Connery

6 eksempler på populære film, hvor man har udskiftet mandlige hovedroller med kvinder

Fra den nye Karate Kid til Oceans 8.

Vi lever i en verden, hvor der bliver spyttet ufatteligt mange reboots, remakes og lignende ud på årsplan - nogle gange når man lige at tænke: Hey, det lyder sgu da som en god idé?, hvorefter man opdager, at det bare er fordi, at man ikke har set 1947-udgaven.

Bevares, de fungerer af og til, og giver desuden mulighed for at nytænke et koncept fra en film, hvor teknologien eller tidsånden måske ikke helt kunne følge med.

En ting, som efterhånden er ved at ske på filmmarkedet er, at kvinder får mere ligestilling med deres mandlige kollegaer - det er en nødvendig udvikling, og selvom der er lang vej endnu i forhold til lønninger og lignende, så ser vi endnu flere seje kvinder i midten af filmplakaten.

En tendens, som dog ikke har tendens til at fungere for tiden i forhold til kritikerros, folkets vurdering og box office - som så ikke har noget at gøre med, at det er ‘forkert’ at bruge kvinder - er, når populære franchises med mandlige hovedroller bliver rebootet med kvindelige skuespillere i stedet for.

Vi kan godt se idéen i, at rollen i princippet sagtens kunne have været spillet af kvinder - men selve essensen i netop de populære franchises er IKKE bundet op på kønnet specifikt.

Eksempler: Ghostbusters fungerede på grund af dynamikken mellem Murray og co - ikke fordi de var mænd.

Bad Boys spillede på bromance, humor og en dynamikken mellem en actionstjerne og en komiker/standupper - ikke på grund af at de var mænd.

Men ikke desto mindre har en række forskellige franchises fået en makeover, hvor mændene er blevet udskiftet med et kvinde-ledt fokus.

Hvis du spørger os, så er løsningen ikke at gentænke film ‘..nu med kvinder!’ - bare lav originale film med kvinder, der er millioner af idéer og fortællinger, som bør fortælles med mænd såvel som kvinder!

Tag nogle chancer i stedet for at pakke bestemte køn ind i allerede skabte rammer.

Anyways, her er et par eksempler, hvor kønnene er blevet byttet op.

ANNONCE

The Karate Kid (1987) = The Next Karate Kid (1994)

Karate Kid-trilogien fik et nyt kapitel med ‘den næste’ Karate Kid fem år efter treeren med Hilary Swank i front.

Ghostbusters (1984) = Ghostbuster (2016)

Bill Murray og resten af slænget blev udskiftet med et kvindeligt ensemble, som tidligere har haft succes med eksempelvis Bridesmaids - vi snakker blandt andet Melissa McCarthy og Kristen Wiig.

ANNONCE

American Psycho (2000) = American Psycho II: All American Girl (2002)

Christian Bale var ikke klar på en toer, så hans ikoniske rolle blev ‘udskiftet’ med Mila Kunis som en kvindelig seriemorder i en efterfølger, hvor hun spiller en overlever fra et angreb fra Patrick Bateman - og får smag for seriemorderlivet!

ANNONCE

What Women Want = What Men Want (2019)

En reboot-ish af den klassiske rom-com med Mel Gibson fra 2000, hvor hans karakter efter et uheld på badeværelset pludselig kan høre, hvad kvinder tænker - 2019-udgaven er med Taraji P. Henson i hovedrollen, hvor hun skal forsøge at manøvrere sig igennem mændenes ofte ikke-familievenlige tanker.

ANNONCE

Oceans 11,12,13 = Ocean’s 8

Steven Soderberghs ikoniske heist-film fra 2001 med et ensemble af først 11 ikoniske, mandlige Hollywood-stjerner er blevet rebootet med et kvindeligt cast på 8 kvinder ledt an af Sandra Bullock.

The Thing (1984) = The Thing (2011)

Kurt Russell blev skiftet ud med Mary Elisabeth Winstead i en reboot af John Carpenters klassiske sci-fi-gys.

ANNONCE
Del

Seneste nyt