Verden iflg. Connery
Rasmus Brohave hjælper Tuborg med at gøre det cool at sige nej til alkohol
Med hjælp fra Brohave og nyt fokus på humor vil bryggeriet skabe en mere respektfuld alkoholkultur blandt unge – uden løftede pegefingre.
Når unge samles til fest i Danmark, er alkohol som regel en selvfølge. Men ifølge en ny undersøgelse foretaget af Ipsos for Tuborg, mener 78 procent af danske unge mellem 18 og 25 år, at det bør være mere acceptabelt at drikke mindre – eller helt lade være.
Det budskab tager Tuborg nu konsekvensen af med deres største kampagne nogensinde målrettet ansvarligt alkoholforbrug. Under titlen Drik Med Respekt forsøger bryggeriet at udfordre det sociale drikkepres og gøre plads til en festkultur, hvor man ikke behøver drikke sig “i hegnet” for at være med.
Brohave går forrest
Som en del af kampagnen har Tuborg allieret sig med Rasmus Brohave, en af Danmarks mest populære influencere med over 680.000 følgere på sociale medier.
Brohave vil via sine platforme dele personlige historier og samtaler om alkoholkultur. Han siger selv, at han er blevet mere bevidst om sine egne vaner – og håber at inspirere unge til at turde sige nej, uden at sige nej til festen.
Foto: Tuborg
Humor frem for løftede pegefingre
Tuborg tager kampen op med et glimt i øjet.
Kampagnen trækker blandt andet på de over 800 danske udtryk for at være fuld – som “savt midt over”, “ramt af månen” og “rundt på gulvet” – for at vise, at festen ikke nødvendigvis bliver bedre af, hvor meget man drikker.
Drik Med Respekt bliver rullet ud bredt i 2025 med synlighed på store events som Roskilde Festival, Grøn Koncert og Folkemødet. Derudover aktiveres kampagnen i nattelivet gennem REKOMs 89 barer og klubber, hvor alkoholfrie alternativer fremhæves via appen Nightpay.
Kan en ølgigant virkelig ændre noget?
Tuborg erkender, at det kan virke paradoksalt, at et bryggeri står bag en kampagne om ansvarligt forbrug.
Alligevel mener virksomheden, at deres rækkevidde netop gør dem i stand til at gøre en reel forskel for unges alkoholvaner.
Om missionen lykkes, vil de kommende år vise – men én ting er sikkert: Det er ikke længere kun promiller, der bestemmer, hvad der er cool på dansegulvet.