Connery

Veto løftede taget

Drengene leverede en særdelses overbevisende koncert i Ridehuset, Århus.

5 ud af 6 stjerner
Efter tre timer i tog og en godkendelse af min billet ved indgangen til Ridehuset træder jeg ind i et lyshav af af forskellige farver - med et tykt lag sand på gulvet og behagelige rundkredse med borde og lænestole føler jeg mig hurtigt tilpas og sætter mig ned.

Oppe på scenen står den danske DJ-trio DameULOVE og byder folk velkommen med deres musik. Der er en meget afslappet stemning, og der begynder at komme flere og flere folk. Efter ca. en halv time kommer opvarmningsbandet Dúnè på scenen. Dúnè er et band med ret unge medlemmer, der med deres fede rock-musik, formåede at få gejsten rigtigt frem i puplikum - godt hjulpet på vej af forsangerens fede udskejelser på scenen. Da spændingen var på sit højeste smed han sig endda ud over publikum og begyndte at crowdsurfe! Det var et virkelig vellykket opvarmningsband, for nu var folk for alvor tændte på at se Veto komme på scenen. Efter en pause med DameULOVE på scenen igen skete det endelig.
Jeg havde kæmpet mig helt op foran scenen og da Troels' slidte klaver blev rullet ind på scenen, kom der mere pres på fra publikum. Veto startede med at spille nogle kendte sange, deriblandt "Can you see anything?" fra deres nye album "There's a beat in all machines", og jeg blev med det samme overbevist om, at de er mindst lige så fede live som på cd. Forsangeren havde en god kontakt til publikum og folk var 100% med på alle sangene - der var ingen tvivl om, hvem de var kommet for at høre. Efter at have spillet flere sange som "Short fused", "You are a knife" og "Cannibal" spillede de det gamle nummer "Nemesis babe" - som er et rigtig fedt nummer jeg er glad for de fik med!

Lidt efter spillede de også et nummer, der overraskede mig lidt; det var sangen "You you" som underligt nok ikke har fundet vej til nogen af deres plader. Det gav et stort plus at høre dem spille sange, som ikke kun var med på deres nye album. Derved fik publikum en ekstra bonus ud af koncerten.
 
ANNONCE
Veto løftede taget
 
Veto løftede taget
Man kunne se at bandet levede sig meget ind i musikken. Det så man især da de spillede sjæleren "I brought the BBQ" fra deres nye album - her må jeg indrømme jeg fik en lille klump i halsen da Troels sang linierne; "I crawl back into the pieces of our plane - i wish that we could fly again.", og han i et forstenet øjeblik stod fuldstændig som om han var den eneste tilstede i salen.

Hele vejen igennem klapper sang og musik perfekt sammen og det var med til at give publikum en nærmest euforisk stemning omkring bandet. Nogle stykker fra publikum fandt også vej op på scenen og dansede rundt indtil security fjernede dem, og en af dem nåede lige at give forsangeren et ordentligt smækkys på kinden. Hele bandet var 100% på hele koncerten igennem og samtidig var de allesammen meget afslappede på scenen. Man kunne  virkelig fornemme at de følte sig hjemme deroppe.
En god kontakt til publikum og den fantastiske live-musik er med til at jeg vil give koncerten 9 ud af 10 - den var værd at tage hele vejen til Århus for! Under deres ekstranumre gik det lille sorte klaver til 'Op i røg' mens de fyrede den helt vildt af til "We are not your friends" og "It's a test". Et brag af en aflsutning på en betagende koncert.
ANNONCE
Del

Seneste nyt