Connery

Husker du "All That She Wants"?

Efter en længere pause er Ace Of Base tilbage med deres nye plade "Da Capo" som udkommer d.30/9. Kan vi forvente en storm af hits eller hvordan.

Husker du "All That She Wants"?
Som så mange andre kan jeg huske en frygtelig masse fester hvor den stod på "All That She Wants" og "Wheel Of Fortune" osv osv osv. Alt i alt har de kære svenskere alene med deres debutalbum solgt 23 millioner albums, det er den dag idag stadig væk rekorden for et debutalbum. Vi kan så trøste os med at de udgiver deres plader på det danske pladeselskab Edel-Mega Records og derfor ryger der en pæn slat i statskassen. (man er vel fra jantalovens land ik ? )

Det første man ligger mærke til når man sætter "Da Capo" på, er at vi her uden nogen tvivl snakker om Ace Of Base. Det er ikke nødvendigvis ment negativt, det er også en præsentation og være sig selv, og dermed have en eller anden slags musikalsk indentitet, men det vender vi lige tilbage til. Ace Of Base har altid gået efter den gode catchy pop melodi og ikke de dybeste tekster, (så hvis du er Bob Dylan fan....= BLIV VÆK!) men det ved de fleste vel allerede. "Beautiful Morning" hitter allerede på
"Remember The Words" er et godt eksempel, på et gennemgående godt tema i musikken og som sædvanlig gode sang og kor arrangementer som giver den helt rigtige pop effekt. De har heller ikke glemt en af deres mest effektive musikalske finter, de har altid godt kunne lide de bløde og gyngende reggae rytmer og det fungerer jo sådan set stadig fint.

Som tidligere nævnt har de deres helt egen lyd og man har i løbet af nul-komma-fem luret at det er Ace Of Base. Det er faktisk deres dilemma, fordi det fungerer på de sange der i sig selv har så meget melodi og fremstår som stærke sange som f.eks "Remember The Words". Problemet med de resterende sange er at vi har hørt det hele før, og man kan som lytter ikke skelne imellem deres tidligere albums og det nuværende. De har en masse gode "Ace Of Base" sange og det er faktisk den eneste måde man kan sige det på. Måske skulle de prøve noget nyt, rode sig ud i noget helt andet rent musikalsk, hvem ved, måske en rigtig trommelsager kunne give musikken et løft ?

Det er lidt trivielt og høre den samme rytmeboks hver gang.

Når alt kommer til alt så tror jeg at dem der holder af Ace Of Base fortsat vil kunne nyde deres plader mens de vasker op eller hygger i sofaen, men mange nye fans tror jeg næppe at de får på grundlag af "Da Capo". Denne anmeldelse er sådan set skrevet i ærgelse fra undertegnedes side, da Ace Of Base er et af de få popbands der formår og skrive de simple, men gode pop sange. Og dem er der simpelthen for lidt af på "Da Capo". Samtidig får de nogle huk i snuden fordi jeg godt kunne ønske mig lidt nytænkning rent produktions mæssigt, men som tidligere nævnt, ville det ikke være savnet hvis bare melodierne var der.

Så alt i alt, hvis du i forvejen har Ace Of Base i plade samlingen så kan du roligt smutte ned i den lokale plade pusher d.30/9 og anskaffe dig den nye Ace Of Base skive "Da Capo", men har de aldrig været din kop te, så spring den bare over.
ANNONCE
Del

Seneste nyt