Connery

Lawless - Gangsterfilm med bl.a. Tom Hardy og Shia LeBeouf

Tre brødres kamp for overlevelse og sammenhold i 30'ernes gangsterplaget og korrupte USA

3 ud af 6 stjerner
SF Film - Lawless - Gangsterfilm med bl.a. Tom Hardy og Shia LeBeouf SF Film
De tre Bondurant brødre, Forrest, Jack og Howard driver en lille tankstation og café ude i en skov, midt i staten Virginia. Her laver og sælger de også deres ulovlige hjemmebrændte alkohol, som de har stor succes med. Howard (Jason Clarke) er den ældste bror, der var soldat under 1. Verdenskrig og er hjemvendt til en rodløs tilværelse, mærket af krigens rædsler. Han går bestemt heller ikke af vejen for en slås kamp, hvis en af hans brødre kommer i knibe. Forrest (Tom Hardy) er den mellemste af brødrene. Han er den stille, stærke type, der ikke lader sig intimiderer af den lokale ordensmagt eller andre kriminelle, der er ude på at overtage brødrenes forretning. Jack (Shia LaBeouf) er den yngste. Han er slet ikke som sine to brødre, men meget mere følsom og mild af natur, men samtidig også den mest intelligente og ambitiøse af brødrene. Jack har et godt øje til præstedatteren Bertha (Mia Wasikowska), som han ihærdigt prøver at gøre kur på, til hendes far store fortvivlelse, da Bondurant brødrene har et dårligt ry, som levende legender i Franklin County.
ANNONCE
SF Film - Lawless - Gangsterfilm med bl.a. Tom Hardy og Shia LeBeouf SF Film
En dag ankommer en nådesløs politimand fra Chicago ved navn Charlie Rakes (Guy Pearce) til byen. Han er en yderst forfængelig og fimset mand, der går meget op i sit udseende og ikke mindst sit arbejde. Rakes er fast besluttet på, at sætte en stopper for den ulovlige alkohol handel, der foregår i landet. En mission han får hjælp til af korrupte politikere og sleske håndlangere. Det bliver en kamp for liv og død og brødrene må stå sammen og især Jack må træde i karakter, for at overleve i den barske verden som lovløs i 30’ernes USA.
ANNONCE
SF Film - Lawless - Gangsterfilm med bl.a. Tom Hardy og Shia LeBeouf SF Film
Filmen er baseret på bogen The Wettest Country in the World, som fortæller den sande historie om de tre Bondurant- brødres liv og legende.

Desværre er deres historie ikke så interessant, som man kunne have ønsket sig. I hvert fald føles filmen en anelse langtrukken og ligegyldig, fordi man som publikum aldrig rigtig kommer ind på livet af dem og fatter sympati. Man er lidt ligeglad med om hovedpersonerne overlever eller ej, bare nogen i filmen dør i en voldsom skudduel på et tidspunkt.

Men den duel lader vente længe på sig og til trods for at Tom Hardy, Shia LaBeouf og Jason Clarke alle leverer fine præstationer, så hæver filmen sig aldrig over et middelmådigt niveau.
ANNONCE
SF Film - Lawless - Gangsterfilm med bl.a. Tom Hardy og Shia LeBeouf SF Film
Lawless løftes momentvis op af scener med Gary Oldman, der spiller en lokal gangsterboss. Ligeledes er Guy Pearce mindeværdig som den mystiske Rakes, men fælles for de herres karakterer er, at de desværre ikke er nok med i filmen, der naturligt nok fokuserer på Bondurant-brødenes historie, eftersom historien er skrevet af Jacks barnebarn Matt Bondurant.

Det er en klassisk Jesse James, Billy the Kid, Bonnie and Clyde etc. historie, der hylder de kriminelle som heltene og lovhåndhæverne som skurkene. Det er ikke så mærkeligt, at USA har et forskruet forhold til skydevåben og kriminalitet med landets forhistorie og heltedyrkelse.
ANNONCE
Drengerøvsfaktor: 70%
 
Teknisk information:
Original titel: Lawless
USA, 2012
Instruktør: John Hillcoat
Medv.: Tom Hardy, Shia LaBeouf, Guy Pearce, Jason Clarke, Jessica Chastain, Mia Wasikowska, Dane DeHaan og Gary Oldman
Genre: Krimi/Drama/Gangster
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS/SDDS
Længde: 116 min
Premiere dato: 11. oktober 2012
Distributør: SF Film
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce