Connery

Bikstok i koncert

Raggamuffins og forvirrede hip-hoppere. Bikstok er i byen.

5 ud af 6 stjerner
Én længe ventet fredag, ét pakket Studenterhus, en sødlig duft af tjump i luften og en liflig baggrundslyd af reggae, mens det første sæt fadpils tankes i baren. Mere klar til koncert kan man næppe blive, og når navnet på plakaten og nykomne Bikstok Røgsystem, der med en flabet og humorspækket, dansksproget musik, nærmere genrebestemt som Dancehall, kan forventningerne heller næppe blive meget større.
ANNONCE
Bikstok i koncert
Trioen, der på det sidste har braget frem på hitlisterne med deres ellers forbeholdne undergrundsstil, består af PharPhar, Eaggerman og Buggi Blæs, stærkt bakket op af det tight spillende Rub"a"Dub-orkester Riddim Force. Gruppen har formået at sætte spot på en ellers alt for overset genre, og hvis alt går vel, vil der i kølvandet på deres succes, følge skumsprøjt af fyldige raggarytmer og festlige lydsystemer (red. Lad os få Rub"a"Dub Sundays bredt til det øvrige kongerige tak!!).

En spartansk scenebelysning, samt ét styks diskokugle satte stemningen, mens røg fra Radio. Drengerøvsstilen blev slået fast fra første riddim. Eaggerman dansede rundt på scenen mens han i bedste jamaicanerstil kastede rim til højre og venstre. Knivskarp retorik, humor på topniveau og total mikrofon-, scene- og publikumskontrol kendetegnede koncerten fra første instans. Stokken var skam den lovede størrelse og Røgsystemet tykt og fyldigt.

Den ene Dancehall-perle efter den anden blev kastet for grisene på gulvet, og tjalden havde tilsyneladende øget appetitten, for samtlige stykker lyd blev slugt råt, og feststemningen steg i takt med, at håndtegn blev kastet i vejret. Friske, enkle rytmer, massive basgange og lyse synths med tilpas variation lagde et solidt danseindbydende fundament for Bikstoks uovertrufne display af flows og lyriske krumspring. DK"s Koner fyrede endnu mere brænde på bålet og man forsvandt næsten i røg, lyd og festglade mænd og koner. Der var god kontakt mellem band og publikum, og drengene nød tydeligvis at fyre festen i gang, lege med deres tilhængere og fyre jokes og geil af, både imellem og under numrene.
ANNONCE
Bikstok i koncert
Der blev lukket af med Dukkemand i bedste stenerstil, mens gutterne tog sig et velfortjent hvil. Efter et bragende bifald, røg Stokken atter på banen og leverede de sidste numre fra debutskiven på ægte romermanér. Den stod på en længe ventet Fabrik, efterfulgt af hittet, der forskyldte den udsolgte koncert, Cigar samt Græder for Dem med sin kraftige offbeat reggae-karakteristik. Alle leveret lige så pletfrit og gennemført som ethvert andet nummer denne aften. Dog må det påpeges, at Little T"s karakteristiske vokal på Cigaren var stærkt savnet, på samme måde som det havde været rart at se nogle blæsere og lidt melodika på scenen.

Som en noget spøjs afslutning på en aften, hvor reggae/dancehall havde domineret menuen og stadig sad på de fleste smagsløg, leverede Bikstok og band nu en lydmur af rock og rul med nummeret Rokkmusik, der på trods af sin succes som partystarter, alligevel virkede ret malplaceret som afslutning på en koncert, hvor man gerne havde gået fra med en smule Bikstok-ragga ringende for trommehinderne.

På trods af de nævnte par minimale mangler, levede Stokken dog fuldt op til den hype, der har fulgt dem siden Cigar først så Boogielyset. En fantastisk koncert blev leveret, lungerne blev fyldt med røg og ørene blev kært behandlet af et vaskeægte lydsystem. Respekt!
ANNONCE
Del

Seneste nyt