Connery

Sæsonfinalen på Game of Thrones: Fuck dig George R. R. Martin [Resume]

SPOILERALERT

Valar Morghulis. All men must die.

Sæsonfinalen af den femte sæson Game of Thrones har ramt. Og hvilken afslutning.

I går skrev jeg et par ønsker, til ting der skulle ske i finalen. Jeg ramte desværre kun en af fem, men hey! Sansa er på flugten.

Jeg har skrevet et resumé af afsnittet, og flettet et par spekulationer til den voldsomme sæsonafslutning. George R. R. Martin, I hate you, but I love you.

ANNONCE
Sæsonfinalen på Game of Thrones: Fuck dig George R. R. Martin [Resume]

Stannis og Melisandre

Sneen er begyndt at smelte, som Melisandre lovede, Stannis datterbål har øjensynligt hjulpet... Men, halvdelen af lejesoldaterne er væk med tilhørende heste, og endnu værre går det, da Stannis bliver kaldt ud til skoven, kun for at opdage sin kone Selyse, hængende fra et træ. I mellemtiden kommer der besked, om at Melisandre har taget flugten. Stannis har intet andet tilbage, end at marchere mod Winterfell, uden at se sig tilbage.

Winterfell
Sansa er på flugten, hun har åbenbart fået mere end rigeligt af bastarden Ramsay, og iklæder sig en let forklædning, og begiver sig afsted mod udsigtstårnet. I mellemtiden er Brian-Brienne klar til redningen, men misser Sansas signallys med et splitsekund, fordi hun aner en mulighed for at få hævn over Stannis, som hun skylder sin tidligere herre, Renly Baratheon. 

Slaget ved Winterfell.
Stannis havde planlagt en belejring af det gamle slot, men før han ved af det, kommer Boltons mænd stormende ud af portene - Stannis fører halvdelen af sine mænd mod døden, og resten flygter. Tsh, lejesoldater.
Vi spoler lynhurtigt frem til et overstået slag (budgettet for storslåede slag må være brændt af i afsnit 8) hvor Stannis er eneste overlevende af sin slags, mens et par Bolton-soldater går og afliver de resterende soldater. 

Stannis gør kort proces af de to soldater, men bliver dødeligt såret i processen. Og pludselig står han ansigt til ansigt med Brienne. "Du myrdede din bror med blodmagi", "Jep" lyder svaret kort fra Stannis. Brienne dømmer ham til døden, og de sidste ord fra Stannis læber: "Do your duty."

Sansa undslipper

På vej ned fra det gamle udkigstårn, støder Sansa på Ramsay Boltons elskerinde Myranda, og Reek. Myranda har en bue med tilhørende pil pegende på Sansa: "Så slå mig da ihjel" siger Sansa. Myranda replicerer med et: "Sorry, men Ramsay skal bruge dig levende. I hvert fald det meste af dig..." 

Reek smider Ramsays møgtæve ud over en kant, og tager derefter et 10 meters hop fra Winterfells mure, sammen med Sansa. Nu er de på vej væk fra terrorbastarden!

ANNONCE
Sæsonfinalen på Game of Thrones: Fuck dig George R. R. Martin [Resume]

Jon Snow.

"Hey Sam Tarly. Valyrian steel smadrer walkers, men der er over 10.000 af dem, så det er ret nederen alligevel." Lyder det fra Jon.
Sam har ikke lyst til at vente på Castle Black, indtil de hvide monstre kommer, og han forklarer Jon, at i stedet for at dø, vil han gerne være læse til Maester på The Citadel. Jon er enig.
Heldigvis kan de to krager hygges lidt med, at de begge nu har mistet deres mødom. Yay.

ANNONCE
Sæsonfinalen på Game of Thrones: Fuck dig George R. R. Martin [Resume]

Braavos
Arya er havnet ved Ser Meryns horekammer, og mens han tror at legen skal til at være god, med masser af små piger i farvandet, så sker der noget helt andet. Han står og pisker tre små piger skiftevis, men den træde skriger ikke af smerte. Irriteret over at hans pædo-klaver ikke spiller, beder Meryn de andre piger om at skruppe af. 

Den stille piger flår sit ansigt af, og hakker en dolk i øjet på Meryn. "Do you know who I am?" "I'm Arya Stark!" BLAW, En dolk i det andet øje, og 10-15 stik i brystet senere, er Ser Meryn historie. 

Arya afleverer ansigtet tilbage til "The Many Faced God", og bliver taget på fersk gerning.

"A girl stole from the many faced god..." Jaqen Hadar straffer Aryas forkerte valg. Arya tog et liv der ikke var hendes at tage, og det skal modvirkes med et andet liv. Jaqen drikker en lille flaske med gift, og falder om. Arya er ude af sig selv, men pludselig viser Jaqen sig, ved at være sin kvindelige assitent. Arya er helt ude af sig selv. Man må kun bruge andres ansigter når man er ingen, men Arya Stark er stolt af sit navn, og da offer-dukken for Aryas fejl viser sig at have hendes ansigt, mister hun synet.

