Connery

Anmeldelse: Black Adam

Warner Bros. har gjort det igen! Fucked up, altså…

1 ud af 6 stjerner

Persona non grata

Jeg ved ikke, om det bare er tilfældigt, men jeg modtog ikke nogen invitation fra Warner Bros. til pressevisningen af denne film. Om det er fordi, der ikke var en pressevisning på Black Adam, eller om de bare har glemt mig, ved jeg ikke, men det siger bare lidt om, hvor meget Warner har gjort sig umage med promovering af filmen.

ANNONCE
Black Adam - Trailer
Warner Bros. Pictures - Anmeldelse: Black Adam Warner Bros. Pictures

‘Here Comes the Man in Black’

Teth-Adam (Dwayne Johnson) levede som slave for 5000 i Kahndaq, Ægypten, indtil han en dag modtog overnaturlige kræfter af guden SHAZAM (Djimon Hounsou). Adam måtte se sin familie blive slået ihjel af kongen Ahk-tons soldater og brugte derfor sine kræfter i vrede, til at hævne familiens tragedie. Siden da har han ligget indespærret i en grav, men nu har nogen vækket han til live igen.

ANNONCE
Warner Bros. Pictures - Anmeldelse: Black Adam Warner Bros. Pictures

’Wa-Kahndaq Forever’

I nutidens Kahndaq lever befolkningen under militaristisk styrer og det er teenageren Amon Tomaz (Bodhi Sabongui) godt og grundigt træt af. Hans mor, Adrianna (Sarah Shahi), er medlem af en mindre gruppe rebeller, der har fået nys om, at en sagnomspunden og farlig krone, som indeholder uovertrufne kræfter, ligger gemt i udkanten af byen. Kronen er lavet af den sjældne og eksotiske mineral Eternium, udvundet fra The Rock of Eternity, befinder sig i Kahndaq.

ANNONCE
Warner Bros. Pictures - Anmeldelse: Black Adam Warner Bros. Pictures

Justice League Society

De begiver sig derfor ud i det omliggende bjergområde, for at finde kronen og gemme den inden den falder i de forkerte hænder. Men før de ved af det, har lederen af den kriminelle organisation Intergang, Ishmael Gregor (Marwan Kenzari), stjålet kronen fra dem og omdannet sig selv til det frygtindgydende monster Sabbac. Antihelten Black Adam nå derfor bekæmpe Sabbac, for at redde Kahndaq og Amon. Han får hjælp af en gruppe superhelte der kalder sig for Justice Society…

ANNONCE
Warner Bros. Pictures - Anmeldelse: Black Adam Warner Bros. Pictures

Snooze fest

Jeg var seriøst ved at falde i søvn flere gange under filmen og igen mens jeg skrev overnævnte resume af handlingen. Black Adam er måske D.C.’s mest fantasiløse film til dato. Stort set alle heltene er kopier af andre, mere velkendte helte og plottet er så uengagerede at man nemt glemmer at følge med i historien.

ANNONCE
Warner Bros. Pictures - Anmeldelse: Black Adam Warner Bros. Pictures

Off his Rocks

Dwayne Johnson, der normalt emmer af karisma og charme, falder fuldkommen igennem i rollen som Adam. Der er ingen ”smolder”, ingen selvironi og ingen passion at finde i hans præstation. Hvis man ikke vidste bedre, slukke man tro at han blot har taget rollen for pengene og egoets skyld, men det ligner jo ikke ham… Og det skal nævnes, at han er den, der giver den bedste præstation i hele filmen!

ANNONCE
Warner Bros. Pictures - Anmeldelse: Black Adam Warner Bros. Pictures

It’s a bird, it’s a plane, it’s Zzzzzuperman

Actionsekvenser er der mange af, men når man har en karakter som Black Adam, der har uanede superkræfter, bliver det hurtigt kedeligt at se ham smadre den ene bygning efter den anden, men de gode prøver at få den onde Adam til at sige ”Shazam!”, så han mister sine superkræfter (indtil han siger ”Shazam!” igen…) Jeg kan ærligt talt ikke finde én positiv ting at sige om filmen. Der er en cameo i rulleteksten, som lover mere action, mere destruktion og Zzzzzz……….

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 60%

Teknisk information:

Original titel: Black Adam

Land: USA, 2022

Instruktør: Jaume Collet-Serra

Cast: Dwayne Johnson, Sarah Shahi, Aldis Hodge, Pierce Brosnan, Quintessa Swindell, Noah Centineo, Viola Davis, Marwan Kenzari, Bodhi Sabongui, Djimon Hounsou

Genre: Action/Fantasy/Sci-Fi

Billedformat: 2.39:1

Lydmix: Dolby Digital/Dolby Atmos

Spilletid: 124 min

Dansk premiere: 19. oktober 2022

Distributør: Warner Bros. Pictures

ANNONCE
Del

Seneste nyt