Connery

Poets of the Fall

Carnival of Rust

4 ud af 6 stjerner
Poets of the Fall er et finsk band, der er på vej ud for at erobre verden. Med en snert af R.E.M, Live og også lidt D:A:D har de lavet et fantastisk album som kom i den danske handel den 13. september 2006.
Poets of the Fall
Siden bandets start i 2002 har de udmærket sig som et af de mest produktive nye bands på scenen. Indtil videre har bandet nok materiale til adskillige studiealbums.

Deres karriere startede i 2003, da manuskriptforfatteren Sam Lake besluttede sig for at lade Poets of the Fall skrive titelnummeret til computerspillet "Max Payne 2". Nummeret "Late Goodbye" blev til, og det samme blev millioner af fans over hele verden. Computerspillet blev solgt i otte millioner eksemplarer og singlen "Late Goodbye" blev officielt udgivet i 2004.

Poets of the Fall er allerede nu kendt som et fantastisk live-band og bliver ofte rent stilmæssigt sammenlignet med R.E.M og Live. Bandet har evner på scenen og deres live-proformance demonstrerede de også som runner-up ved de Olympiske Lege i Athen i 2004, hvor de optrådte side om side med Björk.

Poets of the Fall's debutalbum "Signs of life" blev udgivet i Finland I 2005 og gik nummer ét i den første uge på den officielle TOP40 hitliste og har til dato solgt platin i hjemlandet.

Det seneste album fra bandet, "Carnival of Rust", blev udgivet i maj i Finland og efter kun tre uger fik gruppen tildelt deres første guldplade for albummet. "Carnival of Rust" ligger stadig (efter fire måneder) på den finske hitliste og er godt på vej mod platin.

"Carnival of Rust" er et fantastisk album, som ikke tager skade af at blive hørt igen og igen. Faktisk bliver det bedre og bedre, jo flere gange man hører den. Dermed ikke sagt at det er noget hø, når man putter CD'en i maskinen første gang, men man opdager langsomt dybden i musikken såvel som teksterne.

Følelsen man får, når man hører albummet kan bedst beskrives som følelsen jeg havde, da det gik op for mig, at D:A:D bare var andet end larm.

Min kære fætter ville udvide min musiksmag, så han gav mig CD'en "Simpatico" af D:A:D. Ikke videre begejstret satte jeg CD'en i anlægget og larmen strømmede ud af højtalerne, men efter et par numre begyndte larmen at omdanne sig til musik. Efter at have hørt den et par gange, begyndte musikken og teksterne at give en langt dybere mening og "Simpatico" er blevet en af de mest elskede CD'er i samlingen.

Hvis man skal sammenligne Poets of the Fall med nogen af de mere kendte bands, så har de mere rockede numre en snert af D:A:D og de mere stille numre minder lidt om R.E.M-stilen. Men det er svært at sammenligne bands, da alle - eller stort set alle - bands er forskellige.

For ikke at gøre dette alt for langt og kedeligt, er den korte opsummering på det ovenstående at det bestemt er et album man skal købe - det er alle pengene værd.

Trackliste:
  1. Fire
  2. Sorry Go Round
  3. Carnival of Rust
  4. Looking up the Sun
  5. Gravity
  6. King of Fools
  7. Roses
  8. Desire
  9. All the Way/4U
  10. Delicious
  11. Maybe tomorrow is a better Day
  12. Dawn
ANNONCE
Del

Seneste nyt