Connery

Samsung Galaxy S5 [Test]

Vi har set nærmere på den nye topmodel fra Samsung

5 ud af 6 stjerner
Samsung Galaxy S5 [Test]
Hvis man skulle tro på alt hypen omkring det nye smartphone flagskib fra Samsung, får du alt hvad du nogensinde kunne drømme om i en smartphone, men skal man så tro på det? Vi har kigget nærmere på modellen.   

Ved første øjekast virker SGS5 som et skridt op fra S4'eren, både i udseende, men også på specifikationerne. Bagcoveret er blevet udskiftet med en anden form for plastik, der har et meget bedre grip, end tidligere. Det er dog stadig plastik, og det virker lidt skrøbeligt - men upsiden må være, at det er billigere at skifte ud på, hvis det går i stykker, end de andre high-end smartphones, der bruger ædlere materialer.
ANNONCE
Af de helt store nye USP'er er følgende: SGS5 er blevet modstandsdygtig overfor støv og regn (IP67), Den har fået S Health, som tracker din aktivitet og kan afmåle puls. Den har selvfølgelig også fået en passende opstramning af hardware, og de 2 GB RAM slår godt til overfor alle apps, det samme gør den herlige 2.5 GHz processor, der har fire kerner at lege med.
ANNONCE
S-health måler din puls, og tracker aktivitet i løbet af dagen. - Samsung Galaxy S5 [Test] S-health måler din puls, og tracker aktivitet i løbet af dagen.

Helt tosset med sport?

Måske ikke helt, den ganske store smartphone er ikke helt handy til løbeturen, og man skal have et ret stort løbesleeve for at bruge den. Noget der selvfølgelig kan løses med Samsung Gear (men det er et andet kapitel). 

Jeg vil nu stadig påstå at S Health programmet er en lettere genistreg. Med indbygget, utrolig præcis, pulsmåler - og en skridttæller der bliver opsat fra første installation, er man godt igang. Jeg har nemlig oplevet, at programmet rent faktisk har fået mig til, at bevæge mig mere, i det daglige.

Man bliver løbende mindet om hvor meget af det daglige skridtmål jeg har nået, og det har promptet mig, til at gå en ekstra omvej. And I like it.
ANNONCE
Samsung Galaxy S5 [Test]

Mere modstandsdygtig

Galaxy S5 er certificeret med IP67, der betyder at den blandt andet kan tåle at ligge på en meters vand i op til en halv time. Dermed bevæger Samsung sig en smule ind på et territorie, som Sony ellers har været dominerende på, indenfor de seneste par år. Den når stadig ikke helt op på siden af Z2, men IP67 er ihvertfald holdbar overfor de fleste af hverdagens udfordringer.
ANNONCE
HDR funktionen hjælper en amatørfotograf - Samsung Galaxy S5 [Test] HDR funktionen hjælper en amatørfotograf

Klasse kamera!

SGS5 har et fantastisk kamera. Det er ganske udemærket til at snuppe billeder, og især i mørke brillerer det i forhold til nogle af konkurrenterne. Der er masser af indstillingsmuligheder, men især HDR funktionen, fungerer godt, og giver fotos med fylde. 5.1" skærmen kan næsten retfærdiggøre UHD videooptagelserne - men de kommer først rigtig til rette på et højopløsningstv, som man næsten bliver svimmel af at lege med! Se her bygningsbilledet i fuld størrelse
ANNONCE
Paris by night - Samsung Galaxy S5 [Test] Paris by night
Samsung har desuden tilføjet et par andre smarte features, blandt andet fingeraftryksscanner. En sjov lille gimmick, for dem der går op i den slags sikkerhedsforanstaltninger. 
Der er også download boost funktionen, der gør det muligt både at trække på Wi-Fi og mobil-forbindelsen, for at sikre endnu hurtigere downloads, og det virker helt fint. 
Strømsparingsfunktionen virker godt, og hvis du går på super saving-mode, har du en telefon der kan holde strøm i mange dage. Dog på bekostning af en del funktioner, og også farven på skærmen.

Alt i alt har Samsung formået at skrue en rigtig god smartphone sammen, den kan det den skal og de nye features er rent faktisk brugbare, og ikke bare ligegyldige salgsgimmicks. Det eneste ønske den egentlig efterlader, er at man kunne håbe de ville overveje at bruge lidt federe materialer, end bare plastik, på den næste high-end maskine.
ANNONCE
Samsung
Model: Galaxy S5
OS: Android 4.4.2 (KitKat)
Display: 5.1" Super AMOLED, 432ppi
Hukommelse: 2 GB Ram, 16/32 GB plads
Processor: 2.5 GHz Quad Core
Kamera: Back: 16 mpix HDR, Front: 2 mpix wide angle.
Video: UHD (4K) ved 30 fps
Batteri: 2800 mAh
Forbindelser: LTE (4G), wi-fi, bluetooth, NFC, USB 3.0, IR,  
Øvrige: IP67 støv og vandresistent. Emergency-mode. Ultra powersaving. S-health. 
Dagspris: 4999,- kr
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce