Connery

Nephew - USADSB

Kermit fra Musicmag.dk anmelder Nephews nye album

Nephew - USADSB
Der er ingen tvivl om at sommerens danske band er Nephew. Mange tror at Nephew er et forholdsvis nyt band, men faktisk har de en del år på bagen. De første stik blev taget i 1996 da medlemmerne mødte hinanden på Århus Universitet. Bandet deltog i DM i Rock hvor de nåede semifinalerne, og i 1998 var de klar med deres første cd kaldet "Tunes". År senere var bandet blevet forholdsvis kendte, men syntes ikke det var sjovt at spille musik mere. Men ved et planlagt afskedsshow fandt de glæden igen og endte med at indspille "USADSB".

Nephew blev "Ugens Uundgåelige" på P3 og har taget Danmark med storm. Blandingen af engelsk og dansk i vokalen, samt pop-rockede melodier fænger let. Første nummer på skiven er det utroligt catchy "Movie Klip" som også var første single fra albummet. Nummeret er utroligt velproduceret, hvilket også gælder resten af albummet, og der er en smule slagsangs stemning over nummeret.

Dog falder resten af albummet lidt igennem. Måske har det noget at gøre med at forventningerne til albummet har været for store fra undertegnets side efter at have hørt "Movie Klip". Der er ingen tvivl om at det er et godt album Nephew har smidt på gaden, men sangene fortsætter i sig selv. Der er ikke den store variation blandt numrene, og Nephew er ikke så nyskabende som mange vil gøre dem til. Simon Kvamms måde at blande dansk med engelsk i teksterne er set før, men altid et sjovt bekendtskab. Dog virker det ofte som om at der er gået på kompromis med indholdet for at få det til at rime. "USADSB" er et album med 2-3 virkelig gode numre, og resten er middelmådige. Et nummer som dog skiller sig ud ved at være utroligt velklingende og iørefaldende er "En Wannabe Darth Vader" som viser at Nephew også besidder rockelementer.

Nephew's "USADSB" er et album som fortjener en middelkarakter. Det er absolut ikke et dårligt album, bare en smule for ordinært og forudsigeligt. Fra tid til anden viser de klasse som på "Movie Klip", men ofte falder teksterne igennem som værende ligegyldige og afvigende.

Pladeselskab: Copenhagen Records 2004

/Kermit - Musicmag.dk
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce