Connery

Superligaen 2005 Efterår

Et overblik over Superligaens efterår samt vurderinger af de forskellige holds præstationer.

Første halvdel af Superligaen
Superligaen 2005 Efterår
Først lige stillingen efter efterårets 20 runder:

1. FC København 49 points

2. Brøndby IF 45 points

3. Viborg FF 37 points

4. OB 32 points

5. AaB 27 points

6. FC Nordsjælland 25 points

7. Esbjerg Fb 23 points

8. FC Midtjylland 21 points

9. Silkeborg IF 20 points

10. AC Horsens 19 points

11. AGF 16 points

12. SønderjyskE 13 points

For at gøre det mere overskueligt har jeg valgt at starte fra bunden. Samtidig giver jeg hvert enkelt hold karakter efter, i hvor høj grad de har levet op til de forventninger, der var til dem før sæsonstarten.

SønderjyskE

SønderjyskE ligger der, hvor man kunne forvente, at de ville være placeret. De har blot vundet 3 kampe ud af 20 mulige. Deres hold er simpelthen ikke godt nok til at være i Superligaen. Deres tur op i Superligaen blev dog ikke hjulpet specielt meget af, at den dygtige træner Søren Kusk måtte sige op pga. spirituskørsel. SønderjyskE har hverken leveret mere eller mindre end forventet; men når man rykker op i Superligaen er det for at bliver oppe, derfor et 5-tal til SønderjyskE.

AGF

De fortsætter det dårlige spil, man har set fra det jyske de sidste par sæsoner. Søren Åkeby blev langt om længe fyret, og nu har man så skrevet kontrakt med Ove Pedersen, der som bekendt har haft pæn succes med Esbjerg. Derfor håber man i det århusianske, at det samme sker for AGF. Og hjælp har de i den grad brug for. Godt nok er der kun 3 points op til nr. 10; men AGF lukker simpelthen for mange mål ind til at kunne komme nogle steder i tabellen. Især er AGF skuffende, hvis man kigger på deres spillermateriale, derfor et fælt 03 til AGF.

AC Horsens:

Det mindst scorende hold i ligaen og også det hold, der har spillet uafgjort flest gange. I betragtning af at Horsens er oprykker, er det utroligt, hvor mange gange de har kunnet spille uafgjort. Desværre for Horsens mangler de endnu meget for at kunne veksle de mange uafgjorte til sejre. De mangler især styrke i angrebet. Horsens imponerer, hvis man kigger på spillermaterialet, derfor belønnes Horsens med et pænt 8-tal.
ANNONCE
Superligaen 2005 Efterår
Silkeborg

Silkeborg er der ikke så meget at sige til: de vinder de kampe, de burde - hverken mere eller mindre. Men Silkeborg skal passe på, at de ikke misser for mange points, for der er trods alt ikke langt til bunden. Silkeborg har alt i alt været meget anonyme, ikke nogen store armbevægelser, derfor et lille 7-tal til Silkeborg.

FC Midtjylland

Sæsonens store skuffelse indtil videre. De har haft enormt svært ved at leve op til sidste sæsons imponerende form. Hvad det er, der ikke virker i denne sæson, er uvist; men selvtilliden er tilsyneladende væk. Måske er det Zidans magiske tricks, de mangler, for de mål Zidan scorede, kom oftest i de kampe, som var på vippen. Og det er de kampe, Ulvene taber i år. De ligger langt fra sidste sæsons niveau, men de ligger trods alt ikke under stregen. Derfor et skuffende 6-tal til Midtjylland.

Esbjerg Fb

Sæsonens anden store skuffelse. Ligesom FC Midtjylland har vestjyderne haft svært ved at få spillet til at fungere helt. Deres farligste mand, F. Berglund, har været alt andet end farlig. Men han er kommet efter det i de sidste kampe. Måske Berglunds stigende selvtillid og den nye træner, T. Bech, kan sparke liv i Esbjerg. De har skuffet lige en tand mere end Midtjylland, især hvis man tænker på de talenter, der er på Esbjergs hold. Derfor dumper Esbjerg med et 5-tal.

FC Nordsjælland

Nordsjælland har egentlig spillet et ganske fint efterår, - især hvis man husker på de interne problemer, der har været indtil videre (Mads Junkers pokersnyd). Nordsjælland har formået at holde niveauet lige med undtagelse af de sidste par kampe. Men nogle få dårlige resultater skal ikke ødelægge et ganske fornuftigt efterår, derfor et flot 8-tal til Nordsjælland.

AaB

AaB havde en lidt sløv sæsonstart, men er kommet godt med alligevel. Aab er den bløde mellemvare, som er for god til bunden og får dårlig til toppen. De mangler et ekstra gear for at kunne udfordre toppen i ligaen for alvor. Men efteråret er godkendt, men ikke prangende. Et 8-tal bliver det til for nordjyderne.

OB

Fynboerne har i denne sæson spillet godt uden at imponere alt for meget (ligesom AaB). Dog er det imponerede, at Bruce Rioch har formået at holde et relativt højt niveau på trods af, at han kun havde to ugers forberedelse op til sæsonstarten. Man kan kun håbe på, at Bruce Rioch for alvor får sat sit præg på holdet inden forårssæsonen, for så ser det endda rigtig godt ud for OB. Et 9-tal bliver det til, hovedsageligt på baggrund af den usædvanlige opstart på sæsonen.

Viborg FF

Viborg er det hold, som har overrasket mest positivt i år. De er for alvor kommet af med deres rygte som et kedeligt fodboldhold. De har spillet seværdig, kreativ fodbold og holdt et langt stykke ind i sæsonen fast i både FCK og BIF. Det er imponerende, især når man tænker på forskellene mellem de to førnævnte og Viborg. Men ærgerligt for Viborg faldt man lidt af på den, og det i konfrontationen med de to førerhold. Der er simpelthen niveauforskel på BIF og FCK, og så resten af Superligaen. Hvis Viborg fortsætter det friske, kreative spil og holder humøret højt, så skal det nok blive et godt forår. Et kanon 10-tal til de "grå mus".

Brøndby IF

Brøndby har ikke tabt en eneste hjemmekamp i indeværende sæson, og det er ganske imponerende. Til gengæld har spillet på udebane ladt meget tilbage at ønske. Oftest har spillet på udebane været en rodebutik uden lige, hvor man blandt andet har spillet uafgjort mod Horsens, tabt til AGF osv. Derfor er Brøndbys efterår en del rodet, men det til trods er Brøndby alligevel et niveau bedre end de hold, der ligger under i tabellen. Flot hjemmebanestatistik, men udebanen trækker ned. Et lille 9-tal til vestegnen.
ANNONCE
Superligaen 2005 Efterår
FC København

En sommer med stor udskiftning i truppen betød bange anelser før sæsonen, men de samme bange anelser har man slet ikke haft internt i FCK. Spillet har for første gang i lang tid flydt og det har til tider set ud, som om FCK var hævet over alle i Superligaen (inkl. Brøndby). Man har blot tabt én kamp indtil videre, til gengæld har de smidt et par dumme points væk mod AGF. Altså få skuffelser i Superligaen. Men det er som om, at FCK har haft det svært i det sidste stykke tid - skader har irriteret på forskellige positioner. Derfor spekulerer jeg på, om FCKs bredde er ok. Men FCK er Superligaens øjeblikkelige nr. 1, de har spillet suverænt godt i det meste af sæsonen, ligesom man har integreret flere nye spillere på holdet. Vigtigst af alt har FCK ikke længere et målmandsproblem. Så derfor er flot og fortjent 11-tal til FCK.
ANNONCE
Del

Seneste nyt