Connery

Gustav Hansen

Gustav Hansen - bedre kendt i pokerkredse under navnet "Gus Hansen", "Mad Gus" eller "The Great Dane".

Er man til poker og specielt varianten Texas Hold'em, så er navnet Gus Hansen næppe gået ens næse forbi. Gus er en levende legende i USA, hvor hans kompromisløse spillestil har gjort ham berygtet ved alle pokerbordene i de store pokerturneringer.
Gustav Hansen
Hvem havde troet, at et lille land, der ellers kun er kendt for H.C. Andersen og bacon, skulle få en dominerende skikkelse indenfor professionel poker?

Sandsynligheden herfor var vel ca. lige så stor, som 80'ernes udsigt til, at det dersens Internet ville blive en succes på verdensplan i løbet af ganske få år.

Ikke desto mindre er begge dele blevet realiseret. Gus Hansen brager derudaf i de største Buy-In turneringer - og det dersens Internettet? Tja, gæt selv!

Det var ellers backgammon, der dominerede Gustavs tidlige spillekarierre for få år tilbage, men hurtigt fik han smag for Poker. Næsten fra den ene dag til den anden blev Gus Hansen et "house hold name".

I løbet af de seneste to år har Gus været med i fire World Poker Tour (WPT) finaler og vundet tre af dem, hvilket har indbragt ham den nette sum af næsten halvanden mio. dollars. Hvis han ikke allerede er, så bliver han snart en levende legende.

Man kan undre sig over, hvordan en backgammonspiller fra et lille land som Danmark kan blive et af hovednavnene i professionel poker, der til stadighed sætter nye tilskuer rekorder.

Gus har selv svaret på spørgsmålet:

"Not to say that I am a great player or anything, but somebody has to win."


Dette er nok kun den halve sandhed, for Gus spiller poker, som om han til tider har magt over kortene. Flere af legenderne inden for poker har ofte måtte bukke under for den spillestil, som er "Mad Gus"'s varemærke. Efter et nederlag i den første WPT, som Gus vandt, udtalte Freddy Deeb: "Han spillede meget dårligt!". Gus blev betragtet som en døgnflue.

I turnering nr. to var det endnu en af de rutinerede spillere, Andy Bloch, der måtte bukke under for "Mad Gus". Specielt én hånd står printet i Andys hukommelse. Gus står som den store underdog med en 4'er og en 2'er offsuit (ikke i samme kulør). Floppet viste 9-8-5 (de tre første kort på bordet fra kortgiver). Turn-kortet (fjerde kort på bordet) var en 10'er. Andy sad med en 8'er og et Es, hvilket var en ganske god hånd, med Es som "Kicker" (afgørende kort i tlfælde af lighed). River-kortet (sidste kort fra kortgiver) var en Knægt.

Andy stod som vinder med sit par, havde han blot kendt til Gus' tomme hånd, men den fortsatte aggressive spillestil fra Gus fik Andy til at tro, at Gus havde en Straight (fem kort i numerisk rækkefølge). Andy fold'ede af frygt for en Straight fra Gus.

Det er evnen til at bluffe og spille stort på selv de mest umulige kort, der gør Gus til den unikke spiller, han er. Han er elsket af publikum og frygtet af sine modspillere, for han er utilregneligheden i egen person.

Skal man se sort/hvidt på det hele, så repræsenterer Gus to vidt forskellige måder at spille på. Det kølige matematiske og kalkulerende metode, samt den hovedløse "alt eller intet" metode. Det store problem er, at man aldrig ved, hvornår der er tale om hvad.

Gus har selv beskrevet sin måde at spille på med følgende udtalelse:

"There's a word that's always used in backgammon, but not used very often in poker. It's "equity. What's your equity in a given situation?".


Kloge men også kryptiske ord fra den spinkle dansker...

Han fortsætter: "One of my strengths is that I definitely make mistakes that other - I would call them solid poker players - wouldn't make, but I definitely also make some good plays that they probably wouldn't dream about."

Nogle af Gus' seneste sejre må dog have fået selv den største kritiker til at forstumme. Han har bl.a. vundet WPT Season 2 PokerStars Caribbean Adventure, der gav $455,000 ned i foret. De dage, hvor folk kaldte ham skør eller heldig, er fortid. Den seneste rekord, han har slået, er "WPT all-time money leader". Til det siger Gus: "Det er slet slet ikke så dårligt igen!"...
ANNONCE
Del

Seneste nyt