Connery

Paranoia [Anmeldelse]

Harrison Ford, Gary Oldman, Amber Heard og Liam Hemsworth har hovedrollerne i denne alt for letkøbte techno-thriller.

2 ud af 6 stjerner
United International Pictures - Paranoia [Anmeldelse] United International Pictures
Adam Cassidy (Liam Hemsworth) er en ung ambitiøs mand, der arbejder som ganske almindelig low-level lønslave for et stort teknologifirma, ejet af den succesfulde forretningsmand Nicolas Wyatt (Gary Oldman). Adam drømmer om at tjene de store penge og leve det søde liv, men det bliver der sat en stopper for da Adam og hans venner bliver fyret fra firmaet. De vælger så, som en slags ”fuck you”, meget fornuftigt at tage på druk på firmaets regning. Det bliver til en regning på intet mindre end $16.000, hvilket Hr. Wyatt bestemt ikke har tænkt sig at betale for. Han giver derfor Adam et tilbud, han ikke kan afslå. For at undgå fængsel skal Adam blive spion for ham, i konkurrenten Jock Goddards (Harrison Ford) firma. Her skal Adam skaffe fortrolige informationer omkring Goddards kommende super high-tech mobiltelefon, der vil revolutionere mobilmarkedet og betyde dødsstødet for Wyatts firma.
ANNONCE
United International Pictures - Paranoia [Anmeldelse] United International Pictures
Adam får en fremtrædende stilling i Goddards firma og pludselig har han verden for sine fødder. Han tjener kassen, kører rundt i dyre biler, har en lækker lejlighed og får sågar en smuk kæreste, Emma, (Amber Heard) oven i købet. Men virkeligheden indhenter Adam, da han finder ud af at dobbeltspillet han har gang i, bestemt ikke er ufarligt og spørgsmålet er bare om Goddard har lugtet lunten og leder Adam i en fælde...?
ANNONCE
United International Pictures - Paranoia [Anmeldelse] United International Pictures
Paranoia er en nærmest fornærmende dum film. Plottet er så utroværdigt og banalt udført, at man hurtigt mister interessen for resten af handlingen. For det første er det svært at tro på, at en gemen lønslave kan blive ansat som produktchef for et stort teknikfirma efter blot én jobsamtale og hele idéen om de to forhenværende venner og mediemoguler der styrer mobilmarkedet, virker forældet, falsk og Hollywood konstrueret.
ANNONCE
United International Pictures - Paranoia [Anmeldelse] United International Pictures
Heller ikke castingen hjælper filmen særlig godt på vej. Hovedrolleindehaveren Liam Hemsworth mangler ganske enkelt intellekt for at være troværdig som teknisk geni. Harrison Ford og Gary Oldman er frygtelig fejlcastet og deres karakterer minder mest af alt om de to gnavene gamle mænd fra The Muppet Show og det er tydeligvis at de to herre kun med i filmen, for pengenes skyld. Ja, ikke engang Amber Heard er lækker og så er der VIRKELIG noget galt!
ANNONCE
United International Pictures - Paranoia [Anmeldelse] United International Pictures
Alt i alt er Paranoia lidt af en katastrofe at overvære. Man kan ikke undgå flere gange undervejs at taget sig til hovedet, mens man ryster på det i bare frustration over historiens gigantiske plothuller og filmens ”Robin Hood” morale er så fortæsket og dårligt tænkt, at man skulle tro at filmen udelukkende henvender sig til teenagere med en hard on for enten Amber Heard eller Liam Hemsworth og retarderede tekniknørder med millionærdrømme.
ANNONCE
Drengerøvsfaktor: 60%
 
Teknisk information:
Original titel: Paranoia
USA/Frankrig, 2013
Instruktør: Robert Luketic
Medv.: Liam Hemsworth, Harrison Ford, Gary Oldman, Amber Heard, Embeth Davidtz, Josh Holloway, Lucas Till, Angela Sarafyan og Richard Dreyfuss
Genre: Drama/Thriller
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital
Spilletid: 106 min
Dansk bio premiere: 22. august 2013
Distributør: United International Pictures
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce