Connery

Harry Potter 4 - Flammernes pokal

Harry Potter er blevet ældre - og det er historien også

5 ud af 6 stjerner
Jeg skal gerne indrømme, at J. K. Rowling's Harry Potter har fanget min interesse.

Siden jeg lånte den første bog af en, jeg nu kan kalde ekskæreste, har jeg flere gange siddet i timevis og tygget mig gennem Hogwarts kringlede gange, timer med lærere med underlige navne, siddet på det yderste af stolen, mens Harry gang på gang må gennemgå de værste kvaler. Og jeg har troligt været i biografen og set filmene, og nydt det.


Denne gang har heller ikke været en undtagelse, og min fryd blev ikke mindre af, at det lykkedes mig at skaffe billetter til premieren - fredag aften kl. 19.30 i Cinemaxx i Århus.

Historien

I den fjerde film i rækken skal der på Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry afholdes den legendariske og traditionsrige "TriWizards Cup". I Cup'en udsættes tre udvalgte kæmpere fra tre forskellige skoler (Hogwarts, Durmstrang og Beauxbatons) for tre prøvelser. De skal kæmpe mod drager, svømme med havfolk og finde rundt i en levende labyrint.
ANNONCE
Harry Potter 4 - Flammernes pokal
De tre udvalgte bliver udvalgt af en magisk pokal, Flammernes Pokal, der mellem navnene i den, vælger én deltager fra hver skole. Da der desuden er en aldersbegrænsning på 17 år for at deltage, kommer det derfor som en stor overraskelse for alle, da Harrys navn bliver udtrukket. Og det endda som den fjerde deltager, hvilket ikke burde kunne lade sig gøre.

Det viser sig, at der er fusket med udtrækningen, men da man ved tilmelding indgår en ubrydelig magisk kontrakt, bliver Harry nødt til at stille op. Og det er så her den egentlig historie begynder.

Harry møder mange udfordringer gennem historien; udfordringer der spænder fra problemer i venskabet med Ron, over en pludselig blomstrende interesse for piger, til et skræmmende møde med hans dødsfjende numero uno: Voldemort.

Bedømmelsen

Harry Potter og flammernes Pokal (The Goblet of Fire) er uden tvivl den bedste film i rækken! Det er lykkedes instruktøren på flotteste vis, at koge de 636 sider bogen består af, ned til knap 2½ times gedigen dyster underholdning.

Hvor de tidligere film har haft et markant strejf af børnefilm over sig, viser den fjerde i rækken tænder, og markerer sig som en noget mere voksenrettet film. Således er der allerede i første scene folk der dør, og filmen har samtidig fået karakteren PG-13 af den amerikanske filmcensur ("Bør ikke ses af personer under 13 år").

Filmen har heldigvis også sine lyspunkter, og således oplever vi hormonernes rasen, da den lille sammentømrede trio begynder at få øjnene op for kærlighed og alle de glæder og kvaler den fører med sig.

Jalousi, glæde, gråd og følelsesmæssige rutsjeture går hånd i hånd, og skaber nye bånd og forstærker gamle. Og det lykkedes langt hen af vejen også at skabe stemningen fra bogen. "Langt hen af vejen" fordi jeg desværre synes at forholdet mellem nogle af karaktererne bliver vist lidt for tydeligt, hvilket i mine øjne afslører lidt for meget...
ANNONCE
Harry Potter 4 - Flammernes pokal
Skal jeg nævne et punkt i filmen der skuffede mig, så er det Fleur Delacour. I bogen beskrives hun som vel nok den smukkeste kvinde, der nogensinde har betrådt moder jord, og selvom Clémence Poésy er en meget flot pige, så er jeg sgu skuffet. Hun lever ganske enkelt ikke op til de forventninger, en pigeglad drengerøv som jeg har efter at have læst bogen. Det skal dog lige som en sidebemærkning nævnes, at hun har en super god røv!

Alt i alt vil jeg dog sige, at det er en helt fantastisk film, hvilket mængden af fine sorte poter også gerne skulle indikere, og jeg har ikke fortrudt at jeg måtte give kr. 95,- for billetten - den tur i biografen var simpelthen alle pengene værd.

Jeg vil klart anbefale alle at tage ind og se den, men det vil være en god idé at have set de forgående tre film ("De vises sten", "Hemmelighedernes kammer" og "Fangen fra Azkaban") inden da, så forhistorie og persongalleri er på plads.

Og husk at få tisset af inden filmen starter - der sker så meget i filmen, at det ville være irriterende at gå glip af noget, bare fordi man ikke lige har husket at tage den store blære med den aften.

Læs mere om Harry Potter og Flammernes Pokal på:

Den officielle Harry Potter and the Goblet of Fire hjemmeside, samt på

Internet Movie Database
ANNONCE
Del

Seneste nyt