Connery

Anmeldelse: Bamse

Vellykket biografi om en af Danmarks store troubadourer.

5 ud af 6 stjerner
Bamse - Trailer

Bamses billedbog

Hvem var Flemming ”Bamse” Jørgensen egentlig? Det var et spørgsmål, der plagede Flemming selv langt op i alderen, og det er netop også dét spørgsmål, instruktøren Henrik Ruben Genz forsøger at finde svaret på i denne film om en af Danmarks mest elskede og folkelige troubadourer.

ANNONCE
Nordisk Film - Anmeldelse: Bamse Nordisk Film

Blæst væk

Som barn var Flemming (Folke Olav Schriver) glad for at spille trompet, men det var som teenager, da han begyndte at spille guitar, at han for alvor blev bidt af musikken. En passion, der var til stor irritation for hans stedfar (Johannes Nymark), der ville have at Flemming skulle overtage fabrikken og stoppe med at spille det der ”børnemusik”, som han kaldte det.

ANNONCE
Nordisk Film - Anmeldelse: Bamse Nordisk Film

Thank you for the music

’Fatter’ fik også fortalt Flemming i en ung alder, at han var uønsket som barn, hvilket blev starten på et livslangt trauma og en søgen efter sin rigtige familie og sit ’sande jeg’. ”Bamse” (Anders W. Berthelsen) fandt tilflugt i musikken og hans smittende livsglæde kom til udtryk i mange af hans iørefaldende og dansevenlige popsange, som han turnerede land og rige tyndt med.

ANNONCE
Nordisk Film - Anmeldelse: Bamse Nordisk Film

Masser af succes

Alting har dog sin pris, som Bamse også må sande en dag. Succesen koster nemlig på hjemmefronten, hvor konen Käte (Johanne Louise Schmidt) og datteren Tine (Anna Kristine Kulmbach Prahl) ofte bliver forsømt i dagevis, mens de mange fans nyder Bamse og hans venner.

ANNONCE
Nordisk Film - Anmeldelse: Bamse Nordisk Film

Lige ud af landevejen

Med Bamse har Henrik Ruben Genz skabt en smuk og meget bevægende film. Selvom historien måske føles en anelse ”lige ud af landevejen”, så kan man ikke lade være med at holde af den godmodige Bamsefar og nynne med på alle hans kække popsange.

Anders W. Berthelsen forsvinder ganske enkelt i rollen og puster liv i manden såvel som myten, med krop, hjerte, sjæl og sang.

ANNONCE
Nordisk Film - Anmeldelse: Bamse Nordisk Film

The Meaning of Life

Jeg forlod biografen med en lille smule vemod. Filmen havde ramt mig på en ganske uventet måde. Bamses musik og følsomme sind havde sneget sig ind i min sjæl og fået mig til at reflekterer over mit eget liv. Ikke at vores historier kan sammenlignes på nogen måde, men den eksistentielle krise er universel. Et eller andet sted søger vi vel alle efter meningen med vores eget liv, ikke sandt?

ANNONCE
Nordisk Film - Anmeldelse: Bamse Nordisk Film

Out of Sand

Der er så mange ting jeg stadig gerne vil opnå og folk jeg gerne vil gøre stolte af mig, fuldkommen ligesom Flemming ønskede at hans stedfar var. I takt med at jeg bliver ældre og alle dem omkring mig, som jeg elsker, også bliver ældre, kan jeg mærke sandet er ved at løbe ud af timeglasset, hvilket både skræmmer og til dels også lammer mig. Bamse mindende mig også om, at man skal stå ved sig selv og være den man er, ligegyldigt hvad familie og venner mener og tænker. Man har kun ét liv og man er nødt til at være chef i sin egen Bamse-butik, som Flemming siger i filmen. Gode film kan inspirere sit publikum på den måde og Bamse er en fremragende film!

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 10%

Teknisk information:

Original titel: Bamse

Land: DK, 2022

Instruktør: Henrik Ruben Genz

Cast: Anders W. Berthelsen, Johanne Louise Schmidt, Henrik Birch, Lars Ranthe, Anna Kristine Kulmbach Prahl, Charlotte Bøving, Signe Egholm Olsen

Genre: Drama/Biografi

Billedformat: 1.85:1

Lyd mix: Dolby Digital

Spilletid: 92 min

Dansk bio premiere: 25. august 2022

Distributør: Nordisk Film

ANNONCE
Del

Seneste nyt