Connery

Mest googlede 2023: Her er personerne som alle søgte

Der er kun tre gengangere på årets liste!

Det er efterhånden tradition. Hvert år frigiver Google en række data, der giver indblik i, hvad der optager folk rundt omkring i verden - herunder i Danmark. Disse data, som er en del af Googles årlige "Year in Search" rapport, afslører trends og mønstre i danskernes online-søgeadfærd. En af de mest spændende aspekter ved disse data er, hvilke personer der har fanget danskernes interesse nok til at blive de mest googlede i løbet af året.

I denne artikel dykker vi ned i de ti personer, som danskere har søgt mest på i 2023.

Årets liste afspejler en mangfoldighed med alt lige fra sportsstjerner og musikikoner til politiske skikkelser og kulturelle personligheder, med tre gengangere i form af ingen ringere end Tobias Rahim, Holger Rune og Mette Frederiksen. 

Lad os tage et nærmere kig på, hvem disse personligheder er, og hvorfor de har fanget danskernes opmærksomhed i 2023.

ANNONCE
Danskernes mest googlede personer i 2023
  1. Holger Rune
  2. Jonas Vingegaard
  3. Taylor Swift
  4. Tobias Rahim
  5. Lise Nørgaard
  6. Matthew Perry
  7. Mikkel Hansen
  8. Tina Turner
  9. Mette Frederiksen
  10. Andreas Mogensen

Kilde: Google Year in Search 2023

Danskernes Mest Googlede Personer i 2023

2023 har været et år fyldt med bemærkelsesværdige præstationer og begivenheder, der har fanget danskernes interesse. Fra sportens verden til kulturelle ikoner, her er de ti personer, som har domineret danskernes Google-søgninger i løbet af året.

Holger Rune: Den unge tennisstjerne har imponeret med sine præstationer på tennisbanen, især i hans intense kampe mod Novak Djokovic, hvilket har ført til en stigning i hans popularitet.

Jonas Vingegaard: Den benhårde cykelrytter cementerede sin status som en af verdens førende ved at vinde Tour de France for andet år i træk, og det kombinerede med hans ellers ret mediesky og rolige jyske facon, er en bedrift, der har vakt beundring og stolthed i Danmark.

Taylor Swift: Den verdenskendte amerikanske sangerinde har haft et år fyldt med præstationer, herunder en Grammy-vindende musikvideo og en rekordbrydende turné, hvilket har ført til stor interesse blandt hendes danske fans. Der har været særlig stor opmærksomhed både omkring hendes Eras Tour og livestreamingen heraf - men også den kontinuerlige kamp mod den etablerede pladebranche og "Taylors Edition", har fortsat skabt opmærksomhed. 

Tobias Rahim: Rahim toppede sidste års liste, ikke mindst på grund af den ekstremt opmærksomhedskrævende digtsamling/kunstbog (med gode dele nøgenhed), "Drømmene maler virkeligheden". Digtsamlingen har nok blødt en smule ind i 2023, men det er svært at fornægte den populære danske musiker, har haft et fantastisk år med hits og udsolgte koncerter.

Lise Nørgaard: Den elskede danske forfatter og journalist gik bort i år, efterladende sig et varigt aftryk på dansk kultur, især gennem hendes arbejde på tv-dramaet "Matador".

Matthew Perry: Den elskede Friends-skuespiller gik bort i oktober 2023, og det skabte både opmærksomhed og et dybfølt tomrum blandt hans fans over hele verden.

Mikkel Hansen: Hansen er anerkendt som en af de bedste i håndboldens historie og har fortsat med at imponere i 2023, både på det danske landshold og i klubhåndbold. 

Tina Turner: Simply the best. Den legendariske sangerinde og performer gik bort tidligere på året, hvilket afsluttede en æra af banebrydende musik og optrædener.

Mette Frederiksen: Som Danmarks statsminister har hun spillet en central rolle i landets politik og internationalt engagement, især i forhold til klimaforandringer og Danmarks reaktion på konflikter som den i Ukraine.

Andreas Mogensen: Danskernes astronaut opnåede den ærefulde titel som kommandør for Den Internationale Rumstation, der understreger Danmarks bidrag til rumforskning og -opdagelse.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce