Connery

The Hateful Eight [Anmeldelse]

Er Tarantino røget med på remake vognen?

3 ud af 6 stjerner
The Hateful Eight - Trailer
The Weinstein Company - The Hateful Eight  [Anmeldelse] The Weinstein Company

Hang ’Em High

Hvem er de gode og hvem er de onde? Det er spørgsmålet dusørjægeren John ”The Hangman” Ruth (Kurt Russell) stiller sig selv, da han møder 7 fremmede mænd i en bjælkehytte, midt i det sneklædte Wyoming. Med sig har han nemlig fangen Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh), der har en dusør på $10.000 på sig og han mistænker alle, for at ville have fingrene i dusøren, for John er overbevist om at en eller flere af personerne, ikke er dem de udgiver sig for at være.

ANNONCE
The Weinstein Company - The Hateful Eight  [Anmeldelse] The Weinstein Company

"You will never find a more wretched hive of scum and villainy"

Blandt dem er Major Marquis Warren (Samuel L. Jackson), som også er dusørjæger, et tidligere bandemedlem (Walton Goggins) som påstår, at han er byen Red Rocks nye Sherif, en gammel, racistisk sydstatsgeneral (Bruce Dern), en mystisk cowboy (Michael Madsen), en britisk bøddel (Tim Roth) og en mistænkelig mexicaner (Demián Bichir), så der er en anspændt stemning fra første sekund. Udenfor raser samtidigt en voldsom snestorm og de 8 hadefulde personer er derfor spærret inde i bjælkehytten, indtil stormen er ovre og dermed er scenen sat for et blodigt opgør, i bedste Tarantino stil.

ANNONCE
The Weinstein Company - The Hateful Eight  [Anmeldelse] The Weinstein Company

”I wanna talk a little about what’s going on in this room…”

The Hateful Eight er en af den slags film, der vil dele sit publikum i to lejre. 95 % af filmen foregår nemlig i den lille hytte, hvor man er hensat til Tarantinos finurlige dialoger, der ikke er helt så skarpe som normalt. Momentvis formår QT dog, at nå op på sit sædvanlige niveau og beviser, at han er en mester til at opbygge spændingsfyldte scener, der denne gang synes at være trukket ekstra langt ud, men overordnet set skuffer filmen altså en smule, måske fordi det hele virker for velkendt…

ANNONCE
The Weinstein Company - The Hateful Eight  [Anmeldelse] The Weinstein Company

Genbrugs Tarantino

Har man set Tarantinos tidligere film, er der nemlig ikke meget nyt at komme efter i The Hateful Eight og spørgsmålet er om gode gamle Tarantino er røget med på remake-vognen eller om han blot har ladet sig inspirere lige lovligt meget af sig selv? The Hateful Eight minder nemlig på mange punkter om hans egen Reservoir Dogs fra 1992, bare i western udgave og der er flere umiskendelige Tarantino øjeblikke undervejs, som man også har set i andre af hans film. Det er underholdende, men heller ikke meget mere end det.

ANNONCE
The Weinstein Company - The Hateful Eight  [Anmeldelse] The Weinstein Company

The Tarantino Thing

Selv har Tarantino udtalt af filmen er en metaforisk bearbejdelse af hans følelser, da han så John Carpenters The Thing fra 1982, som sjovt nok også har Kurt Russell i hovedrollen og musik af Ennio Morricone. Er det okay for Tarantino at genbruge sine egne og andres idéer, eller burde man kunne forvente mere originalitet fra the Q –Tip himself?

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 70mm

Teknisk information:

Original titel: The Hateful Eight

Land: USA, 2015

Instruktør: Quentin Tarantino

Medv.: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Demián Bichir, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern, James Parks og Channing Tatum

Genre: Komedie/Drama/Western

Billedformat: 2.76:1

Lyd: Dolby Digital/DTS

Spilletid: 187 min (70 mm)/167 min (Digital)

Dansk bio premiere: 7. januar 2016

Distributør: Scanbox

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce