Connery

TomTom GO 910

TomTom har netop sendt reviderede udgaver af deres all-in-one navigationssystemer på gaden og vi har kigget nærmere på topmodellen

5 ud af 6 stjerner
I 2004 lancerede TomTom deres første model i GO serien. For 1 år siden kom der for alvor gang i GO serien, da de lancerede TomTom GO 700, TomTom GO 500 og TomTom GO 300 modellerne, hvor ikke mindst 700 modellen blev populær.
TomTom GO 910
For en måneds tid siden sendte de så nogle reviderede udgaver på gaden, nemlig TomTom GO 510, TomTom GO 710 og TomTom GO 910. Vi har kigget nærmere på topmodellen GO 910.

Ferietid er også højtid for køb af navigationsanlæg, derfor har TomTom valgt et godt tidspunkt for lancering af deres nye modeller. TomTom GO 700 der nu er blevet afløst af 710 modellen er på tilbud mange steder så længe restlageret rækker, hvilket man med fordel kan benytte sig af, hvis man ønsker et godt og effektivt navigationssystem til bilen.

Specifikationer
Oprindeligt skulle denne artikel havde handlet om 710 modellen, da den efter specifikationerne rigeligt dækkede behovet, men på grund af en forsinkelse af lanceringen hos TomTom faldt valget på 910 modellen.

De vigtigste specifikationer for TomTom GO 910:

  • Ekstra bred 4' LCD touchscreen
  • Kort over Europa, USA og Canada på harddisken. Dør til dør planlægning i hele Europa, USA og Canada
  • 36 sprog og mere end 50 forskellige stemmer
  • Håndfri opkobling til mobiltelfonen via Bluetooth® teknologi
  • Indbygget MP3 afspiller
  • 20 GB harddisk (12 GB fri)
  • Fjernbetjening og meget mere
ANNONCE
TomTom GO 910
Den primære forskel på 710 og 910 modellerne er at 710 mangler kort over USA og Canada og kun har 2GB plads og derfor ikke kan bruges som MP3 afspiller.

Ud over selve TomTom GO 910 enheden følger der strømforsyningsadapter til bil, monteringsbeslag, bæretaske, fjernstyring, holder til forrude, mikrofon og audiokabel med i pakken.
Man kan købe en del ekstra udstyr som for eksempel iPod® kabel, der giver mulighed for styring af en tilsluttet iPod.

Montering
Monteringen er ganske nem og hurtigt overstået. Monteringsbeslaget monteres på frontruden af bilen ved hjælp af en sugekop og så klikkes enheden på. Mikrofonen monteres ved hjælp af den medfølgende clips på solskyggen og kablet trækkes rundt langs forruden frem til monteringsbeslaget for enheden. Strøm trækkes fra cigarettænderen. Det tager maksimalt 10 minutter, så er det hele monteret.
ANNONCE
TomTom GO 910
Betjening
Betjeningen er ganske nem og ret intuitiv. Menuen bliver man hurtigt dus med. Der er rig mulighed for at finde frem til den korrekte destination.

Jeg valgte at koble min Nokia 6230 op mod enheden og opkobling gik problemløst. Betjening af telefonen er også ganske nem og foregår via ikoner på skærmen. Ved hastigheder på 130 km/t eller højere kniber det dog for den indbyggede højtaler at følge med på grund af det generelle støjniveau i bilen. Det er også muligt at sende og modtage SMS'er undervejs. Havde sproget været engelsk kunne den læse den modtagne SMS op. Den mulighed findes desværre endnu ikke på dansk.

Det er muligt at lægge MP3 filer og billeder over på enheden via det program der fulgte med i pakken. Det er ganske nemt at bruge og afspilningen foregår nemt og enkelt.

I praksis
Denne TomTom GO 910 har nu været i brug i en måneds tid i Danmark og på ferien til Costa Brava i Spanien.

Kort delen kunne godt være mere præcis. Nogle af de adresser jeg benytter mest har en fejlangivelse på omkring 500 meter, andre er helt præcise.

På turen til Spanien med stop i blandt andet Frankrig fungerede den tilfredsstillende og det var rart at blive guidet lige frem til et hotel på en mørk vej ved midnatstid. Enkelte steder i Spanien ville den dog gerne have mig ned af en blind vej eller mod ensretningen. Dette medførte selvfølgelig afvigelser fra den planlagte rute, men en ny blev rute blev hurtigt beregnet. Da vi på et tidspunkt var ved at løbe tør for benzin, klikker man bare i menuen og beder den om at finde den nærmeste benzinstation - enkelt og nemt.

I Barcelona led den dog under at gaderne ligger meget tæt og der grundet de høje bygninger ikke er den bedste dækning, derfor havde den problemer med at placere bilen på den korrekte vej med der til hørende dårlig ruteangivelse, men så snart pladsen blev lidt mere åben, var den atter på hjemmebane.
Både SMS delen (betjent af forsæde passageren) og telefonen delen fungerede uden problemer hele vejen.

Når musikken i radioen skal afspilles, skiftes der ganske nemt til den indbyggede MP3 afspiller der så sender lyden gennem det normale anlæg i bilen via audio kablet.

Konklusion
TomTom GO 910 har været og er stadig en fornøjelse at have med i bilen. Prisen er lige under 5000 kroner og er yderst rimelig. 710 modellen koster 800 kroner mindre og for de 800 kroner får man muligheden for MP3. Har man ikke brug for denne er 710 det bedste valg.

Ruteplanlægning, omplanlægning og alternativ planlægning foregår nemt og hurtigt. At der er indbygget mulighed for håndfri betjening af mobiltelefonen gør at man pludselig kan betjene den lovligt.

Fordele
+ Nem at betjene
+ Masser af plads til MP3 filer
+ Mange muligheder for at angive interessepunkter (hoteller, benzinstationer og så videre)
+ God og nem forståelige ruter
+ Hurtig omplanlægning

Ulemper
- Lyd ved brug af mobiltelefon kunne være bedre
- Kugleled på monteringsarmen bliver slapt med tiden
- Kortene er ikke altid helt præcise

Alt i alt får TomTom GO 910 karakteren 9 ud af 10.
ANNONCE
Del

Seneste nyt