Connery

Rambo

Sylvester Stallone er tilbage som den ikoniske, 80'er actionhelten John Rambo. Og de 20 års fraværd har givet ham blod på tanden.

4 ud af 6 stjerner
Rambo
Det er efterhånden 20 år siden at Sylvester Stallone sidst spillede rollen som mentalt ustabile Vietnam veteran, John Rambo, der er en af de to signatur roller ,som gjorde ham til en af 80'ernes støreste actionstjerner.

Nu kommer han så igen med den fjerde film i rækken.
Den første udkom i 1982 og det må siges at være en klassiker.
Det er uden tvivl en af de bedste action film nogensinde lavet. Den er simpel, men genial i sin opbygning: En mand mod systemet.
Denne simplicitet har Sylvester Stallone tilsyneladende forsøgt at genskabe i den nye Rambo film, der kort og godt har fået titlen: Rambo.

Vi møder John Rambo et sted i junglen, i det borgerkrigshærgede Burma. Han er smed og lokal slange indfanger.
Han har trukket sig tilbage fra alt, hvad der hedder krig og lever et stille liv uden hverken kone eller børn.
Men en dag dukker en grubbe kristne hjælpearbejdere op og vil have Rambo til at sejle dem ind i jungle til en lille landsby, for at hjælpe et forfulgt folk, med mad og medicin.
ANNONCE
Rambo
Først afslår Rambo tilbuddet med den forklaring, at de ikke vil kunne ændre noget uden våben, men en kvinde får ham alligevel overtalt og de begiver sig op af en farlig flod.
Undervejs møder de nogle flod pirater, der kræver penge for at lave grubben passerer dem, men da piraterne pludselig også kræver kvinden, bliver Rambo for alvor vred og myrder alle piraterne i koldt blod, på mindre end et split sekund.
Det bliver starten på en meget blodig kamp, mod den onde burmesiske hær.

Jeg ser en del film og jeg elsker splatter film. Jeg kan uden tvivl sige at dette er den mest blodige og voldlige film undertegnet NOGEN SINDE har set!!!

Det flyver simpelthen omkring med afrevene legemesdele og blodet sprøjter til højre og venstre. Den er mere blodig end 'The Passion of the Christ' og det siger ikke så lidt endda.
Der er i gennemsnit 2.59 drab pr. minut og ialt 236 mister livet, i løbet af de ca 90 min filmen varer. Det er rekord i Rambo sammenhæng.

Men når alt er sagt og gjort og sprunget i luften, så er der ikke meget at hente i den nyeste og forhåbenligt sidst film i Rambo serien.

Historien er så tynd, at en 10 årig kunne have skrevet den. Rambo må endnu en gang klarer ærterne ene mand, mod en hel hær og mere er der ikke i den film.
ANNONCE
Rambo
Man kunne godt have ønsket et lidt mere nostalgisk gensyn med John Rambo, a la det som Sylvester så fremragende formåede at gøre med Rocky Balboa, der er en 100 gange bedre film end Rambo (hvis man da kan sammenligne dem overhovedet).
Men Rambo fremstilles her som en afstumpet krigs maskine. Man får ikke at vide, hvad han har foretaget sig i de sidste 20 år. Og hans motivation for at gøre det han gør i filmen, er noget søgt, taget i betragtning af at han tilsyneladende har været passiv i 20 år.

Men kan man sluge de kameler og bare se den som et øredøvende, hæsblæsende actionbrag, ja så er man vel okay underholdt.
Det er set meget værre, men det kunne have været så meget bedre.


Teknisk information:
Engelsk titel: Rambo.
USA/Tyskland, 2007.
Instruktør: Sylvester Stallone.
Medv.: Sylvester Stallone, Julie Benz, Matthew Marsden, Graham McTavish, Reynoldo Gallegos og Jake La Botz.
Genre: Action, Drama, Thriller, Krigsfilm.
Billedformat: 2.35:1
Lyd: DTS, 5.1 Dolby Digital
Længde: 90 min.
Dansk biograf premiere: 29. februar 2008.
Distributør: Nordisk Film biografdistribution.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce