Connery

Chingon

Mexican Spaghetti Western

3 ud af 6 stjerner
release: maj 07
medie: cd
label: Playground
Chingon
Chingon er et band, som på flere måder er ret usædvanligt. Det blev startet i 2004 af filminstruktøren Robert Rodriguez udelukkende med det formål at lave musik til hans film Once upon a time i mexico, som havde blandt andre Antonio Banderas og Selma Hayek i hovedrollerne. Filmen var den sidste i en trilogi, alle instrueret af Robert Rodriguez. Forløberne El Mariachi og Desperado havde mere traditionel mariachimusik, smukt leveret af blandt andre Los Lobos og Antonio Banderas selv.
Treeren krævede dog noget mere og derfor blev Chingon - som er det spanske ord for Bad Ass - dannet.

Senere indgik de i et samarbejde med den famøse Quentin Tarantino og nummeret Malageuna salerosa - som også er på dette album - er derfor at finde på Kill Bill 2.
ANNONCE
Chingon
Den mexikanske pistolero stemning er noget som hele tiden ligger lurende under overfladen på Chingon's musik, som er spansk guitar spil når det er i absolut topklasse. Og når man lukker øjnene kan man ligefrem mærke hestens varme åndedræt puste en i nakken mens en duft af chiles kilder næseborene. Mexican Spagetti Western er deres debut album og består foruden Robert Rodriguez, som har skrevet hovedparten af numrene, af medlemmer af det spansk/amerikanske rock band Del Castillo.
Del Castillo som er et meget populært band i den spansk talende del af USA, spillede oprindeligt flamengo inspireret musik og det er noget som også af og til skinner igennem på Chingon. Rødder fornægter sig sjældent. Med sig over i Chingon har brødrene Rick og Mark del Castillo taget deres sanger Alex Ruiz, som også har skrevet nogle af numrene.

Så det her er albummet, du bare må have, hvis du kan lide mariachi iblandet en smule flamengo og en stor del elektrisk rock. Det er i hvertfald uden tvivl et af mine absolutte yndlings albums denne sommer, og sikkert også næste.

Hør smagsprøver på musikken her: Chingon

Track liste:

01. Se me paro
02. Malagueña salerosa
03. Fideo del oeste (spagetti western)
04. Severina
05. Ala cran y pistelero
06. El rey de los chingones
07. Bajo sexto
08. Cielito lindo
09. Mexican sauges link
10. Siente mi amor
11. Cuka rocka
ANNONCE
Del

Seneste nyt