Connery

Struds med Pestosalat og Sauce Diable

Struds, fuglen med større øjne end hjerne - der ikke kan flyve - men spises...!

Struds med Pestosalat og Sauce Diable
Struds med Pestosalat og Sauce Diable

 

En struds er en underlig fugl.

 

Den kan ikke flyve, men løbe hurtigere end en Ellert.

 

Den har ikke nogen særlig stor hjerne, men utrolig store øjne. Faktisk er et øje større end hele dens hjerne.



Mange tror den stikker hoved i jorden – det er forkert, den ligger hovedet langs jorden, hvis den føler sig truet.

 

Det er vidst hvad der er at fortælle om den, ud over at være en underlig fugl – så er den også utrolig kedelig, men rigtig god til at stå på ski....
ANNONCE
Struds til OL
Til 2 personer skal du skal bruge:

 

Pestosalat

 

Salaten

Salat revet i små stykker

8 cherry tomater i både

1/4 agurk i skiver

4 radiser i skiver

4 champignon i kvarte

2 forårsløg, fint hakket

1dl oliven i små stykker

150 gram feta i tern

1 dl cashewnødder, hakket groft

 

Dressing

1 dl grøn pesto

En håndfuld frisk, fint hakket persille

2 pressede fed hvidløg

Et skævt olivenolie

 

1.Bland alle ingredienserne til salaten i en skål.

2. Bland alle ingredienser til dressingen.

3. Hæld det hele sammen, og bland det grundigt.

 

Sauce Diable

2 spsk. smør

2 stk. fint hakkede skalotteløg

2 spsk. hakkede peberkorn i lage

100 gram Champignon i tykke skiver

En håndfuld hakket timian

1/4 liter rødvin

1 stk. okseboullion terning

1/4 liter fløde

1. tsk. sennep

1 lille dåse tomatpure

Citronsaft

Salt

Peber

 

1. Smelt smørret i en gryde, og lad det "bruse" af

2. Steg løg og champignon møre sammen med de hakkede peberkorn, champignon i skiver og fint hakket timian.

3. Tilsæt rødvinen og boullion og lad det hele koge ind til ca. halvdelen - lad det ikke brænde på.

4. Tilsæt fløden, sennep og tomatpure og rør rundt.

5. Lad det hele trække ved svag varme i ca. 5 minutter, uden at det koger.

6. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber. Er den for tyk, kan den fortyndes med lidt vand.

 

TIP: Ønskes saucen stærkere, kan man tilsætte cayennepeber. 
ANNONCE

Steaks

4 Strudse bøffer

 

1. Smelt smørret i en pande og læg bøfferne på, når det ikke bruser mere, uden at krydre dem.

2. Steg dem ca. 5-7 minutter på hver side og lad dem derefter hvile i ca. 5 minutter, pakket ind i to lag stanniol.

 

Tip: Det er meget vigtigt kun at medium stege bøfferne, da de ellers bliver tørre og seje.

 

Tip: Kødet krydres først ved anretningen. Dels for ikke at trække unødig væske ud af kødet, dels fordi det ser lækkert ud.

 


Anretning

Salt

Peber

Skær bøfferne i ca. 1 cm tykke skiver, på tværs af fibrerne, for at undgå at kødet bliver sejt. Anret dem på tallerkenen sammen med salaten og sauce og krydder kødstykkerne med salt og peber.
ANNONCE
Struds med Pestosalat og Sauce Diable
Til denne ret vil jeg anbefale Enthopio fra Stellenbosch i Sydafrika, vinen er 80 % pinotage. Vinen er kraftig, hvilket også er nødvendig til den kraftige dressing. Vinen kan købes hos Sigurd Møller vinhandel.

...og hvordan smagte det så? Kødet minder meget om kalvefilet, fint mørt og saftigt. Saucen er rigtig lækker, jeg kan godt lide den stærk og elsker peberkornene. Salaten er rigtig lækker, pesto dressingen smager vildt godt - persille og hvidløg giver den virkelig et løft. Det kan ikke undgås at hvidløgs smagen er kraftig, så det er ikke til denne ret den dyre vin skal findes frem.

 

 

 

Dette er den 4. artikel i en serie på 4, der alle har omhandlet eksotiske bøffer. Læs mere om de andre retter og hvor du kan købe kødet i de tidligere artikler.

 


 

ANNONCE
Del

Seneste nyt