Jaguar løfter sløret for deres første elektriske personbil

I-Pace - en sports-SUV med strøm i28. juni, 2017 - kl. 00:26
Forfatter: Mikkel M. Vermeulen


Synes godt om Connery.dk

Del artiklen

Forleden dag var jeg et smut i Oslo, for at overvære afsløringen af den første elektriske personbil fra Jaguar. 

Feltet for elektriske luksusbiler blev for alvor pioneret til et mainstream objekt af Tesla, men efterhånden er flere af de traditionelle bilproducenter kommet med på bølgen. Jaguar annoncerede i efteråret, at de var på vej med deres bud på en sporty elbil, et projekt der allerede da, var blevet døbt I-Pace. Navnet falder godt i hak med det øvrige Pace-program fra Jaguar, men I-Pace er på mange måder en afstikker og lidt af en rebel. 

I-Pace er en sports SUV, med et ret radikalt design - i hvert fald set med Jaguar-brillerne på. Den bygger på teknik fra mærkets Formel-E program, og det betyder, at vi har en kvik sag i vente. 

Bilen har allerede trukket en del opmærksomhed, og er i vores nordiske nabolande forudbestilt i flere hundrede eksemplarer - herhjemme står det lidt sløvere til mod forudbestillingerne - en tendens der tilskrives vores kedelige afgiftsregler. 

I-Pace: En fremtidsorienteret Jaguar med luksuriøst design, unikke køreegenskaber i SUV-design.

  • En langdistancesprinter med en acceleration fra 0 til 100 km/t på omkring 4 sekunder, en rækkevidde på mere end 500 km (NEDC-cyklus) og hurtig opladning af batteriet på 90 kWh.
  • Den er udstyret med firehjulstræk, og præstationerne, hvor fokus er på føreren, stammer fra to elektriske motorer med et moment på 700 Nm og 400 hk
  • Jaguar bekræfter, at en serieproduceret I-PACE med en for elektriske køretøjer hidtil uset præcis, adræt køredynamik vil være at finde på vejen i 2018
  •  
Om forfatteren
GÅ TIL PROFIL
Mikkel M. Vermeulen Følg på: Facebook Instagram

Kontakt: mmv@connery.dk

Mikkel er redaktør på Connery. Hans ypperste mål er at leve, af at have det sjovt, og at have det sjovt mens han lever. + øl.

[...læs mere]

Vil du skrive for os?

Synes godt om connery.dk Del artiklen

Nyeste artikler

Tilbage til toppen