Connery

Dead Smiling Pirates

Spillede til Emergenza den 2 februar

2 ud af 6 stjerner
Dead Smiling Pirates leverede et rock sus på Stengade 30
Dead Smiling Pirates
Fredag den 2 februar deltog det københavnske band Dead Smiling pirates i Emergenza konkurrencen. Hvis en fed koncert oplevelse er c-vitaminer, ville jeg ikke behøve at få et tilskud i den nærmeste fremtid.

Dead Smiling Pirates gik på scenen som aftenens sidste band, iført matchene jakkesæt og slips. Og alle i skjorter i en markant gul farve, der gav associationer til deres logo. Et meget gennemført touch og forventningerne om at opleve en ambitiøs og professionel musikalsk levering, blev skruet helt i top. Ofte stopper betagelsen desværre der, og nogle undergrundsband  formår ikke, at leve op til det de har lagt op til, men det gjorde Dead Smiling Pirates i allerhøjeste grad. Lige fra start til slut var man klar over, at her var tre fyre der vidste hvad de lavede, og de havde os i deres hule hånd. De lagde ud med nummeret A Different Place, som straks satte en fantastisk stemning i gang blandt det tætpakkede publikum. Da forsangeren Kim trykkede den af på omkvædet, begyndte samtlige fremmødte at hoppe, og derfra stod ingen stille under resten af koncerten.
ANNONCE
Dead Smiling Pirates
Bandets lyd er helt unik, og Dead Smiling Pirates kan ikke placeres i en simpel genre kategori, og det i meningens mest positive forstand. Dejligt forfriskende med nye toner i denne branche. D,,et kan bedst beskrives som punk'n roll reaggae, med fungerende twists og toner der gør det ekstremt svært ikke at lade sig imponere. Hvis man skulle sammenligne dem med nogle, kunne tankerne ledes hen på, at deres inspiration hører til blandt bands som Green Day og Rage Against The Mashine, men de har tilført deres egen sound i en grad, så man må være svar skyldig og i stedet opfordre folk, til at få fat i deres demo og ellers møde op til en live koncert.

Lidt over halvejs inde i koncerten, opstod der desværre tekniske problemer hos forsangeren, der også besidder rollen som guitarist, hvilket gjorde det umuligt for ham at fortsætte som planlagt. Man kunne se panikken brede sig på scenen i et par sekunder, men her viste bandet at de var i stand til at håndtere en ikke planlagt situation, da basisten Lasse og trommeslageren Erik, instinktivt skiftede tempo og holdt publikum i gang med pulserende rytmer, så folk klappede og hoppede videre, mens de tekniske problemer blev udbedret og nummeret kunne fortsætte.

Der blev headbanget, hujet, sunget med og trampet rundt, til det hele til sidst kulminerede i aftenens sidste nummer My Machine, hvor flere folk til sidst sprang op på scenen af begejstring.Dead Smiling Pirates fik anerkendende opmærksomhed, ikke blot fra venner og familie, men også fra folk som var kommet for at følge et af aftenens øvrige bands, eller som blot var til stede for at få en portion live oplevelse i kultur kosten. Trods et par tekniske problemer som de fleste bands vil kunne nikke genkendende til, stod man tilbage med smagen af at ville have mere, og tætkrydsede fingre for at dette band ville være blandt de fire der havde fået stemmer nok til at gå videre til semifinalen i Lille Vega. Et kvarter senere lød dommen...på tredie plads var Dead Smiling Pirates stemt ind som et af de bands. Undertegnede vil helt sikkert være til stede, og opfordre alle andre til også at tage derind, og sætte sit kryds ved dette band, for det er bestemt alle pengene og oplevelsen værd.
På grund af den svigtende teknik og små skønhedsfejl, har koncerten fået et firetal med pil opad.

På de resterende pladser kom: Dixi på førstepladsen, Poltergeist på andenpladsen og The Fireflies på fjerdepladsen.

Skrevet af en gæste skribent
ANNONCE
Del

Seneste nyt