Connery

The Hulk - Bøffen fra heltegruppen

Det grønne bæst, som får Arnold Schwarzenegger til at ligne klassens skinnyboy, er biografaktuel til april i Marvels længe ventede, The Avengers.

Men hvor er det lige ideen til denne satans karl af et steroidpumpet kødbjerg kom fra, og hvilken udvikling har den været igennem siden den fandt sin vej fra den lille bumsede drengs tegneseriehæfte til det store lærred i Hollywood? Læs med ned ad, eller kig op ad. 

Hvad er The Hulk for en størrelse?

Bruce Banner er en tilbagetrukket og reserveret fysiker, som leger med tanken om at kunne styre gammateknologien. Da en gammabombe sprænger i luften, bliver han udsat for kraftig stråling, der går ind og påvirker hans celledannelse drastisk. Ved følelsesmæssige udbrud såsom vrede eller frustration fremprovokeres en mutation, som gør Bruce tre til fire gange større og forøger hans muskelvolumen og styrke i episke dimensioner. Hulken fungerer derfor som Bruce Banners alter ego, da Hulken drives af følelser, overmagt og frembrusende adfærd frem for Bruce indadvendte og ensomme tilværelse.

Tilblivelsen

En af tidens største tegneserieforfattere, Stan Lee, er hovedmanden bag vor tids største actionhelte såsom The Hulk, Spiderman, Captain America, Thor, Iron Man, X-men og Fantastic Four. Tegneserierne gjorde børn, unge og forvoksede nørder ellevilde, og bladene gik som varmt brød. The Hulk så for første gang dagens lys i 1962, da Stan Lee legede med tanken om at skabe et monster, som faktisk var helten. Sammen med sin kollega Jack Kirby blev der i alt lavet seks numre af The Incredible Hulk, indtil resten af udgaverne blev aflyst. Der var simpelthen ikke stor nok interesse i den grå kæmpe (Ja, den var grå dengang), men de gav ikke op.

Den grønne farve kontra de lilla bukser blev skabt, og kort tid efter medvirkede Hulken i en udgave af Fantastic Four, hvilket blot en måned efter ledte til en stamplads i superheltegruppen, The Avengers. Det grove penselstrøg og det Frankenstein-lignende monster blev udskiftet med en mere nutidig stil, og begge forfattere blev kort tid efter ringet op af et universitet, som ville bruge deres tegneseriefigur som deres trofaste maskot.

Årene efter svævede populariteten op og ned for Hulken, og tegneserierne blev op til flere gange lukket ned og genåbnet igen. Med utallige nye handlinger og sammenfletninger med andre superhelte formåede folkene bag, at holde liv i historien ikke mindst på papir, men også i animationsserier i 1966.
Animationerne gav en masse inspiration til filminstruktørerne, og man fik for første gang mulighed for at se Hulken i liveaction i serien, The Incredible Hulk fra 1977, med bodybuilder Lou Ferrigno som Hulk og Bill Bixby som Bruce Banner.

Af en eller anden grund var Lous spraymalede krop ikke nok, da man i 2003 begyndte på visuelle effekter i filmen, Hulk, med Eric Bana som Bruce Banner. Lou Ferrigno fik dog lov til stadig at lave voiceover til monsteret, men måtte blive bag kameraet. Filmen fik en knap så god velkomst, da Hulken virkede alt for stiv i lemmerne og det virkede som om, at hele kroppen bare var et stykke grønt kød. I 2008 fik Edward Norton chancen for at spille Bruce Banner, og filmen fik langt bedre anmeldelser end sin forgænger.  Hulken var blevet langt mere detaljeret i CGI-udgaven og musklerne såvel som ansigtet viste monsteret fra en side, som gjorde den mere realistisk og langt mere muskuløs. Som om det ikke skulle være nok, skal Hulken endnu engang igennem en makeover til den nye film, The Avengers, hvor monsteret designes til at ligne Bruce Banner skuespilleren, Mark Ruffalo. En garanteret drengerøvsactionfilm med visuelt overlegne effekter, vi kun kan glæde os til.

Bonus info: Hulkens sammenhæng med The Avengers?

Lynhurtigt viden, som mange ikke kendte til, her til sidst: 2008 udgaven af Hulk-filmene fortæller, at Bruce frivilligt gik med til at blive bestrålet for at gøre mennesket immunt for stråling fremover. Svigerfar havde dog en hemmelighed, da han forsøgte at skabe en supersoldat bag Bruces ryg, men i stedet gjorde forsøget ham til et misfoster. Forsøget skyldes deres tidligere succes med supersoldaten, Captain America. Ergo, tilbage i 1942 blev supersoldaten skabt med succes (Captain America) hvorefter laboratoriet blev ødelagt og formularen gik tabt. Sidenhen har de så prøvet at genskabe den – Hulken er derfor en mislykket forsøg på at lave en ny Captain America. Så ved du også det.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce