Connery

Young Adult - Fra instruktøren af Up In The Air og Juno

Rap komedie og tankevækkende drama på en og samme tid

4 ud af 6 stjerner
Drengerøvsfaktor og info:
Drengerøvsfaktor: 60%
 
Teknisk information:
Original titel: Young Adult
USA, 2011
Instruktør: Jason Reitman
Medv.: Charlize Theron, Patrick Wilson, Patton Oswalt, Elizabeth Reaser og Jill Eikenberry
Genre: Komedie/Drama
Billedformat: 1.85:1
Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS/SDDS
Længde: 94 min
Bio premiere: 16. februar 2012
Distributør: United International Pictures
ANNONCE
Den forhenværende stripper og sidenhen succesrige manuskriptforfatter Diablo Cody, hvis debutfilm Juno tog alle med storm, har atter slået sig sammen med Junos instruktør Jason Reitman. Det er der kommet endnu en charmerende og skæv lille film ud af. Young Adult handler om forfatteren Mavis Gary (Charlize Theron), der bor i storbyen Minneapolis og lever af at skrive pladder-romantiske bøger henvendt til ”de unge voksne”, hovedsageligt piger i alderen 14-21 år. Mavis kan også bedst betegnes som en ”Young Adult”. Hun var den populærere i skolen der altid fik det hun pegede på, og blev udråbt til prom queen som 17 årig. Og hun har ikke ændret sig meget de 20 år der er gået siden da. Hun fester stadig som var hun teenager, klæder sig som en poptøs, og lever i det hele taget lidt i fortidens storhed.
ANNONCE
United International Pictures - Young Adult - Fra instruktøren af Up In The Air og Juno United International Pictures
Da hun en dag får en e-mail fra sin gamle highschool flamme Buddy Slade (Patrick Wilson), går hun derfor i selvsving og er overbevidst om, at det er tegn på, at de er ”meant to be”. Hun ignorerer fuldkommen, at mailen er en invitation til barnedåb, da Buddy og hans kone Beth (Elizabeth Reaser) netop er blevet forældre. Fast besluttet på at vinde Buddy tilbage tager hun derfor hjem til sin fødeby Mercury, der ligesom byens indbyggere ikke har forandret sig siden hun i sin tid forlod byen. Mavis mener selv, at hun er for god til Mercury, da hun nu bor i storbyen og har en succesrig karriere. Mange af hendes skolekammerater ser da også stadig op til hende, men skinnet bedrager. For godt nok er Mavis stadig smuk og forholdsvis berømt, men under overfladen lurer den dystre sandhed.
ANNONCE
United International Pictures - Young Adult - Fra instruktøren af Up In The Air og Juno United International Pictures
Charlize Theron er sublimt castet som forstadstøsen, der var populær i skolen, hende som alle drengene savlede over, men vis liv ikke helt er gået som planlagt. Theron formår at portrættere denne sørgelige kvinde, som har et forskruet syn på sig selv og sine omgivelser, til perfektion. Mange af os genkender sikkert typen fra vores egen skoletid, hvilket blot gør det hele endnu mere tragisk. For Mavis er i sandhed en tragikomisk karakter. Hun er blevet ældre, men hun er ikke blevet voksen. Hendes sind er stadig 17 år, og tror at verden ligger for hendes fødder,  ligesom da hun var teenager. Men inderst inde ved hun godt, at løbet måske allerede er kørt. Det er sikkert også en ting mange af os kan nikke genkendende til, hvilket Diablo Cody og Jason Reitman ganske udmærket er bevidste om. Derfor stiller filmen også et meget nærliggende spørgsmå: ”Ligger dine bedste år bag dig eller har du dem stadig til gode..?” Hvad mener du?
ANNONCE
Del

Seneste nyt