Connery

Selvtægt på Facebook

Facebooks Batman

Selvtægt er ulovligt i de fleste lande, Danmark er ingen undtagelse. 
Grunden er naturligvis åbenlys: Hvis alle rendte rundt og legede Batman ville uskyldige mennesker komme til skade, og vi ville begynde at betvivle vores demokrati.

Ikke desto mindre ser vi dog nu engang at selvtægt forekommer

Denne skribent skal ikke kunne benægte at have blandede følelser for emnet.
 
Jeg elsker en film med selvtægt som hovedtemaet. At se Gerald Butler eller Vin Diesel myrde alle, der tog deres elskede fra dem, er noget jeg ser mig selv i, om det så er ren illusion eller ej, finder jeg forhåbentlig aldrig ud af. Men øje for øje-princippet tiltaler mig, men kun i et tilfælde, hvor jeg føler det kan retfærdigøres.

ANNONCE
Selvtægt på Facebook
I den sætning ligger problemet naturligvis. Hvem kan retfærdigøre selvtægt, og hvor vil man sætte en grænse.
Jeg forstår fuldt ud en persons ønske om at skabe noget retfærdighed, men jeg ser også 100 % den storm af lort, det kan medføre.
Film med selvtægt er dog stadigvæk populære, og det kommer nok ikke til at ændre sig. Folk elsker fantasien om bare at straffe alle dem, der fortjener at blive straffet. Et faktum der støttes op af de næsten 13 millioner fans serien ”Dexter” har på Facebook. Serien omhandler seriemorderen Dexter, der dræber andre seriemordere (den er virkelig god, se den hvis du ikke allerede gør).
Dette sætter naturligvis også gang i et helt andet spørgsmål: Hvad er en retfærdig straf?
Et spørgsmål jeg vil gemme til en anden gang.
 
Der er dog også langt fra at gå ud og udøve selvtægt, i forhold til bare at fantasere om det for sig selv.
ANNONCE
Selvtægt på Facebook
Dette har Facebook ændret på.
 
Nogle af jer har med stor sandsynlighed oplevet dette fænomen på Facebook: X person får stjålet noget elektronik, lad os sige det var en Iphone. Tyven tager et billede med den stjålne Iphone. Billedet bliver automatisk uploadet til en Dropbox mappe, der kan ses på flere enheder. X person har nu et billede af en person. Ikke nødvendigvis et billede af tyven, bare et billede af en person, der er i tæt kontakt med tyven og den stjålne iPhone.
X person uploader billedet på Facebook med en tekst, der beskriver grunden. Billedet bliver ”liket” og delt rundt omkring og bliver set af flere tusind mennesker.
 
Problematikken? Well, hvis en eller anden taber jeg møder til en fest beslutter sig for at tage sit første billede af mig med hans nye stjålne iPhone. Så er jeg pludselig tyven. I modsætning til når Ekstra Bladet fucker op og beskylder uskyldige mennesker for pædofili så er der tilsyneneladende ingen straf for denne her eksponering af folk.
Nu vi er ved pædofile..
 
 
Facebook har for nylig været tvunget til at lukke en amerikansk side ned.
Facebook-siden handlede om at ”spore” pædofile. Hvilket i essensen betød at gruppen offentligjorde navne og billeder af dømte sexforbrydere
Gruppen blev lukket ned efter en af ”hovedpersonerne” på siden gik rettens vej og anmodede om at få sit privatliv tilbage. Manden der gjorde dette, en dømt pædofil, der begik sine forbrydelser for 20 år siden og har tilbragt 6 år i fængsel for dem.
Dette betød naturligvis bare medieomtale, hvilket ledte til at flere grupper skød i vejret kort efter lukningen af den anden.
Konsekvensen er åbenbart ikke er andet end at få sin Facebook side lukket i disse sager.
 
Hvad er din holdning til denne nye form for selvtægt?
ANNONCE
Del

Seneste nyt