Connery

Restaurant-anmeldelse: Restaurant NOI

Et smut for Nobis Hotels hus-restaurant.

Hvis du befinder dig i København i nærheden af Hotel Nobis Copenhagen, så skal du slå et smut forbi deres restaurant, som er åben for både hotellets gæster og gæster fra gaden.

Restauranten går under navnet Restaurant NOI.

Selve restauranten baserer køkkenet på inspiration og idéer fra hele Europa med fokus på at bruge lokale råvarer og en legesyg tilgang til at kombinerer forskellige verdenskøkkener på sjove, smagfulde måder.

Det er et køkken, hvor man mærker, at både køkkenet, tjeneren og gæsten er med på en rejse, hvor der bliver eksperimenteret med råvarene og fokuseret på at lege lidt med tingene frem for at stille en stringent tallerken på bordet hver gang.

Restauranten kører som nævnt selvstændigt, men sørger for, at der er både er noget for dem, som gerne vil opleve noget udover ‘hotel-mad’ og dem, som gerne vil have de klassiske retter, man tit kan finde på hoteller rundt i landet.

Der er masser af små, lækre snacks på menukortet, som leger med forskellige udvalgte råvarer fra ind- og udland, mens hovedretterne balancerer mellem klassikere såsom Bøf med Bearnaise eller NOBIS Burger til braiserede kalvekæber og blæksprutte.

ANNONCE
Sprød fuglerede med tun og wasabi. - Restaurant-anmeldelse: Restaurant NOI Sprød fuglerede med tun og wasabi.

Restaurant NOI er sådan lidt det hele, så man altid kan finde noget på menukortet, man har lyst til på den gældende dag - og menuerne spiller op til, at du kan skræddersy dit besøg til forskellige ting.

Kammerat-aften over en god burger, date-night med forskellige hygge-simreretter eller bare en fejring med champagne-snacks og kaviar. Jeg var så heldig at ramme restauranten i et magisk slipstrøm mellem nytår og introduktionen af deres nye, opdaterede menukort - så jeg fik prøvet hele paletten!

ANNONCE
Dumplings med lam. - Restaurant-anmeldelse: Restaurant NOI Dumplings med lam.

Selve menuen blev kickstartet af en frisk og parfumeret cava, som blev serveret en sprød ‘fuglerede’ med tun og wasabi, som agerede en cremet, sprød og lækker hapser, der stod utrolig godt sammen med cavaens bløde brus.

Blæksprutte med brændt hvidløgscreme.  - Restaurant-anmeldelse: Restaurant NOI Blæksprutte med brændt hvidløgscreme.

Dernæst en par velformede dumplings med det rette bid i dejen, som var fyldt op med intens simremad-orienteret fyld lavet på lam.

En smagfuld og tung dybde i fyldet, som blev parret fortrinligt med den portugisiske hvidvin Lasso - et på papiret måske sjovt match mellem lam og hvidvin, men det var en fadholdig, tung hvidvin, som passer eminent til den tunge braisering.

Næste ret blev en servering af havtaske på en base af chorizo, som egentlig passede ret godt sammen. Den friske, hvide fisk med en intens, parfumeret og æterisk chorizo. Hertil blev der serveret en økologisk Covela, som med sine funky noter spillede rigtig godt op i mod den krydrede chorizo.

ANNONCE
Striploin med frisk salat og sauce Bearnaise.  - Restaurant-anmeldelse: Restaurant NOI Striploin med frisk salat og sauce Bearnaise.

Fiskeensemblet fortsatte i en blæksprutte fornemt anrettet i hele sin ‘armslængde’ med små toppings af chili og friske urter centreret omkring en creme lavet på brændt hvidløg - simpelt i sin rene smag og samtidig utrolig kraftfuld med den mørke, brændte hvidløg, som med sit kulsorte ydre kan virke skræmmende. Tværtimod var den cremet og afrundet.

Dertil en gammel klassiker fra det toskanske, nemlig en Vermentino-drue, som skærer igennem den friske og fedmefulde blæksprutte og binder det hele sammen.

ANNONCE

Dernæst kom der en ægte klassiker på bordet - striploin med sauce Bearnaise, sprød salat og pommes frites.

Selve bøffen var skåret på forhånd, så man allerede ved servering kunne se den underskønne medium-rare-stegning - selve bøffen serveres på en stor saltsten, som foruden det æstetiske udtryk også bidrager med en lækker saltet smag til kødet, som smiler kækt til dig og afventer en dyne af sauce. Utrolig mørt, utrolig velstegt og på den gode måde flabet anrettet, så de understreger over for gæsten, at de ikke har noget at skjule.

De kan saftsuseme stege en bøf! Bravo.

ANNONCE
Svampesorbet med knas. - Restaurant-anmeldelse: Restaurant NOI Svampesorbet med knas.

Til dessert fik jeg en servering, som på papir lød som en lidt bizar blanding - i al sin enkelthed en svampesorbet.

Det lyder specielt, og det er det også - men på den gode måde!

Det var en ufattelig cremet og havde en dyb svampesmag, som klikkede utrolig godt med den lette sødme, og formåede at gøre den ellers umami-orienterede råvare til at være hovedtangent på det søde element.

Aftenen blev afsluttet med en skøn lille ensemble af petit fours - hvid chokolade med kokos, røde bær med mørk chokolade og havtorn.

Alt i alt et spændende menukort, som laver en række nedslag i europæisk gastronomi, som du af og til kan sætte en finger på, men oftest er noget unikt for Restaurant Noi.

Legesyge kreationer, flotte anretninger og talentfulde kokke med konsistens og tilsmagning.

Det er en restaurant, som favner bredt på deres kundesegment og tilbyder noget til stort og småt!

Restaurant Noi fremviser et køkken, der har forstand på sine råvarer i et omfang, hvor de ikke behøver at holde sig indenfor tegnestregerne, men stedet er selvsikker nok til at bevæge sig udenfor boksen og dyrke et personligt udtryk på både smagsfronten og det visuelle islæt.

Du kan se mere til deres nuværende menukort lige herunder.

ANNONCE
Restaurant NOI

Menukort

Del

Seneste nyt