Connery

Tenacious D

Langt-ude musik fra det selvudråbte "Verdens bedste band"

Man kan vel roligt tale om "Verdens Bedste Band", når man taler om Tenacious D. Tenacious D er historien om to halvfede fyre, der med deres rock/comedy har formået at fange de flestes opmærksomhed.
Tenacious D
Grunden til deres succes ligger vel i, at de netop er så sikre på deres egen succes. Det var nok de færreste, der troede på et par halvfede fyre, der hiver i deres akustiske guitarer og synger sange som "Tribute", der er en hyldest til den bedste sang der nogensinde er skrevet.

Grunden til, at "Tribute" blev skrevet, var, at de havde glemt hvordan den bedste sang i verden lød, efter at de havde besejret djævlen med den - en lang historie, som netop genfortælles i sangen "Tribute".

Tenacious D er blevet et af sen-90'ernes og det nye årtusindes største kultbands. Dette ikke mindst på grund af den ekstreme energi de har, når de står på scener rundt om i USA. En anden faktor er de to bandmedlemmer, Jack Black og Kyle Gass, og deres konstante bombardement af gags og jokes under koncerterne.

Denne energi og kombinationen af hvad der i bund og grund er fremragende musikalsk talent og comedy, har hevet Tenacious D frem fra Los Angeles' undergrundsscene til deres egen tv-serie på HBO og en pladekontrakt hos Epic, som de fleste kunstnere kun tør drømme om.
ANNONCE
Tenacious D
Jack Black er nok hos de fleste kendt som den iltre "vikar" i "School of Rock", hvor han lærer en flok privatskoleelever, hvad ægte rock er - i øvrigt en utrolig underholdende film, der virkelig illustrerer, hvad Jack Black er for en person, samt filmen "High Fidelity".

Kyle Gass er ikke i samme omfang som Jack slået igennem med en film. Hans skuespiltalent har indtil videre bragt man ind i film som "Jacob's Ladder" og den mere kendte "Evolution", i hvilke han dog kun har formået at spille mindre biroller.

Tenaciuos D så dagens lys i 1994, hvor Kyle og Jack mødte hinanden på en skuespillerskole. Deres Live debut kom samme år på Al's Bar, hvor de optrådte med et enkelt nummer: "Tribute".

Blandt publikum sad David Cross (skuespiller og komiker), som inviterede Tenaciuos D til at medvirke i en række mindre shows sammen med folk som Ben Stiller. Succeen kom hurtigt og snart kunne Kyle og Jack opleves på "Saturday Night Live"!

Men det stoppede ikke her. Snart kunne man opleve Tenacious D spille opvarmningskoncerter for store navne som Beck, Pearl Jam og Foo Fighters. Kort efter tog de da også rundt på deres egen USA-tour, hvorefter de helligede sig arbejdet med deres debutalbum.

25/9-2001 udkom det længe ventede album, med 21 rablende numre, hvor kun deres egen fantasi har sat grænser.

Tracklist:
ANNONCE
Tenacious D
01. Kielbasa

02. One Note Song

03. Tribute

04. Wonderboy

05. Hard F******

06. F*** Her Gently

07. Explosivo

08. Dio

09. Inward Singing

10. Kyle Quit the Band

11. The Road

12. C*** Pushups

13. Lee

14. Friendship Test

15. Friendship

16. Karate Schnitzel

17. Karate

18. Rock Your Socks

19. Drive-Thru

20. Double Team

21. City Hall
ANNONCE
Del

Seneste nyt