Connery

Utah - Strength In Numbers

Debut cd, fra det koncert roste Skanderborg band

3 ud af 6 stjerner
Så er danske Utah klar med deres debut plade, og hvilken debut. Skanderborg drengene der er kendt for deres koncert entusiasme, har skabt et album der summer af international lyd.

Utah - Strength In Numbers
Utah
Navnet Utah, vil straks få den opmærksomme til at tænke på den amerikanske stat af samme navn, og hjemsted for mormon kulturen, men danske Utah stammer nu såmænd bare fra Skanderborg.
Om navnet kunne være af hensyn til senere udfoldelse på det amerikanske marked, skal jeg ikke kunne konkludere, men det er tydeligt at Utah med deres debut "Strength in Numbers" har skabt sig en lyd, der snarere leder tanker hen på en international udgivelse.
Utah er dog ikke noget helt nyt band på den danske musikscene, og de er kendt som et fremragende live band og deres debut cd, har derfor været længe ventet. Deres ep 'Break the Mould' har ikke svækket på disse forventninger.

Inspiration fra Radiohead
Når man lytter til Strength in Numbers, får man hurtigt indtrykket af en kraftig inspiration fra engelske Radiohead. Specielt forsanger Jesper Both's stemme, får lytteren til at tænke i retning af  Thom Yorke, men pladen fremstår på ingen måde som en Radiohead kopi. Utah har virkelig formået at skrue et lækkert album sammen, fyldt med sange, der med lækker komposition bliver hængende i luften længe efter. Man kan sagtens drømme sig væk i musikken, og specielt et nummer som 'Crash and Burn' sætter sig fast. Her startes der ud, med afdæmpet ynde, og næsten Lo-Fi instrumentel stemning, for til sidst at bryde ud i den dejligste aggressive symfoni, igangsat af Jesper Both's ændrede stemmeføring.

Fantastisk Debut
Som debut skive ender Strength in Numbers som intet mindre end Fantastisk. En klassiker er det måske ikke, den stærke inspiration i betragtning, men den vil så sandelig få sine 'spins' i denne anmelders anlæg den kommende tid.
Super stærk debut fra Utah, der betyder at jeg må afhænde min første 5 stjernede anmeldelse.
ANNONCE
Del

Seneste nyt