Connery

John Wick [Anmeldelse]

Keanu Reeves sparker røv som den hævntørstige John Wick, i denne veloplagte actionthriller.

4 ud af 6 stjerner
John Wick - Trailer
United International Pictures - John Wick [Anmeldelse] United International Pictures

Wick’ed games

John Wick (Keanu Reeves) er en pensioneret lejemorder, der blev betragtet som en af de bedste indenfor sig fag, men opgav branchen for at hellige sig familielivet. Han har netop har mistet sin kone Helen (Bridget Moynahan) til en ukendt sygdom og har nu kun sig selv, sin elskede Mustang og en lille hundehvalp, som var en afskedsgave fra hans afdøde kone. En dag, John er ved at tanke benzin, møder han tilfældigt tre russiske mænd, hvor af den ene er meget interesseret i at købe hans bil. John siger at  den ikke er til salg og kører sin vej. Senere den nat bryder de tre mænd ind i Johns hjem, banker ham, dræber hunden og stjæler hans bil. Det skulle de aldrig have gjort, for John er en mand der intet har at miste og han er tørstig efter hævn...

ANNONCE
United International Pictures - John Wick [Anmeldelse] United International Pictures

Hævnen er rå og brutal

Det viser sig at den ene af russerne, Iosef (Alfie Allen) er søn af Johns gamle kollega, gangster bossen Viggo (Michael Nyqvist), som prøver at forhandle med John om at glemme ”det lille uheld”, men forgæves, så for at beskytte sin søn, sætter Ivan en dusør på John, på 2 millioner dollars. John befinder sig nu i en situation, hvor gamle venner pludseligt er blevet nye fjender og alle regler og aftaler er ophørt.

ANNONCE
United International Pictures - John Wick [Anmeldelse] United International Pictures

Velkendt skabelon

John Wick er en ganske udmærket actionfilm. Rollen er tilpas mut til Keanu, der jo ikke er den store skuespiller, når det kommer til replikker og isæt kampscenerne er fremført realistisk og medrivende. Historien er måske lige lovligt simpel og læner sig meget op ad genrens forgængere som bl.a. Payback, Taken og En mand ser rødt. Men det fungerer og stilen er gennemført.

ANNONCE
United International Pictures - John Wick [Anmeldelse] United International Pictures

Gennemført stil

Visuelt er John Wick også interessant. Instruktørerne David Leitch og Chad Stahelski er tydeligvis inspireret af tegneseriehæfter med skæve vinkler og meget grafiske kompositioner, samt 40'erne og 50'ernes film-noir stil med genrens ofte dunkle, regnvejrstunge billeder og dystre stemning. Det medvirker alt sammen til at John Wick bliver et ganske godt bekendtskab, uden de store forpligtelser.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 90%

Teknisk information:

Original titel: John Wick

Land: Kina, Canada, USA, 2014

Instruktør: David Leitch og Chad Stahelski

Medv.: Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen, Willem Dafoe, Bridget Moynahan, Dean Winters, Lance Reddick, Adrianne Palicki, Bridget Regan, Ian McShane og John Leguizamo

Genre: Action/Thriller

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital

Spilletid: 101 min

Dansk biopremiere: 23. oktober 2014

Distributør: United International Pictures

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce