Connery

Anmeldelse: Nope

Manden bag Get Out og Us er tilbage på det store lærred

2 ud af 6 stjerner

What’s the point, Peele?

En chimpanse går amok på et film-set, en hesteopdrætter bliver dræbt af en vildfaren mønt og en sky hænger fikseret på himlen over en bjergtop. Er der en sammenhæng? Det er ikke helt til at gennemskue og instruktør Jordan Peele (Get Out, Us) kæmper da også selv med, at få det hele til at hænge sammen i hans nyeste film Nope.

ANNONCE
United International Pictures - Anmeldelse: Nope United International Pictures

Den enes død…

Efter sin fars død, har OJ Haywood (Daniel Kaluuya) overtaget familieforetagendet ’Haywood’s Hollywood Horses’. De har været med siden starten af filmens historie, OJ’s tipoldefar var nemlig den første (stunt) mand til at blive udødeliggjort på celluloid: I et to sekunder langt klip, der portrætterer en sort cowboy ridende på en sort hest.

ANNONCE

Den andens brød

Tiderne har desværre ændret sig og der er ikke længere samme efterspørgsel på Haywood’s heste, så OJ er nødtaget til at sælge dem én for én til Ricky 'Jupe' Park (Steven Yeun), som driver en forlystelsespark med western-tema. Ricky er tidligere barnestjerne og tilfældigvis en af skuespillerne fra chimpanse-sitcommen, der ende så fatalt for hans medspillere.

ANNONCE
United International Pictures - Anmeldelse: Nope United International Pictures

Close Encounters

Efter flere mystiske hændelser på gården, beslutter OJ og hans søster Emerald (Keke Palmer) sig for at installere overvågningskameraer, så de kan fange de uidentificerede luftfænomener der foregår på himlen over dem og således blive rige og berømte på optagelserne og måske endda komme på Oprah Winfreys talkshow, hvorfor ikke?

ANNONCE

Spectacular, Spectacular

Peele har udtalt at, da han skrev manuskriptet til Nope, var han bekymret for filmmediets fremtid og ønskede at lave en film, som ville trække publikum i biograferne. Han lod sin inspirere af klassikere så som King Kong (1933), Close Encounters of the Third Kind (1977), Jurassic Park (1993), Signs (2002) og The Wizard of Oz (1939). Alle film, som ifølge ham, har et fokus på det spektakulære, hvilket netop er hovedtemaet i Nope.

ANNONCE
United International Pictures - Anmeldelse: Nope United International Pictures

Sky high

Jordan Peele startede stærkt ud med sin instruktørdebut, gyserfilmen Get Out og fulgte den godt op med den stemningsmættede og æstetisk vellykkede Us. Forventningerne til Peeles seneste film har derfor forståeligt nok været skyhøje og selvom ambitionsniveauet ikke fejler noget, så leverer Peele desværre ikke varen denne gang.

ANNONCE

I Saw the Signs

Nope er en meget ujævn film, der aldrig rigtigt bliver spændende. Peeles andre film har også haft et roligt tempo og været gådefulde undervejs, men ledte til en forløsning til sidst. Nope har ikke rigtigt noget twist eller nogen tilfredsstillende klimaks. Filmen minder på nogle måder om M. Night Shyamalans Signs (2002) og om man kunne lide filmen eller ej, så havde den i det mindste en medrivende historie, fortalt med humor og et emotionelt klimaks, der er hele filmens spilletid værd, det har Nope desværre ikke.

ANNONCE
United International Pictures - Anmeldelse: Nope United International Pictures

Don’t Look Up

Det er som om Peele har haft en masse gode idéer, men ikke rigtigt formår at samle trådene til én sammenhængende fortælling. Han har haft et ønske om at skabe noget spektakulært, men er endt med at lave et spektakulært fejltrin i stedet for.

Kan jeg anbefale denne film? Svaret er enkelt: Nope!

ANNONCE
Nope

Instruktør: Jordan Peele
Medvirkende: Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Brandon Perea

Del

Seneste nyt