Connery

Sådan ændrer mænd opførsel, når de er sammen med kvinder

Well, if science says so!

Har du nogensinde undret dig over, hvad det er, der sker, når mænd og kvinder er sammen? Det er der i hvert fald ret mange forskere, der har, og det er der kommet nogen ret spændende undersøgelser ud af. Måske er det en overraskelse for dig, måske tænker du 'det kunne jeg godt have fortalt dig', men i hvert fald: Her er den videnskabelig grund til mænds opførsel omkring kvinder!

ANNONCE

Mænd bliver dummere, når kvinder observerer dem

Jeps, den er god nok. En gruppe mænd og kvinder bedt om at lave en Stroop test, som kort fortalt er en test, hvor navnet på en farve skrives med anden farve – der kunne f.eks. stå ’grøn’ skrevet med rød farve. Testpersonerne skal så nævne skriftens farve – og ikke den farve, der rent faktisk står der.

Efter at have taget testen en enkelt gang blev deltagerne bedt om at udtale en serie af hollandske ord foran et webcam. Deltagerne blev fortalt, at det var en mundaflæsningsøvelse og fik fortalt navnet på den (fiktive) person, der så på dem under testen. Efterfølgende skulle de tage endnu en Stroop test. Mænd, som troede, de var blevet observeret af en kvinde under mundaflæsningsøvelse, klarede sig dårligere i anden Stroop test end i den første. Hos kvinderne, der troede, de blev observeret af mænd, var der ingen forskel på første og anden Stroop test.

Med andre ord: Tror en mand, at han bliver observeret af en kvinde, mister han faktisk evnen til at tænke hurtigt og klart. 

ANNONCE

Mænd føler sig mindre glade i deres forhold, efter de har tilbragt tid med attraktive kvinder

Well, this is interesting.. Et studie viser, at mænd i forhold, der lige har tilbragt tid med en attraktiv kvinde, er mere tilbøjelige til at vise utilfredshed med deres forhold – uanset om kæresten så er lækker eller ej.

Mændene i forsøget skulle tilbringe tid med en enten virkelig flot eller en mindre attraktiv kvinde, og efterfølgende skulle de svare på, hvordan de havde det i deres forhold. Generelt var svaret fra de mænd, der netop havde tilbragt tid med en flot kvinde, at de var mindre tilfredse i deres forhold, hvorimod kvinder ikke var påvirket af, om manden var flot eller ej.

ANNONCE

Pæne piger gør mænd utålmodige

Har du oplevet at miste en smule viljestyrke og tålmodighed i nærheden af en smuk kvinde? Det er der rent faktisk en videnskabelig grund til. I et studie skulle en gruppe mænd efter at have kigget på et billede af en smuk kvinde svare på, om de helst ville have en lille sum penge i morgen eller en stor sum penge engang i fremtiden. Denne gruppe mænd valgte i størstedelen af tilfældene en lille sum penge i morgen, hvorimod mænd, der havde kigget på et billede af en ikke så attraktiv kvinde, valgte en stor sum penge engang i fremtiden.

Kvinderne derimod – de valgte den store sum penge, om manden på billedet så var lækker eller ej..

ANNONCE

Mænd spiser mere, når de er sammen med kvinder

Forsøget blev lavet på en italiensk restaurant med buffet, hvor forskere holdt øje med kundernes spisevaner. De opdagede, at mænd, der var sammen med kvinder, spiste 93% mere pizza og 86% mere salat end mænd, der spiste alene eller sammen med andre mænd.

Den reelle grund til dette er endnu ikke fastlagt, men en teori er, at det for mænd er et underbevidst forsøg på at virke mere attraktiv overfor kvinder – så de fremgår som store, stærke mænd. Om der er noget om det, ved jeg ikke, men som kvinde klager jeg ikke over det; så kan jeg nemlig også spise mere og stadig virke ladylike – winwin!

ANNONCE

Mænd bruger flere penge, når de tror, der ikke er kvinder omkring dem

Du tror måske, det er dyrt at have en kæreste? Well, forskning viser, at det måske er dyrere ikke at have en! Forskere bad en gruppe mænd læse en serie af artikler om forholdet mellem antallet af mænd og kvinder i deres by. En gruppe af mændene læste artikler, der fortalte, at den kvindelige befolkning var i overtal, mens den anden gruppe mænd fik artikler, der fortalte det modsatte.

Efterfølgende blev mændene bedt om ud fra en løncheck at fortælle, hvor mange penge de ville spare, og hvor mange de ville bruge. De mænd, der troede, at der var færre kvinder i deres by, ville bruge flere penge end den anden gruppe af mænd.

Og det slutter ikke her. I en sammenligning af to byer i Georgia opdagede forskere, at forbrugergælden er højere i byen, hvor den mandlige befolkning er næsten dobbelt så stor som den kvindelige.

Teorien er, at mænd bliver mere konkurrencemindede, når der er færre kvinder omkring dem, og de bliver derfor nødt til at vise sig og bruge flere penge. 

ANNONCE

Mænd går højere op i at tjene mange penge, når der er kvinder omkring

Forskere spurgte 142 high school elever om at udfylde et spørgeskema omhandlende deres mål for fremtiden. Spørgsmålene var lavet for at klargøre, om testpersonen største mål i livet var at tjene penge. 

Eleverne var delt op i klasselokaler, hvor der i nogen lokaler kun var drenge, mens der i andre både var drenge og piger. Resultatet viste, at de drenge, der tog testen i et lokale med piger tilstede i højere grad ønskede at tjene mange penge i fremtiden, alt imens drengene, der kun tog testen sammen med andre drenge, gik mindre op i penge. 

ANNONCE

Kan du genkende dig selv i noget af ovenstående? Så kan jeg i hvert fald trøste dig med, at der rent faktisk ér en videnskabelig grund til denne opførsel. 

You can't fight science. 

Del

Seneste nyt

Annonce