Connery

Avanceret fysik på vej i spil

Ageia PhysX bringer realistisk fysik til computerspil. De første er på vej.

Computerspil bliver mere og mere realistiske. Dette skyldes især de mange optimeringer det har været muligt at lave med den hastige udvikling indenfor 3D grafikkort. Disse aflaster CPU'en væsentligt, og er designet til kun at tage sig af det visuelle. Nu er endnu en type kort på vej til hjælp i spil.

PhysX kortet fra AGEIA er en ny type udvidelseskort til pc'en, der skal overtage CPU'ens beregninger af den fysik der indgår i en spilverden. Fysik er meget kompleks, og kræver derfor store ressourcer i beregningen. Med kortet bliver en udvidelse af fysik og interaktion mulig, og det vil derfor åbne op for endnu mere avancerede spil.
ANNONCE
Avanceret fysik på vej i spil
AGEIA siger selv, at deres chip vil kunne forbedre ting såsom kollisioner, væsker, hår, tøj og kropsbevægelser. Et eksempel på brug af PhysX kunne være mere realistiske eksplosioner, der nedbryder dele mere realistisk, eller træer der opfører mere naturtro i vinden.

Kortet forventes at komme i flere udgaver med forskellige priser. AGEIA har selv angivet priser mellem 100$ og 400$. Hvad forskellen mellem udgaverne bliver vides endnu ikke.

Strategispillet Rise of Nations: Rise of Legends der udvikles af Big Huge Games vil angiveligt blive det første spil der understøtter det nye PhysX kort. Det forventes udgivet i foråret 2006, men vil blive fremvist på E3 spilmessen i Los Angeles d. 18. til 20. maj. Andre store spilproducenter har også meldt sig som udviklere, bl.a. SEGA og Epic Games.

Spørgsmålet er nu, om vi som forbrugere har brug for denne funktion? Øget realisme er velkommen, men alt andet lige bliver det samtidigt dyrere at spille, når man også skal investere i mere nyt hardware.
ANNONCE
Del

Seneste nyt