Connery

Naut - In my Sofa

Ren og skær herlig musik.

5 ud af 6 stjerner
For et lille stykke tid siden, kastede danske Naut deres debut-EP på gaden, efter at have turneret med Tim Christensen som warm up act på hans Honeyburst-turne. Redaktionen på Connery fik fingrene i skiven med de fem første numre.
Naut - In my Sofa
Om det er fordi navnet og musikken var ukendt på forhånd, eller bare fordi Naut er Naut, så var første lytning af skiven et overraskende frisk pust i en verden, hvor den danske musikscenes fremtrædende navne ofte baserer salget på forudsigelighed og hitpotentiale. Naut spiller nemlig en velfungerende og alternativ poprock med et strejf af jazz. Med deres skæve harmonier og finurlige og til tider poetiske tekster, suger de lytteren ind i deres helt eget musikalske univers, hvor det meget personlige udtryk svæver i centrum.

Stilen slås fast fra start med den skæve og jazzede Itchy Heart, og man indser hurtigt, at det her bliver én af de skiver som man ikke kan holde fra ens CD-afspiller. Det skæve sammenspil mellem vokal, strygere og trompet, fletter sig flot omkring en løs men præcis rytmesektion, og giver nummeret dets jazzede præg. Produktionen er ærlig, flot og ikke overdrevet.

Det næste nummer Flowers, der har været luftet via de danske radiobølger, skifter til en bluesy melankoli, hvor klaver og trompet ligger stemningen fra start, før nummeret bryder ud i en melodisk og fængende affære, mens Rasmus Olsens vokal igen spiller flot sammen med en skæv trompet og fornemmelsen for helheden, komposition og velfungerende harmonier hænger ved igennem hele nummeret.

Det poetiske og underlige tekstunivers kulminerer imidlertid i nummeret I'm a door, hvor fortællingen om en dør med eksistentielle problemer leveres i en blanding af poppede melodier og skæve harmonier, på Nauts helt egen måde.

Titelnummeret In My Sofa drejer skiven i en lys og positiv retning og kaster nærmest godt humør i øret på lytteren. Det skæve univers nedtones for en stund, og de poppede melodier får plads og hives frem i front, og teksten "fly in my sofa" virker pludseligt meget rammende, når ens sofa letter, og svæver ud i det Nautiske univers, mens man læner sig tilbage og groover til de lyse og glade toner.

Ep'en slutter af med nummeret Right here with me. En nedtonet og melankolsk sag, der i og for sig er et ganske flot nummer, men desværre savner de spændinger og kontraster, som kendetegner de øvrige numre, og resultatet bliver her lidt kedeligt og ensformigt i længden.

Overordnet set er In my Sofa dog et meget imponerende udspil, der afgjort efterlader lytteren med et håb om, at den færdige plade snart får lidt fart på og kommer på gaden. Om ikke andet skal i nok høre fra os når den rammer, med fuld anmeldelse, kartoffelsalat, og hvad der nu ellers hører sig til.

Nysgerrige sjæle kan lytte til numrene på Naut.dk
ANNONCE
Del

Seneste nyt