Connery

Streetfighting

De lærer, hvordan man slås

Som ordet antyder, handler det om at slås på gaden. Man vil måske relatere til hooligans eller andre personer, der direkte opsøger vold, men i Street Gym i København slås eleverne ikke på gader og stræder - de lærer rent faktisk at afværge og håndtere en slåskamp. Følg med i en serie af artikler om knap så udbredte kampsportsgrene. Vi starter med Streetfighting.
ANNONCE
Streetfighting
I en gadekamp er der ingen regler, og du kan aldrig forberede dig et hundrede procent. Det bedste er selvfølgelig at løbe sin vej, men hvis det ikke er en mulighed, er det meget rart at kunne forsvare sig selv og sine nærmeste.
I streetfighting er der ingen ældgamle læresætninger, der er ingen drejebog og der er i det hele taget tale om en samling af tricks, der er sammensat, sådan de virker bedst muligt i den virkelige verden - og ikke bare i en træningshal eller til en turnering med ligestillede.
ANNONCE
Streetfighting
Valdemar Kaaber er chefinstruktør og grundlæggeren af Street Gym. Connery.dk spurgte, hvad Streetfighting egentlig er for noget:
"Kom til os, hvis du vil lære at slås" er konceptet bag Street Gym -
opfordrer I ikke til vold med det slogan?

"Nej, vi opfordrer absolut ikke til vold. Det skal ses i sammenhæng med, at den kliniske tilgang til selvforsvar, som nogle klubber underviser i, ikke er hensigtsmæssig og effektiv på gaden. "Jeg tager med højre hånds tommel- og pegefigner drejer mod uret samtidig med at jeg træder 45 grader bagud"; den slags holder ikke på gaden i dag.
ANNONCE
Streetfighting
Nødværgeretten siger: "Handlinger foretaget i nødværge er straffrie". Med handlinger forstås voldshandlinger. I det øjeblik du vælger at forsvare dig selv, anvender du vold. Det er der mange, der ikke tænker over: De tror, vold kun er for overfaldsmanden. Vi gør vores elever bevidste om dette, da det for mange almindelige mennesker godt kan være en ubehagelig tanke.

I Europa bevæger vi os på en ganske bestemt måde, når vi slås - hvad enten vi er trænede eller ej. Alle bevæger sig ens under stress i en kamp; sådan reagerer kroppen simpelthen. Denne måde er medfødt og baseret på instinkt. Derfor fejler mange traditionelle systemer på gaden, fordi deres
bevægelser og teknikker ikke er "naturlige", og du kan se folk, der måske har trænet i mange år, pludselig bevæger sig som en klodset nybegynder i en gadekamp. Kampsport og "streetfighting" er to vidt forskellige ting.

Jeg startede Street Gym, fordi alle de stilarter jeg selv har trænet, eller på anden vis har stiftet bekendtskab med, er alt for abstrakte i deres bevægelser, teknikker og træningsmetoder i forhold til
hvordan et slagsmål rent faktisk udarter sig på gaden."
ANNONCE
Del

Seneste nyt