Jep, Arya er nu blind!

ANNONCE
Sæsonfinalen på Game of Thrones: Fuck dig George R. R. Martin [Resume]

Dorne

I Dorne er alt som det plejer. Jaime og Bronn får lov at sejle afsted med Cerseis datter, og alt er godt. Men Mycella får et farvelkys, og kursen er endnu en gang sat mod Kings Landing.
Ude på skibet, sætter Jaime ud i en stor "I am your father"-tale, men Mycella stopper ham. Hun vidste det godt inderst inde. De krammer. 
Alt er godt - i 2 minutter. Stakkels Mycella har fået sandslangernes kys, og dør i hendes fars arme.

ANNONCE
Sæsonfinalen på Game of Thrones: Fuck dig George R. R. Martin [Resume]

Mereen

Ude i østens lande sidder Tyrion, Jorah og Daario Naharis og snakker om dragemoderen. 
Jorah og Daario hopper ud og leder efter Daenerys, og Tyrion bliver sat til at passe på Mereen, sammen med Missandei og Grey Worm. Og så dukker gode gamle Varys op. Perfekt timing.

"How I have missed you", proklamerer Tyrion.

Cut til Daenerys
Dany er strandet et sted i ingenmandsland. Drogon er skadet, og har ingen intentioner om at flyve nogen steder. Khaleesi sidder fast. Men ud af intet, bliver hun bliver omringet af hestefolket, Dothrakierne. Som er pænt mange.

Gad vide om Daenerys nu skal bruge en hel sæson med de vilde barbarer igen?

ANNONCE
Sæsonfinalen på Game of Thrones: Fuck dig George R. R. Martin [Resume]

Cersei
Dronningen sidder stadig i sin celle, og er efterhånden så knækket som et menneske kan være. Hun er klar til at berette om sine synder. Sådan halvdelen af dem. Jaime er en hemmelighed hun ikke har tænkt sig at røbe.

Efter at have indrømmet, at have lagt med sin fætter, må Cersei vende tilbage til slottet. Altså efter hun har betalt for sine synder, vel at mærke.

Walk of shame

Det sker ved at hun får fjernet sit lange hår, og får lov til at gå nøgen igennem masserne af hendes tidligere undersåtter.Hvad der starter med oprejst pande og royal stolthed - den er pillet af, da Cersei når slottet. Efterfulgt af en troende der ringer med en klokke og råber "Shame!", bliver Cercei ført nøgen gennem hele byen, mens tilskuerne kaster rådden frugt og råber skældsord. 

Grædende kryber hun ind bag slottets dør, hvor hun bliver taget imod af hendes tjenestefolk. Her bliver hun også præsenteret for den nye kings guard. Det er The Mountain, der er blevet genoplivet af den skøre professor fra slottets kælder. "Han har svoret tavshed, indtil han har gjort det af med alle dine fjender:" Får Cersei fortalt. Det kommer til at gøre ondt på en hvis religiøs sekt.

ANNONCE
Sæsonfinalen på Game of Thrones: Fuck dig George R. R. Martin [Resume]

Castle Black
Melisandre ridder ind gennem murene til Castle Black. Sir Davos, der blev beordret tilbage til Castle Black, inden afbrændingen af prinsesse Shireen, tager imod. Han spørger ind til både Stannis, og prinsessen, men Melisandre er mere fraværende en nogensinde. Davos får intet svar.


Inde på slottet får Jon Snow får nys om en wildling, der har set hans onkel Benjen. Det er hans lille steward Olli, der henter ham, og bringer ham ud, til en gruppe af Nights Watch-medlemmer, der står i en rundkreds med Alliser Thorne. 

Det med onkel Benjen er selvfølgelig løgn. Farvel Jon Snow. De andre krager dolker ham, en efter en, mens de siger "For the Watch.", og Olli kommer og giver ham det sidste stik. Jon snow bløder ud.
Slut på sæson 5. 

Nu kan det ikke blive sæson 6 hurtigt nok. Vi har nået et punkt, hvor serien i den grad afviger fra bøgerne, ja og faktisk er Martin ikke nået længere, end her til, i hans saga. 

Er Jon Snow virkelig død?

Ja. Der er ingen tvivl. Kit Harington har kommenteret, at det er slut med Lord Commander Snow.

Men det kan ikke være et tilfælde, at den røde heks, Melisandre, er tilbage på Castle Black. Hvis ikke Prinsesse Shireens død gavnede Stannis, mon det så var fordi, det var ment til en genoplivning af Jon Snow? Man kan kun håbe, for Kit Harington har været den mest bærende, og sympatiske karakter over de seneste sæsoner. 

Får Cersei et comeback, eller er hun en knækket kvinde?

Cersei vender tilbage, ondere end før. Nok er hun knækket, men hun er en hævngærrig kvinde, og med zombie-Mountain ved sin side, bliver hun ikke rar at være i nærheden af. Og det bliver ikke bedre, når Jaime returnerer med deres afdøde datter. 

Overlevede Sansa faldet?

Hvad skal der ske med Arya?

Hvad tænker du?

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce