Connery

Portræt af en legende - Steven Spielberg [+ konkurrence]

Læs historien om en tiden største instruktører og vind en boks med hans yndlingsfilm!

Steven Spielberg er uden tvivl en af de mest indflydelsesrige instruktører nogensinde, og han har kreeret utallige af uforglemmelige oplevelser på det store lærred. I forbindelse med den nye udgivelse af Blu-ray-boksen ’Steven Spielberg Director’s Collection’ har vi sat spot på denne mesterinstruktør og du kan læse om legenden herunder.

ANNONCE
Portræt af en legende - Steven Spielberg [+ konkurrence]
Portræt af en legende - Steven Spielberg [+ konkurrence]

Steven Spielberg blev født i Cincinatti, Ohio, tilbage i i 1946, hvor hans mor drev restaurant og medvirkede som pianist i diverse koncerter, mens hans far var en ingeniør med fokus på udviklingen af computere.  Allerede i barndommen blev han fascineret af filmmediet, og så nogle af de første film i biografsalene i de helt spæde år. Som teenager begyndte han at optage 8mm-film med sine kammerater, og havde allerede sans for forretning og distribution – han krævede nemlig 25 cent i indgangsbillet til hans hjemmevideoer, som bl.a. bestod af togkollisioner skabt gennem hans modeltogslegetøj. Derudover fik han sin søster til at sælge popcorn – ung businessman in the making!

Spielberg arbejdede videre i fritiden med produktionerne, og lavede western-kortffilmen ’The Last Gunfight’ som 12-årig i et spejderprojekt for at tjene sit fotografer-emblem. Han vandt senere en pris for sin 40-minutters lange film Escape From Nowhere som 13-årig på grund af det realistiske billede af kampene i Østafrika . I 1963 som 16-årig instruerede og skrev Spielberg sin første indie-film(ufahængige filmproduktioner, som ikke er bundet til produktionsselskabernes retningslinjer, men kun instruktørens egne grænser, red.). Filmen hed Fireflight og varede 140-minutter. Den skulle senere hen blive inspirationskilden til hans kreation Close Encounters of the Third Kind i 1977. Fireflight havde et budget på 500$ og blev vist i lokale biografer – den tjente dog kun 1 dollar i samlede indtægter! 

ANNONCE
Portræt af en legende - Steven Spielberg [+ konkurrence]

Men det slog ikke Spielberg af pinden. Efter en række bump på vejen i form af forældrenes skilmisse og hans usikre følelse over at være en ortodoks jøde, fik han gennemført grundskolen og blev en del af studielivet på filmskolen University of Southern California. Hans egentlige karriere blev skudt i gang efter at han havde startet som en ulønnet praktikant på Universal Studios, hvor han arbejde syv dage om ugen i redigeringsrummet i slut-60’erne. Under sit praktikophold lavede Spielberg sin første kortfilm til biografbrug kaldet Amblin’, som senere blev brugt til at navngive Spielbergs eget produktionsselskab. Da vicedirektøren Sidney Sheinberg så hans 26-minutter lange kortfilm, blev han med det samme fuldtidsansat og Spielberg satte derfor rekord ved at være den yngste instruktør nogensinde, som har skrevet kontrakt med et stort produktionsselskab. Han droppede derfor sit studie på Long Beach i Californien og arbejdede sig for alvor op i hierarkiet hos Universal Studios.

Spielberg blev for alvor internationalt anerkendt, da han lavede tv-filmen Duel i 1971 – filmen skulle oprindeligt bare blive vist på tv’et, hvilket ofte hentyder til en produktion, som ikke ville egne sig særlig godt i biograferne. Men efter at eksperter og anmeldere hyldede filmen, blev den hurtigt sendt ind i biografmørket, hvor den fik ret stor succes. Hans første reelle fuldlængdes debutfilm blev The Sugerland Express i 1974, og blev mødt med kyshånd og ros (dog ikke så stor succes i biografsalget) – The Hollywood Reporter sagde følgende om Spielbergs arbejde med filmen: "a major new director is on the horizon.” – og de fik ret!

ANNONCE
Portræt af en legende - Steven Spielberg [+ konkurrence]

Efterfølgende har Spielberg blot overgået sig selv gang på gang og skabt fantastiske film såsom Jaws, E.T., Indiana Jones, Jurassic Park, Schindlers List og Saving Private Ryan. I løbet af produktionerne har Steven Spielberg virkelig vist, at han er interesseret på at skabe filmmagi og ikke kun er drevet af penge. Han sagde bl.a. pænt nej tak til at lave Jaws 2 og andre fortsættelser eller remakes – i stedet lavede han bl.a. sin egen personlige UFO-historie i filmen Close Encounters of the Third Kind – og vi elsker ham for det!

Det er umuligt at remse alle hans fantastiske film op uden at skrive en hel stil, men alle har uden tvivl på et eller andet tidspunkt stiftet bekendtskab med Spielbergs film og forelsket sig i den originale gnist. 

ANNONCE
Portræt af en legende - Steven Spielberg [+ konkurrence]

Hvis du er ukendt indenfor hans filmhistorik eller er jordens største fan – ligegyldig hvad, så vil du gerne have fingrene i denne herlige, nyudgivede boks, som vi udlodder til én heldig vinder. 

Portræt af en legende - Steven Spielberg [+ konkurrence]

Den indeholder 8 af Spielbergs favoritter i hans egen lejr, og der er lidt for enhver smag – Duel, Sugarland Express, Jaws, 1941, E.T., Always, Jurassic Park og Jurassic Park: The Lost World er alle blevet restaureret til Blu-ray-kvalitet og samlet i denne lækre samling – udover dem får man også en lækker filmbog, som går i dybden med værkerne med sjove facts, illustrationer og vigtig viden.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce