Connery

Garbage koncert

Skraldet blev taget ud i KB-hallen den 1. juni 2005

4 ud af 6 stjerner
Garbage koncert
En kedelig aften på arbejde blev pludselig meget bedre, da jeg blev tilbudt at være Connerys udsendte til Garbage koncert i KB-hallen den 1. juni 2005.

Jeg har været fan af Garbage fra dag 1. Lige fra første gang jeg hørte Shirley Mansons sexede stemme synge, har Garbage altid lydt fedt i mine ører.

Sidst jeg hørte dem var på Roskilde Festival 2002. Der led Shirley af ondt i halsen, og af den grund havde hun drukket sig stiv (!), hvorefter hun glemte, hvad hun skulle synge, så hele koncerten endte i hat og briller.

Jeg glædede mig derfor til at høre om Garbage - og især Shirley - kunne tage revanche. I modsætning til den gængse kutyme, så var der intet opvarminingsband, og mens man stadig stod og nød en øl, gik Garbage pludselig på scenen. Uden nogen form for introduktion lirede de tre numre af. De virkede uinspirerede og faktisk lidt triste over at være i overskyede Danmark.

Derefter fik Shirley præsenteret dem selv, og i de efterfølgende sange virkede de alle lidt mere friske. Især da "I think I'm paranoid" blev spillet, kom der virkelig gang i dem - og i publikum. Det hele kulminerede, da de spillede "Push it", hvor Shirley virkelig var i hopla, efterfulgt af "I'm only happy when it rains". Derefter faldt det hele lidt ned igen. Koncerten sluttede, men efter et par minutters overtalelse lykkedes det at få dem til at spille ekstranumre, hvilket satte et nydeligt - om end rutinepræget - punktum for aftenen.
ANNONCE
Garbage koncert
Garbage har eksisteret i 10 år nu og har opbygget et solidt renomé. Man har dog ikke hørt meget til dem siden deres sidste album Beautiful Garbage fra 2001. Med deres nye album Bleed like me skulle det gerne være overstået, men på trods af et ihærdigt forsøg på at spille mange af de nye numre, så ville publikum dog helst høre de gamle klassikere.

Efter min mening kunne koncerten have været meget bedre, hvis den var blevet afholdt i Vega, idet KB-hallen slet ikke blev fyldt. Et mere intimt spillested havde derfor højst sandsynligt også inspireret bandet til en bedre koncert.

Jeg ved ikke, hvad alle de gamle mennesker lavede til koncerten. Bare fordi jeg har været fan i alle 10 år, betyder det vel ikke at folk på mine forældres alder også kan lide dem. Jeg følte mig voldsomt malplaceret bland rullatorer, sveskejuice og nye udgaver af "Ugebladet Søndag" (køb det mandag).

Alt i alt en okay koncert, der dog kunne være meget bedre, når man tager Garbages vanlige kvalitet, Shirleys udstråling og den store pose med hits i betragtning.

Vil du læse mere om Garbage kan du trykke her
ANNONCE
Del

Seneste nyt