Connery

Top 10: Grimmeste dyr i verden

...og du troede din kærestes chihuahua var grim!

Top 10: Grimmeste dyr i verden

10. Proboscis aben


Findes primært i Borneo og spiser udelukkende blade, frø og umodne frugter. Kun hannen får den karakteristiske Proboscis næse. Navnet 'Proboscis' betyder faktisk 'lang næse' og selve næsen er et statussymbol blandt hannerne. Jo længere næse, jo højere status og desto mere tiltrækkende over for hunner. Hvem sagde størrelse ikke betyder noget!
ANNONCE
Top 10: Grimmeste dyr i verden

9. Matamata skilpadden


"Mata" er spansk og betyder "dræb", og Matamata skilpadden er en dræber. Den lever naturligt i Sydamerika i Amazonas, hvor den godt kan lide at ligge på bunden og ligne en bunke blade og dovne, indtil en uskyldig fisk kommer forbi. Selve skjoldet kan blive op til 45 cm langt, men med udstrakt hals er den dobbelt så lang. Den kan ikke tygge, men bruger halsen til at suge sit bytte ind. Ud over det har den altid et lumsk smil, så man aldrig ved hvad der er i vente!
ANNONCE
Top 10: Grimmeste dyr i verden

8. Goblin-hajen


Lever på dybt vand (~ 1200 m) rundt omkring i verden, hvor der tydeligvis ikke er adgang til tandlæger. Den ligner mest af alt en blanding af en haj og et næsehorn, men med en kampvægt på 160 kg og 3,8 m er den nok også ligeglad. Den spiser andre hajer, blæksprutter og mellemstore fisk, som den opfanger med sin gigantiske næse og flår med sine barbérblad-skarpe tænder.
ANNONCE
Top 10: Grimmeste dyr i verden

7. Komondor hunden


Har du nogensinde undret dig over, hvordan det ville se ud, hvis man parrede en hund og et tæppe? Well, her er svaret! Komondor hunden, også kendt som "moppe hunden" er en ungarsk hund, der får dreadlock-lignende pels. Bortset fra at se ualmindeligt mærkelig ud og kræve adskillige timers hårbørstning, er den en ret normal og rolig hund. Pelsen bliver dog ret hurtig beskidt og efter et bad tager det typisk 2-3 dage for pelsen at tørre.

 

ANNONCE
Top 10: Grimmeste dyr i verden

6. Angler fisken


Der findes utrolig mange grimme fisk og Angler fisken er ingen undtagelse. Hannen er lille og svag, dårlig til at fange bytte og sulter det meste af sit liv. Hunnen er til gengæld ret stor og bruger en antenne-lignende udvækst på hovedet til at lokke dyr til sig. Men her kommer det mærkelige... hannen har en ret god lugtesans, som den bruger til at finde hunner. Når den har fundet en hun begynder den at bide i hende, mens hunnen begynder at udskille et sekret, der opløser hannen. Hannen vil bogstaveligt talt smelte sammen med hunnen, undtagen 'testiklerne', som bliver tilbage som en udvækst på hunnen. Dem bruger hun senere til at befrugte sig selv. Hunnen kan have så mange sæt 'testikler', som hun har lyst til. Weird? Hell yea!
ANNONCE
Top 10: Grimmeste dyr i verden

5. Aye-Aye


Aye-Aye er navnet på et dyr i Lemur-familien, der lever på Madagascar. Den er den type du elsker at fortælle røverhistorier til eller holde surprise-fester for, fordi den altid ser overrasket ud. Ikke særlig stor, men til gengæld ualmindeligt grim!

 

 

ANNONCE
Top 10: Grimmeste dyr i verden

4. Stjernenæset muldvarp


Muldvarpen med en søstjerne på hovedet. Den lever primært i den østlige del af USA og Canada, hvor den graver rundt i jorden og ja.. graver. Som muldvarpe nu engang gør. Den stjerneformede næse er et yderst veludviklet føleorgan, som muldvarpen bruger til at føle sig frem under jorden. Det betyder samtidig også, at den ser ret dårligt, hvilket nok er meget heldigt, når den skal tiltrække andre hunkønsvæsner. How' you're doin'?

 

ANNONCE
Top 10: Grimmeste dyr i verden

3. Sphynx-katten


En ualmindelig grim kat, man af ukendte grunde har fremavlet i Canada i 60'erne. Den perfekte vagtkat, der skræmmer indbrudstyve væk og får naboens hund til at løbe pivende væk.
Top 10: Grimmeste dyr i verden

2. Nøgenrotten


Dyr uden hår er generelt bare grimme og nøgenrotten er ingen undtagelse. Den lever under jorden på den afrikanske savanne og ser derfor aldrig dagslys. Til gengæld bliver den normalt ni gange ældre end sine andre slægtninge i rottefamilien, og er af den grund ret interessant for biologer og andre, der forsker i alderdom, bl.a. fordi den heller ikke kan få kræft.

 

ANNONCE
Top 10: Grimmeste dyr i verden

1. Blobfisken


Den mindst heldige af alle fisk mht. udseendet må være Blobfisken. Den lever på bunden af havet (600-1200 m), hvor den bruger et minimum af energi på at bevæge sig. Til gengæld behøver den ikke særlig meget føde og lever af det, der umiddelbart lige flyder forbi dens mund. Den er desuden lavet af en gelé-agtig masse, så den kan modstå de høje tryk på de store dybder. Gad vide hvordan den smager? Eller nej?


Hvilket dyr synes du er det grimmeste?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce