Connery

Jungle Gold - Nyt program på Discovery Channel [Interview]

Premieren på Discovery Channels nye action-serie, Jungle Gold, finder sted om få dage - vi har snakket med stjernerne fra serien.

Et smugkig på det kommende program!

Vennerne George og Scott er rejst til Ghanas jungle i forsøget på at finde de små, gemte gulstykker, som ligger spredt overalt i de tætbevoksede områder. Efter at have mistet alle deres penge i en finanskrise, har deres sidste udvej været at søge lykken i Afrika og forhåbentlig samle nok guld til at slippe af med deres store gæld. Følg med på Discovery Channel inden for de næste par dage, hvor seeren kommer helt tæt på den intense jagt på de skjulte skatte.

Programmet får premiere på Discovery Channel 26.3 kl. 21.00

Vi har været så heldige at snakke med de to stjerner fra serien, og du kan læse hele interviewet her!
ANNONCE
Jungle Gold - Nyt program på Discovery Channel [Interview]
Hvordan mødte i hinanden og var i nære venner før showet begyndte?

Scott Lomu: Ja, mig og George var begge godt inde i ejendomsmæglerforretningen i USA, som startede for godt fem-seks år siden. Og vi klarede det egentlig rigtig godt, da man dengang kunne tjene en masse penge ejendomsmæglersalg. VI tjente begge to mange penge, og vi tabte desuden begge to mange penge. Så vi var begge i samme situation hele vejen, både på succesen højdepunkter og fallittens rand, men nu sad vi begge i den samme båd med ingen penge på lommen – men ja, vi har været venner i godt og vel seks år.

Hvordan fandt i på ideen med at slippe af med jeres gæld ved at lede efter guld i Afrika?

Scott Lomu: Det var ikke sådan at mig og George vågnede op en morgen og tænkte; hvad er den mest farlige og besværlige måde at forsørge vores familie på? Ideen kom på en mere eller mindre bizar måde. Min svigerfar som er advokat i Utah, skulle af sted til Ghana for at købe noget billigt guld og sælge til de højere priser – og så fik vi ideen. VI tænkte, at det måtte vi prøve, da vi havde forsøgt med en masse ting for at få gælden til at forsvinde. Vi arbejdede med hvert eneste job, vi kunne fremskaffe og gjorde sådan alt, vi kunne for at overleve. Og så dukkede guldjagten op på radaren. Vi tænkte at vi hurtigt ville smutte ned til Ghana, hente noget guld og på den måde løse vores økonomiske krise – men det gik selvfølgelig ikke som planlagt.

Hvad var den mest nervepirrende oplevelse mens i filmede i Afrika?

George Wright: hmm, tænker du nervepirrende på en god eller dårlig måde?

Lad os starte med det positive.

George Wright: Det var uden tvivl at se guldet i virkeligheden og se, at der faktisk ligger små stykker rigdom rundt omkring i Ghana. Det var meget vanedannende og ikke mindst utroligt spændende. De dårlige øjeblikke udsprang fra, at vi havde en masse pres på vores arbejde, da vi skulle beskæftige os med bevæbnede naboer, illegale minearbejdere og alle er bare all-in i kampen på at få fat i guldet – no matter what. Det var vigtigt for Scott og mig, at vi beskæftigede os med guldarbejdet på legal vis, så vi kunne hjælpe ikke blot vores familie, men også folket i Ghana. 

Blev i overrasket over sværhedsgraden af at finde guld i junglen?

Scott Lomu: Ja, helt sikkert. Konceptet virkede ret nemt til at starte med; du graver et stort hul og separerer guldet fra gruset. Men du finder hurtigt ud af, at det langt fra er så simpelt, som det lyder. Den største forhindring var mekaniske problemer i udstyret, skarpt efterfulgt af omgivelserne og regnsæsonen, som virkelig satte vores jagt på guld ude af drift i lang tid. En tredje ting var, at mig og George langt fra er minearbejdere og har aldrig haft nogen lektioner i, hvordan man graver efter guld. Vi gjorde vores bedste, men hvis jagten på guld var så nem, som den lyder, så ville alle jo søge til Afrika efter et finansielt boost og blive millionær. En fjerde komplikation var at få det hele til at fungere med det lokale samfund, som kulturelt kører forretningerne på helt andre niveauer.  Der var et utal af forretningsaftaler, licenser og tilladelser, som skulle godkendes, før vi overhovedet kunne begynde at grave efter guld. Nogle kunne klares med et håndtryk, mens andre skulle forhandles i længere perioder. Det er langt fra bare at løfte en skovlfuld jord og hive guldet op – det er en meget kompliceret proces.
ANNONCE
Hvad savnede i mest derhjemme under jeres rejse til Afrika? – udover familien selvfølgelig.

George Wright: Familien ville selvfølgelig have været vores første bud, men ellers ville det nok være et lækkert måltid eller bare have muligheden for at gå ned i motionscenteret og styrketræne. Det er en af mine hobbyer og også Scotts. Vi kunne for det meste afstresse i motionscenteret, og var der nærmest hver eneste dag i ugen – det var helt sikkert en ting, som vi savnede, at kunne holde sig selv i form og brænde noget energi af.

Så i fandt ikke nogle måder at holde træningen ved lige i junglen?

George Wright: Nej, langt fra så ofte som vi kunne have håbet på. Det blev højest til nogle push-ups eller sit-ups, hvilket adskiller sig noget fra vores vægttræning hjemme i Amerika. Men det var nu ikke så meget et udstyrsproblem, men mere et tidsmæssigt problem. Vi stod op og gik på jagt efter guld kl. 7 om morgenen og kom nærmest ikke hjem før kl. 21 om aftenen – og efter sådan en lang dag smider man sig bare i sengen og sover med det samme.

Spiste i på noget tidspunkt insekter, planter eller andre bizarre afrikanske madtraditioner?

Scott Lomu: Vi spiste, hvad vi kunne finde. I det punkt af Afrika hvor vi befandt sig, var der heldigvis ikke et hungersnødsproblem, da klimaet var tropisk, frodigt og alting groede som det skulle. Så vi spiste en masse frugter såsom bananer og mangoer. Desuden var der en masse kinesiske fyre i minerne, som åbnede op for en masse muligheder med ris, men der var generelt ikke særligt meget kød. Jeg tabte en masse kilo på grund af dette og blot efter den første måned var min vægt dalet med 7,7 kg. Vi havde også utrolig travlt og mulighederne for madvariationer var ikke de helt store, hvilket gjorde at vi ofte glemte at spise. Men nej, vi spiste aldrig insekter. Jeg har dog spist en slange, og vi har også nydt godt af lokale retter såsom fufu, kenkey og banku, men det var primært ris og nudler. Det var klart det nemmeste og billigste.

Var der noget som helst at lave for sjov og ballade i løbet af jungleopholdet?

George Wright: VI var rimelig presset i vores tidsplan og der blev ikke meget tid tilovers til morskab og afslapning. Det sjoveste vi prøvede i junglen var, da vi befandt os i midten af junglen og faktisk havde en konkurrence med at kaste med machetes. Det gik ud på, at vi begge stod 6 meter fra træet og forsøgte at kaste vores gigantiske knive så hårdt, at de sad fast i træet. Udover det oplevede vi ikke noget sjovt udover det sædvanlige. Og lige til jeres orientering, så vandt jeg over Scott og han skylder mig derfor en middag.

Scott Lomu: hehe, ja det har du ret i. På grund af at der ikke var særligt meget at lave i junglen, forsøgte vi altid lige at får vores flyrute dirigeret gennem Amsterdam som en god afslutning på vores rejse.

Hvis muligheden dukker op, har i så lyst til at vende tilbage for en anden sæson?

Scott Lomu: Ja, absolut. George og jeg var ude i Ghanas jungle allerede før kameraerne begyndte at følge vores færden, og vi vil rejse derned igen, uanset om der er et kamerahold med eller ej. Vi satser på, at de er klar på endnu en omgang og hvis det er gældende, så er vi også klar. Vi befinder os på nuværende tidspunkt hjemme i Amerika, men har planlagt at vende tilbage snarest, da vores finansielle problemer ikke er blevet fuldt ud løst. Vi går efter en helt igennem lykkelig slutning, og vi er sikre på at det nok skal lykkedes.


Held og lykke med guldgraveriet, drenge! Vi ser frem til at se jeres nye show på Discovery Channel og håber, at I finder vejen ud af jeres økonomiske krise. 
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce