Connery

Ny dokumentar udforsker motiverne bag de abnormt store privatdonationer under de amerikanske valgkampagner.

Money talks!

Ny dokumentar udforsker motiverne bag de abnormt store privatdonationer under de amerikanske valgkampagner.

Det amerikanske valgsystem kan lynhurtigt komme til at virke som et cirkus.. Hell, det kan det danske også.

Men de beløb der bliver sat i de amerikanske præsidantkandidaters valgkampagner er astronomiske, og i den nuværende kamp mellem Donald Trump og Hillary Clinton forventes at slå alle tiders rekorder med op mod 9 millarder dollars. 

I HBO-dokumentaren 'Meet the Donors: Does Money Talk?' udforskes der hvilke bevæggrunde de store privatdonorer har. Hvorfor hælder forretningsmænd fra den private sektor millionvis af dollars i præsidentkandidaternes poser? Hvad vil de opnå?

Ved hjælp af et håndholdt kamera og en humoristisk tilgang til emnet har Alexandra Pelosi fået eksklusiv adgang til nogle af de største og rigeste donorer, og hun forsøger at finde ud af, hvad deres bevæggrunde er for at donere penge til kampagnerne i det omfang, de gør. Demokraten Bernard Schwartz fortæller blandt andet, at han betragter det som et privilegie at kunne donere penge og investere i noget, han tror på, og tilføjer: ”Jeg beder ikke politikerne om at gøre, hvad jeg siger. Men jeg vil have, at de lytter, når jeg har et problem”.

Det er en ret interessant omgang, der kigger på begge side af lejren - for er motivationerne ens, og hvor mange forskellige er der?

Hvis du går bare en smule op i det amerikanske præsidentvalg eller måske bare magt, så er der høj anbefaling for den tres minutter lange dokumentar herfra. Tommel op. 

Dokumentaren kan findes på HBO Nordic nu.

ANNONCE
Meet the Donors: Does Money Talk? - Trailer
Del

Seneste nyt

Annonce