Connery

George Clooney: skuespiller, instruktør, damecharmør og Nespresso-koncernens medieansigt

Hvad enten han har siddet i instruktørstolen eller selv været foran kameraet, har han for alvor solidt plantet sine lædersko i mediernes rampelys

George Clooney: skuespiller, instruktør, damecharmør og Nespresso-koncernens medieansigt
De fleste ville lyve, hvis de sagde, at de ikke havde hørt om George Clooney før. Hvad enten han har siddet i instruktørstolen, selv været foran kameraet eller præget diverse reklamestande rundt omkring i landet, har han for alvor solidt plantet sine lædersko i mediernes og filmverdenens rampelys.

George Clooney blev født i Georgetown, Kentucky i 1961, hvor han med tiden gik på forskellige skoler og ud fra sine egne udtalelser hentede det ene 12-tal med hjem efter det andet. Som så mange andre teenagere brugte han sine spirende år på at prøve sig frem med forskellige ting, indtil han fandt, hvad han ledte efter. Han viste sig at være en entusiastisk basketball- og baseballspiller, men fik aldrig det endelige gennembrud. Selv jobs som tøj- og tobakssælger står på hans CV, men det var ikke hans rette kald.
ANNONCE
Clooney besluttede sig at give skuespillet en chance, og fik sin debutrolle i serien Centennial i 1978. I slut halvfjerdserne fik han en række biroller i diverse tv-serier såsom handyman i The Facts of Life, den sexede detektiv i Sisters og hans dengang største gennembrud som nogenlunde fast inventar af serien Roseanne. Clooney bevægede sig langsomt længere og længere op ad rangstigen og fik stor stjernesucces i hospitalsdramaet E.R. (Skadestuen). Det var på det tidspunkt at folk fik øjnene op for storcharmøren og hans lovende talent inde for skuespil. Hvad enten forøgelsen af fans skyldtes hans evner på skærmen eller hans evne til at smelte pigehjerter er uvidst, men frem kom han.
 
Clooney viste sig at være en mand med stil, selvtillid, ærkeamerikansk udseende og et glimt i øjet.  Han var næsten altid klædt med dyre jakkesæt i sine film, og fik en særlig plads i mange pigehjerter. Ikke blot på grund af sit udseende, men også hans hengivenhed til dyr. Hans mest bemærkelsesværdige kæledyr må være den sorte gris, Max, som har været utroligt meget fremme i medierne som Clooneys følgesvend, tro det eller ej.
Med udseendet i sin hule hånd, den omvandrende flæskesteg ved sin side og evnen til at videreføre sin udstråling til tv-skærmen, var det på tide at prøve noget nyt.
 
Det store lærred stod for skud og han fik sin første rolle i Robert Rodriguez’ film, From Dusk Till Dawn i 1996, hvor hans flotte præstation for alvor rev Clooney ud på den røde løber. Succesen fortsatte sammen med Michelle Pfeiffer i filmen One Fine Day, og Nicole Kidman i filmen, The Peacemaker de følgende år. Kort efter oplevede han en mere eller mindre katastrofal nedgang, da han spillede Batman i Joel Schumachers Batman & Robin, som blev sablet ned af kritikere og endda også fans. Clooneys egne ord til filmen var, ”..a waste of money..”, og indså selv fiaskoen.
Clooney blev enig med sig selv om aldrig igen at springe over, hvor gærdet er lavest. Han medvirkede i geninspilningen af 1960’ernes Ratpack, nu kaldet Ocean’s Eleven, som indtil videre har været hans bedst indtjenende film.
 
Instruktørdebuten kom med filmen, Confessions of a Dangerous Mind, som klarede sig knapt så godt i billetsalg, men hans talent virkede alligevel lovende. I 2005 instruerede han filmen, Good Night and Good Luck, som fortæller historien om tv-journalisten Edward R. Murrows eskapader, og blev nomineret til hele seks Oscars. Sidenhen har Clooney fornemt balanceret mellem instruktørrollen og skuespillerrollen.
 
Hans karismatiske grå hår, dybe stemme og charme har ført ham til kåringen som ’Sexiest Man Alive’ i People’s Magazine i 1997, og han har siden hen hevet en Oscar hjem for filmen Syriana, tre Golden Globes, samt en bunke andre priser og nomineringer.  I mellemtiden har Clooney haft en del politisk indvirkning i USA, og har medvirket i mange humanitære organisationer, såsom ’red Darfur’. Derudover kender de fleste han nok som kaffecharmøren i Nespressos reklamer.
 
George Clooney er om kort tid biografaktuel med ikke mindre end to film, The Ides of March og The Descendants, hvor den sidstnævnte allerede har hevet en Golden Globe med hjem, og begge er nomineret til en Oscar. The Ides of March er instrueret af Clooney selv, og han har for alvor bevist sit værd inde for filmens verden.
 
Vi ser frem til at se de lovende nye skud på stammen af Clooneys filmmagi, og mon ikke disse film skubber ham endnu højere op blandt de største stjerner? Følg med på Connery.dk når anmeldelsen bliver lagt ud.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce