Connery

Hjemmebagte boller

Findes der mon noget bedre end hjemmebagte boller?

Nogle vil sikkert mene, at hjemmebagte boller hører julemåneden til - eller i det mindste den kolde vintertid. Dem der siger det, har ikke smagt min svigermors hjemmebagte boller!
Hjemmebagte boller
Lige nu står regnen ned i stænger, og udendørsaktiviteter er sat i bero. Det samme gælder de aktiviteter der foregår i soveværelset, for huset er fyldt med gæster.

En spontan tanke udmøntede sig i, at svigermor pludselig kaster sig ud i en større slåskamp med mel, gær og vand, som efter endt bagning, resulterede i noget nær de mest vidunderlige hjemmebagte boller jeg har smagt.

Opskrift til 4 pers.:

75 g smør eller margarine

1 dl. mælk

35 g gær

½ tsk. salt

1 tsk. sukker

1 æg

250-275 g mel (4-4½ dl.)

Fremgangsmåde:

Smelt fedtstoffet, tilsæt mælken og lad den blive håndvarm. Rør gæren ud i den lune væde, tilsæt salt, sukker og æg. Bland melet i ad et par gange og ælt dejen godt, den må endelig ikke blive for fast. Form dejen til boller og lad dem hæve på pladen i 15 min. Pensl med æg og bag bollerne 12-15 min. ved 200° .

Voila - friske hjemmebagte boller - nydes lune, med smør og en god kop kaffe eller varm cacao..
ANNONCE
Del

Seneste nyt