Connery

Guardians of the Galaxy [Anmeldelse]

Universets mest kiksede superhelte har fået deres egen film og den er fantastisk!

5 ud af 6 stjerner
Marvel Studios - Guardians of the Galaxy [Anmeldelse] Marvel Studios
There's a star-lord waiting in the sky
Som dreng bliver Peter Quill (Chris Pratt) bortført af rumvæsner og havner i en galakse langt fra jorden. Peter vokser op blandt skumle smuglere, i en fremmed verden fyldt med farer. Det eneste minde han har med sig, er hans walkman med et mixtape, som hans afdøde mor har lavet til ham. For at overleve må Peter derfor trække i karakter og opfinder et alter ego, en lovløs tyveknægt som han kalder for Star-Lord. Èt job viser sig dog at være lidt for farligt for ham. Star-Lord har nemlig fået til opgave at stjæle en mystisk og meget kraftfuld kugle, hvad han ikke ved er, at den ondskabsfylde Ronan (Lee Pace) også gerne vil have fingre i kuglen og vil gøre alt for at få den. Han sender derfor snigmorderen Gamora (Zoe Saldana) af sted for at skaffe kuglen om det så koster Star-Lord livet. Missionen mislykkes og Star-Lord og Gamora bliver anholdt sammen med den genmanipulerede vaskebjørn og dusørjæger Rocket (Bradley Cooper) og hans håndlanger Groot (Vin Diesel), et levende træ.
ANNONCE
Marvel Studios - Guardians of the Galaxy [Anmeldelse] Marvel Studios
One for all and all for one
I fængslet finder de fire hurtigt ud af, at for at opnå deres individuelle mål, må de stå sammen som en gruppe. Undervejs møder de også voldspsykopaten Drax the Destroyer (Dave Bautista), der vil have hævn over Ronan, som har dræbt hans familie. Sammen med ham, arrangerer de en hæsblæsende flugt fra fængslet og så går eventyret for alvor i gang for galaksens vogtere.
ANNONCE
Marvel Studios - Guardians of the Galaxy [Anmeldelse] Marvel Studios
In the beginning
Guardians of the Galaxy kom til verden i 1969, skabt af Arnold Drake og Gene Colan, hvor de optrådte på gæstevisit hos diverse andre Marvel superhelte såsom Captain America og Thor. Der skulle imidlertid gå næsten 20 år, før de fik deres egen tegneserie, som dog ikke blev særlig populær. Men i 2008 så et nyt hold vogtere med større succes dagens lys og det er disse helte vi finder i denne film.
ANNONCE
Marvel Studios - Guardians of the Galaxy [Anmeldelse] Marvel Studios
Ooga-Chaka Ooga-Ooga Ooga-Chaka
Guardians of the Galaxy er et forfriskende pust fra den ellers alt for overrendte superhelte genre. Filmen er herligt selvironisk og uhøjtidelig. I stil med Iron Man og visse udgaver af Spider-Man, har disse helte heller ingen reelle superhelte kræfter. Hovedpersonen Peter/Star-Lord er såmen et ganske almindeligt menneske, hvilket jordbinder dette ellers skøre univers befolket af modbydelige rumvæsener, talende dyr og planter.

Nååå ja… Og så har filmen også et af de cooleste soundtrack i filmhistorien.
ANNONCE
Drengerøvsfaktor: 95%
 
Teknisk information:
Original titel: Guardians of the Galaxy (3D)
USA 2014
Instruktør: James Gunn
Medv.: Chris Pratt, Vin Diesel, Bradley Cooper, Zoe Saldana, Dave Bautista, Lee Pace, Michael Rooker, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close og Benicio Del Toro
Genre: Action/Adventure/Sci-Fi
Billedformat: 2.35:1
Lyd: DTS/Dolby Digital/Dolby/Dolby Atmos
Spilletid: 121 min
Dansk bio premiere: 31. juli 2014
Distributør: Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce