Connery

Year One - Månedens drengerøvsfilm

Har du nogensinde tænkt på, hvordan det hele begyndte? Komedien "Year One" tager os tilbage til menneskehedens begyndelse. Tilbage til en tid med druk, hor og vilde fester. Lyder det bekendt? Det viser sig faktisk, at vi har meget mere til fælles med vores forfædre, end man skulle tro.

4 ud af 6 stjerner
Sony Pictures - Year One - Månedens drengerøvsfilm Sony Pictures
Hulemændene Zed (Jack Black) en uduelig jæger og Oh (Michael Cera) en følsom samler, bliver forvist fra deres stamme, da Zed tager en bid af den forbudne frugt.

Det fører dem på en rejse, der vil ændre deres liv for altid. En rejse der vil forandre dem fra uvidende hulemænd til pionerer, der er langt forud deres tid.

Få dage inde i rejsen møder de brødrene Kain (David Cross) og Abel (Paul Rudd), der går og arbejder ude i marken. Under et voldsomt skænderi slår Kain, Abel ihjel med en stor sten. Kain er derfor nødt til at flygte fra sit hjem. Han overbeviser Zed og Oh om, at de også må flygte, eftersom de er vidner til mordet, og derfor kan betragtes som medskyldige.

Kain tager nu Zed og Oh med til en markedsplads, hvor han narrer dem, og sælger dem som slaver til en rigmand.

Samtidig opdager Zed og Oh at kvinderne Maya og Eema, fra deres tidligere stamme, også er blevet taget til fange og solgt til slaveri. Zed og Oh undslipper imidlertid fangenskabet, men de når ikke at få Maya og Eema med sig. For at redde kvinderne sætter de derfor kurs mod ”storbyen” Sodoma.
ANNONCE
Sony Pictures - Year One - Månedens drengerøvsfilm Sony Pictures
Sodoma er det uhellige land, Djævlens legeplads, hvor syndere er vindere. En by fyldt med rigdomme, floder af vin og et hav af villige kvinder. Med andre ord: En slags datidens Las Vegas.

Her møder de atter Kain, som nu er sodomitisk soldat. Han hjælper dem ud af en uheldig situation, og de to venner ender som vagter for Kongen. Det giver dem en anledning til at komme ind på paladset, hvor Maya og Eema befinder sig.
ANNONCE
Men vennerne får muligvis brug for hjælp fra guderne, så de kan nå at redde Maya og Eema, inden Kongen opdager, at de ikke er rigtige vagter, og får dem henrettet.
Sony Pictures - Year One - Månedens drengerøvsfilm Sony Pictures
Guderne må vide, hvorfor Year One ikke fik premiere i de danske biografer, når film som Meet the Spartans, Superhero movie og Disaster Movie kan få lov til at blive vist.

Year One er ganske vidst ikke ligefrem en guddommelig komedie, men den har absolut sine gyldne øjeblikke. Den er i hvert fald bedre og langt sjovere, end alle førnævnte film er tilsammen.
ANNONCE
Jack Black og Michael Cera udgør et godt komisk makkerpar. Der er en rigtig god ping-pong i mellem dem. og man tror på deres venskab. Det er også en vigtig faktor for, at filmen overhovedet fungerer.
Sony Pictures - Year One - Månedens drengerøvsfilm Sony Pictures
Deres typer med den høje tynde og den lille tykke, fører naturligt nok tankerne tilbage på Gøg og Gokke. Dermed ikke sagt at Black og Cera når Gøg og Gokkes komiske højder, men ligheden er til at tage og føle på.

Sjovt nok ville Year One nok være den type komedie, som Gøg og Gokke ville lave, hvis de levede i dag. På nogle punkter minder Year One nemlig om deres egen klassiker: Tossede Piloter.
ANNONCE
Sony Pictures - Year One - Månedens drengerøvsfilm Sony Pictures
Year One virker nærmest selvskrevet som det naturlige valg, hvis du skal se en film på det nye årtis første dag.

Den kan nok ikke kurere dine tømmermænd, men den vil om ikke andet få dig til at glemme dem i ca. 90 min. Det er da også værd at tage med.

Filmens karakter er nok kun til 3½ ninja, men da vi ikke kan skære en ninja over i to, og det lige har været jul, er jeg gavmild og giver den 4.
ANNONCE
Sony Pictures - Year One - Månedens drengerøvsfilm Sony Pictures

Ekstra materialet består af:

-Filmen i en bio-version og ucensureret udgave.

-Kommentarspor med instruktøren Harold Ramis, Jack Black og Michael Cera (På begge versioner)

-Alternativ slutning-Sodom Destruction

-Udvidede og alternative scener

-Gag Reel

-Line-O-Rama

-Year One: Rejsen begynder

-Sodom’s Get ‘Em!

-Leeroy Jenkis: The Gates of Sodom

Year One er netop udkommet på BluRay og dvd.

Drengerøvs factor: 90 %.

ANNONCE
Year One - Trailer
Teknisk information:
Original titel: Year One

USA, 2009

Instruktør: Harold Ramis

Medv: Jack Black, Michael Cera, Oliver Platt, Christopher Mintz-Plasse og Hank Azaria

Genre: Komedie

Billedformat: 1.85:1

Lyd: Dolby Digital

Længde: 93+96 min.

Distributør: Sony Pictures
Del

Seneste nyt