Connery

Kameo til Xbox 360

Kameo: Elements of Power er et eventyrligt spil til Microsofts nye konsol.

4 ud af 6 stjerner
Kameo: Elements of Power har en lang historie bag sig. Den drejer sig ikke om tidligere spil i serien, da dette er første spil i rækken, men Kameo har været under udvikling til hele fire konsoller, før det i december 2005 blev udgivet eksklusivt til Microsofts nye Xbox 360.

Spillet blev oprindeligt udviklet til Sega Dreamcast, men den konsol holdt ikke længe på markedet, og udviklingen blev i stedet flyttet til Nintendos Gamecube. Så købte Microsoft udvikleren af spillet, Rare, og det blev nu konverteret til Xbox. Da udviklingen trak ud, og der var behov for lanceringstitler til Xbox 360, blev Xbox-udgaven droppet, og nu blev Kameo et spil rettet mod en næste-generationskonsol. Resultatet er blevet et fantastisk flot spil, som er rimelig let at gå til men også en lidt triviel oplevelse.

Historie
ANNONCE
Kameo til Xbox 360
Kameo er en ung elverpige, som er opvokset i en eventyrlig verden beboet af alt lige fra et fredeligt blækspruttefolk til onde orker.
Man er yngste datter af den afdøde konge, men storesøsteren Kalus er misundelig, da Kameo har fået al opmærksomheden.
Det er Kameo, der har arvet de mægtige Elemental Warriors, som hun kan trylles om til i kamp.

Kalus forråder derfor sin familie og sit rige, og vækker troldekongen Thorn.
Sammen begynder disse en kamp imod den fredelige verden, hvilket betyder, at Kameo må tage kampen op mod sin egen søster.

Spillet starter, da Kameo stormer Thorns slot for at befri sin tilfangetagne familie.

Gameplay
Der er ti forskellige Elemental Warriors, man kan trylle sig om til med Kameo. Disse krigere får man adgang til, som handlingen skrider frem, og hver gang er der altid en baneopbygning, så man får en lille introduktion til den nye krigers muligheder.

En Elemental Warrior som Chilla kan eksempelvis skyde med isspyd og slå fjender op på sin piggede ryk, for derefter at kaste dem langt væk. En anden kriger Major Ruin kan rulle som en stor bold og vælte sine fjender eller passere dybe kløfter ved at hoppe over dem.

Alt i alt giver de ti krigere et væld af muligheder for at nedkæmpe sine fjender og løse spillets små gåder. Dog er der ikke nogen som kan flyve, muligvis fordi dette ville gøre spillet for nemt. Kameo kan dog svæve men kun en meter over jorden, og ikke over kløfter eller andre høje forhindringer. Flyvning gør det hurtigere at komme rundt, men på slagmarken har man også adgang til en hest, som gør det endnu hurtigere.
ANNONCE
Kameo til Xbox 360
Handlingen er ikke helt lineær, så man kan flere gange selv vælge, om man vil løse en række mindre missioner før de store hovedmissioner. De små missioner er til for at opspare Elemental Fruit, der bruges til at opgradere Elemental Warriors. Når man har samlet et krævet antal, kan man bruge Elemental Fruit på nogle teknikker til krigeren, som så kan bruges mod fjenderne senere.

Hvis man vælger at tage disse missioner, så er Kameo: Elements of Power et rimeligt langt spil, som nok burde kunne holde omkring 20-25 timer. Vælger man i stedet at fokusere udelukkende på hovedhistorien, kan den nok klares på 6-7 timer. Det er helt frit, hvad man vælger.

Desværre er Kameo også lidt for svingende i sin sværhedsgrad. Typisk er det relativt let at gå til, men der er 4-5 kampe mod en boss, og enkelte af disse kan være meget svære at klare. Til hjælp kan man finde Crystal Eyes spredt omkring i Kameos hjemverden, som eksempelvis kan give ny energi, men selv med disse er flere boss-kampe ret trivielle. Det drejer sig typisk om at finde den rigtige taktik, og så gentage denne 15-20 gange for at vinde.

Grafik
Grafisk er Kameo virkelig en perle. Spillet udnytter et væld af de funktioner Xbox 360 byder på, så man næsten tænker, at det er løgn, første gang man ser det.
Blandt andet er der slagmarker med store slag, hvor hundredvis af fuldt animerede enheder kæmper mod hinanden. Den slags er muligt på grund af Shader Model 3.0, som også findes i nye grafikkort til pc, men endnu ikke er udnyttet i lignende grad i pc spil.

Lyseffekterne giver flotte skygger og man kan næsten blive blændet af solen og sneen i de nordlige landskaber i spillet. Alle overflader har fået en dybdeeffekt, så man kan se mellem hver mursten. Desuden er al græs animeret og der gøres brug af den meget filmiske effekt dybdeskarphed, så ting i baggrunden sløres blødt, når de ikke er interessante. Alt i alt meget imponerende.

Desværre understøtter spillet ikke anti-aliasing, det vil sige kant-udglatning, så overgange mellem de forskellige ting i spillet har en trist trappeeffekt. Dette er især tydeligt med et HDTV og en skuffelse, når et spil som Condemned viser, at Xbox 360 sagtens kan bruge denne effekt.

Lyd
ANNONCE
Kameo til Xbox 360
Selv med mine stereohøjttalere er lyden formidabel. Spillet understøtter surround, men jeg har ikke kunne teste dette.
Lydeffekterne er gode og passende, og al dialog er indtalt.
Musikken er forbløffende god, men den er også indspillet af et symfoniorkester, og giver spillet en episk karakter.
Det føles virkelig storslået, når man rider gennem slagmarken.

Multiplayer
Spillet skulle have haft multiplayer over Xbox Live, men dette blev udsat, så det først kommer i en download-patch senere.
Derfor må man indtil videre nøjes med at kunne spille to sammen på samme Xbox 360. Dette foregår med den traditionelle deling af skærmen. Lidt upraktisk er det dog, at man skal have gennemført en bane som enkelt-spiller for at kunne få adgang til den i multiplayer.

Andet
Der er også 1000 Gamerpoints at hente i spillet. Disse er point, som tildeles ens Xbox 360 spillerprofil ved at opnå forskellige dele i spillet. De fleste gives ved at gennemføre spillet, mens andre gives for at klare sig usædvanligt godt i en bane eller at gennemføre en bane i multiplayer.

Konklusion
Kameo: Elements of Power er et hæderligt spil, der giver en god del underholdning for pengene. Desværre er flere af de største fjender ret trivielle, og spillets multiplayer er meget begrænset. Derfor er der ikke meget at komme tilbage til, når først hovedhistorien er gennemført.

Spillet har en 12+ aldersanvisning på boksen, og den virker ganske passende for ikke bare indholdet men også sværhedsgraden. Det er ikke et uhyggeligt eller særligt voldeligt spil, men mindre børn vil nok få svært ved at klare alle baner, og så stiller handlingen også krav til at kunne engelsk.

Er du på udkig efter et flot og underholdende spil til Xbox 360, så kan Kameo godt være noget for dig. Er du til dybere handling og endnu højere grad af frihed, så kan det derimod være en idé, at vente på Elderscrolls 4: Oblivion, som kommer engang i foråret.
ANNONCE
Del

Seneste nyt