Connery

Skoletiden 2

Vi skal have fat i nogle flere skoletidsminder. De er jo smukke, skræmmende og uhyggelig nøjagtige. Hvisket fra øre til øre i generationer, på samme måde som biblen. Jo jo, troværdigheden er i top.

Kontaktbogen. Ja vi skal have fat i den før eller siden. Jeg ved ikke om alle har haft den, men i min familie blev den brugt flittigt.
Skoletiden 2
Nogle vil måske mene, at det er unormalt, at mine kontaktbøger er blevet til et 36 binds tidsskrift for dumhed, men andre (deriblandt min familie) vil mene, at det nok ikke er så sært. Men den blev brugt flittigt af mine lærere, især min fysiklærer Troels var ufatteligt begejstret for den. Men han var også uheldigt stillet, for vi havde fysik samme dag og tidspunkt, som der var Tæskeholdet i radioen. Og jeg befandt mig mere på Rosenørns Allé og omegn, end jeg gjorde i det altid charmerende fysiklokale. Jeg forsøgte dog ihærdigt at bortforklare min manglende optræden med kolber, og hvad man eller har i et fysiklokale, med at Newtons lov også kan opleves, ved at en pattestiv Søren Søndergaard kaster cowboybukser ud af vinduet til en omgang 1-2-3 buksetrold. Det kan godt være, det ikke var et æble, og jeg ikke fik det i hovedet, men jeg lærte til gengæld, at hvis man greb dem og spurtede tilbage med dem, fik man en pose parboiled ris. En vigtig lektie i livet!
 
Eksamener. Ja, vi kommer ikke uden om dem. Vi har været til en del forskellige. Mundtlige, skriftlige og som grupper. Det er en lottokupon hver gang. De er bevæggrund for mytedannelser og løgnhistorier, og dem skal vi beskæftige os lidt med. Jeg er nemlig fuldstændig pjattet med unge skolepiger... Ja altså, øhm... I ved...
ANNONCE
Skoletiden 2
Unge skolepiger, der kommer med denne her kommentar, gør det især for mig: "Jeg kender en, der engang gik til eksamen og fik tretten i en stil om kedsomhed. Han afleverede et blankt stykke papir, hvor der stod, dette er kedsomhed. Er det ikke totalt sejt???" Åh jo, det er da utroligt blæret taget i betragtning, at emnet kedsomhed aldrig har været på en eksamensopgave i Danmark. Eller hvad med denne her: "man kan ikke få 00, hvis man bare afleverer en stil med sit navn på". Nå for søren, siger du det? Det virker da meget sandsynligt. Tænkt at folk virkelig hopper på den. Personligt har jeg selv snakket mig fra de fleste eksamener. Selv de skriftlige har jeg forsøgt at snakke mig ud af - og ud kom jeg. Bare uden at få afleveret. Man må åbenbart ikke synge, når man laver skriftlig matematik på Haslev Efterskole. Rend mig!
 
Vikarer. Mmm ja, vikarer. Fandtes der noget bedre? Noget nemmere mobbeoffer findes ikke end lærerstuderende tosser med for meget overskud, der mente, at tre dobbeltlektioner med en ottende klasse i hormonorgasme ikke var noget særligt. Jeg ville umiddelbart hellere vælge en bedøvelsesfri rodbehandling end at blive psykisk arret for livet af en ottende klasse. For vi var nogle sataner, ligeglade og vandalerende og vi slappede først af, efter hun havde forladt lokalet tudende. Men alle kan sådan en historie, så noget siger mig, at det er en bevidst undervisningsstrategi (ser i øvrigt porno mens jeg skriver det her, så hvis det ikke hænger sammen er det derfor) fra lærernes side, at de, for lige at taget brodden af helvede, sender en rookie ind.
 
Hvordan havde du det med de tre ovenstående ting?
ANNONCE
Del

Seneste nyt