Connery

John Legend: En ny legende

Ny soulartist John Legend, udgiver "Get Lifted". Soul der sidestilles med Stevie Wonder og Marvin Gaye, og R&B i selskab med bl.a. Kanye West og Snoop Dogg.

5 ud af 6 stjerner
John Legend: En ny legende
Neo-soul sanger og pianist John Legend har lige udgivet sit debutalbum "Get Lifted" fra Columbia Records. Men selvom det er hans første plade, så har han en kæmpe musikalsk baggrund med sig. Han udviste stort talent allerede fra femårs alderen. Da han var 16 år gammel forlod han Ohio for at gå på college i Philadelphia. Nogle få år senere, i 1998 for at være mere præcis, blev han udvalgt til at spille piano i Lauryn Hill"s "Everything Is Everything". Efter at have færdiggjort college, flyttede Legend til New York, hvor han startede sin karriere ved at spille på forskellige natklubber og indspillede cd"er som han så solgte ved shows. Der gik ikke længe før han blev en meget efterspurgt "session"-musiker. Han spillede, og til tider også skrev, for en større vifte af store artister, såsom Alicia Keys, Twista, Janet Jackson og Kanye West. John Legend, som er født John Stephens, adopterede først artistnavnet Legend i 2004, da han blev signeret til Kanye Wests nye label og lavede sit første optræden i Solo Sessions Vol. 1: Live at the Knitting Factory, produceret af selveste West.

Musikkritikerne anser Legend som værende en af de mest fremtrædende figurer i den nye neo-soul bevægelse med artister som Van Hunt, Bilal og D"Angelo. Han sidestilles endda med old-school soulartister som Stevie Wonder, Smokey Robinson og Marvin Gaye.
ANNONCE
John Legend: En ny legende
Hans album bærer klart et præg af en klassisk gammel soul-sound skole, fusioneret med den skarpe stil fra moderne R&B og hip hop. Af fremtrædende numre kan der nævnes:

"Used To Love U", Legends første single - produceret og medforfattet af Kanye West - er ifølge ham selv: "a bangin' hip-hop beat with a little Latin flavor, and a soulful melody and vocal arrangement; it's a cool mix and fusion of different musical influences. We had the Black Eyed Peas horns and guitar player on the track so you get a little of their flavor too."

Der er nogle soul-perler, som for eksempel "Ordinary People". Dette er et af de sidste tracks Legend arbejdede på inden udgivelsen af albummet, som også er produceret af Kanye West (han har været medforfatter til og produceret mange tracks på pladen). Det er en enkel og dejlig sang om kærlighed. Den skal ikke opfattes som en fantasi eller et eventyr, men som hvad der i virkeligheden foregår mellem to mennesker, siger John. Samt "Live It Up". Sangen beskrives af John som en personlig fortælling om, hvordan hårdt arbejde og slid i sidste ende betaler sig.

Han har udviklet sin helt egen stil i sange som "She Don"t Have To Know" og "#1", som et par sange, der omhandler det gamle emne, utroskab. Sangene har det generelle budskab: "Jeg ved godt jeg var dig utro, men jeg kan altså ikke gøre for, at jeg er en fyr. Det laver ikke om på, at jeg stadigvæk elsker dig." Utroskab er et emne som man ikke finder så meget i traditionel R&B men som er gennemgående i hip hop. Det var dét, han ville inkorporere i sin musik.

Alt dette tyder på, at hans solokarriere knap nok er startet, og dog alligevel med et ordentligt brag. Vi kan roligt forvente meget mere af John Legend.
ANNONCE
Del

Seneste nyt