Connery

Pede B - Lydbror [Anmeldelse]

Pede B x DJ Noize x Lydmor og et flot musikalsk univers.

5 ud af 6 stjerner
Pede B - Lydbror

Titel: Lydbror
Kunstner: Pede B x DJ Noize x Lydmor
Label: Sardinia
Release: 10/12-21

Coverdesign: Mikkel Dysted - Pede B - Lydbror [Anmeldelse] Coverdesign: Mikkel Dysted
Danmarks vel nok mest produktive rapper har været på arbejde igen..igen.

Tilbage i 2014, udgav Pede B en EP, hvor Alberte Winding blev samplet, omarrangeret og smidt i den musikalske foodprocessor, for til sidst at munde ud i et stjernebelønnet musikalsk projekt.. 

Det er meget samme koncept, som "Lydbror" bygger på. Pede B's musikalske sidekick DJ Noize (eller er Pede B egentlig DJ Noizes lyriske sidekick?) har dissekeret det elektroniske musikalske univers, som Lydmor bevæger sig rundt i, og fået skabt en mundret og hamrende behagelig lydkulisse til tekster, som både reflekterer over livet, samfundet og lytterens fysiske formåen efter hvad der føles som en evighed med restriktioner og begrænsninger.

"S, P eller K" blev i november den første single fra "Lydbror", hvor der blev teaset for hvad man kunne forvente af den kommende helstøbte udgivelse fra Pede B og DJ Noize. Der er dog en lille krølle på det lyriske univers der åbnes op for, for S, P og K danner grund for en opremsen af ord og rim med netop disse tre bogstaver. En finurlig lille elegant finte!

"Forfængelighed" er en kærkommen sviner til den etablerede musikbranche, for hvordan kan det være, at en gut fra Hellerup uden et stort label bag sig, gentagne gange kan fylde både Store Vega, Pumpehuset, Politikens Hus og har en hamrende loyal fanbase bag sig?
Så IFPI - tag lige Pede B op til revurdering!

"Melder Mig Ud" er vel nok udgivelsens stærkeste musikalske oplevelse. Chilleren og flydende elektroniske beats danner fundament for en sviner til livet vi pt lever, samfundet der vel nærmest samarbejder om at modarbejde hinanden og skaber en endnu dybere kløft mellem "os og dem".
Pede b - jeg forstår dig, for jeg har satme også lyst til at melde mig ud!
 
"På Den Anden Side" træder Pede B for alvor i lyrisk karakter og påpeger problemerne med manglende tolerance, racisme og en politisk dobbeltmoral. Lyrisk er Pede super skarp, hvor 5-Dob måske i det selskab fremstår en smule haltende og doven, men kontrasterne i deres lyriske formåen fungerer på en ganske behagelig måde. Nummeret er måske en smule atypisk for Pede B, men hvor det dog klæder ham, at tage en stillingtagen til nutiden og via sit navn og formåen, at løfte pegefingeren og skabe relevante tanker om den verden vi lever i. Tak!
 
Track- og sampleliste:
1. S, P eller K feat. Emilie Moldow - (Drugs In My Pocket)
2. Forfængelighed - (Soft Islands)
3. Trofæjæger feat 5-Dob - (Claudia)
4. Melder Mig Ud - (Go Slow But Go)
5. Aldrig Perfekt - (Emma Spins)
6. På Den Anden Side feat 5-Dob, Emma Moldow - (Bridge)
7. Smid Mig For Løverne - (Labyrinth Faced Man)
8. OG Status feat Clemens - (Someone We Used To Love)
9. Hjemmetræning - (New Cars And Babys)
10. Få Mig Til Alt feat Emilie Moldow - (Killing Time)

Lydkulissen på "Lydbror" er helt igennem fantastisk og giver i hvert fald undertegnede lyst til at udforske Lydmor en del mere end hidtil. Rent lyrisk ligger vi også på et sædvanligt højt niveau, hvor Pede B atter viser de evner han besidder ud i det danske sprog.

Btw - jeg klarede 27 armbøjninger.
ANNONCE
Hvem er Lydmor?

Jenny Rossander (født 27. januar 1990) med kunstnernavnet Lydmor er en dansk sanger, sangskriver og producer af elektronisk dancemusik, samt feminist med base i København. Hun er oprindeligt fra Aarup på Fyn, har gået på efterskole på Langeland og gymnasium i Struer og Aarhus.

Jenny Rossander begyndte at skrive sange som 14-årig, lave elektronisk musik som 18-årig, og begyndte at kalde sig Lydmor som 20-årig.

Kunstnernavnet Lydmor stammer fra tiden i Aarhus, fortæller hun: “Vi var en masse mennesker. Blandt andre en kvinde med en madvogn. Hun blev kaldt madmor. Og så var der mig. Jeg havde en lydvogn, hvor jeg hyrede bands og indspillede folks demoer gratis. Det var der, jeg fik navnet Lydmor.”

Kilde: Wikipedia

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce