Connery

HP Spectre X360 [Test]

Et nærmere kig på seneste hybridlaptop fra HP

5 ud af 6 stjerner

Jeg har haft fingrene i det ypperste HP pt. kan præstere i deres segment af premium laptops. HP Spectre X360 hedder den. Spectre-navnet leder tankerne hen på den stilede Bond-film af samme navn, og X360 mærkatet har den fået, fordi skærmen gerne tager en hel omgang rundt om maskinen - altså har vi at gøre med en laptop, der ud over regulær laptop-mode, også kan præstere i tablet og telt-mode, en hybrid. 

ANNONCE

Vi arbejder i high-end segmentet, og det betyder selvfølgelig, at der er kælet for designet. 

Den lille 13.3" er blevet skabt ud fra et enkelt stykke aluminium, der giver en flot finish, som vi dog er blevet forvænt med i segmentet. Og lækkert er det. Smukt bearbejdet fra ende til anden, lige fra tastaturet, der sidder spot on i kabinettet, til det maskinfræste højtalerkabinet, der huser lydteknologi, der er udarbejdet i samarbejde med Bang & Olufsen. I sammenklappet tilstand måler maskinen blot 13.8 mm og har en vægt på 1310 gram. De fleksible hængsler der forbinder touchskærmen med resten af maskinen er solide, og holder positionen flot. 

Skærmen præsenteres i et kant-til-kant design, der kun giver få milimeter i overskud ved skærmsiderne - og det flotte display gør det til et endnu smukkere syn, når maskinen startes op. 

ANNONCE
HP Spectre X360 [Test]

Features

13.3" modellen starter i knap 12.000 kroner, men hvis vi skal op og kigge på modellen med topspecifikationerne, hopper vi op på at prispunkt der hedder 16.000 kroner. Det er mange penge, men så får man også alt hvad den kan trække. 

Det betyder nemlig en Intel Core i7-7500U processor på 3.5GHz, med 4MB cache, Intel HD Graphics 620, 13.3" FHD UWWA WLED touchdisplay, 16 GB LPDDR3-1600 RAM, 512 GB SSD, 802.11ac WiFi og meget mere. Det hele trækkes af et 3-cellet 57.8 Watt-timer batteri, der i under konservativt brug, kan strække batteritiden helt op mod 15 timer. Heldigvis er det også blevet plads til en del tilslutningsmuligheder, så man ikke skal ud og købe en hub, for at basale ting koblet til (Jeg kigger på jer Apple). 2 USB-C porte, en klassisk USB 3.0 port og jackstik til headphones/mic. 

Lyden er som nævnt udviklet i samarbejde med Bang & Olufsen, og selvom jeg ikke er den store fan af bærbar-lyd, fungerer det ganske godt med de fire højttalere, der er fordelt langs toppen af keyboardet. 

ANNONCE

Spectre X360 er ikke den 'mindste' maskine i segmentet, altså rent fysisk. Blandt andet har vi Lenovos Yoga 900S, der lige giver størrelsen baghjul med en brøkdel af en millimeter. Men det er virkelig småting, når vi kigger på en maskine, der alt andet lige, aldrig skal i lommen på dig. Der hvor Spectre brillerer, er til gengæld i de tilvalg, der formentlig har betydet en smule for størrelsen: For det første får man her en fullblown i7 Processor, der bare arbejder lidt hårdere end konkurrenternes mobil-udgaver. Det betyder så også, at der er en smule mere potentiel arbejdsstøj fra maskinen - men igen, petitesser, fordi det her er en størrelse der virkelig er frisk på at arbejde igennem. 

I bund og grund har vi her at gøre med en virkelig solid og velvillig hybridlaptop fra HP - og det er skønt at se, at de stadig kan. 

ANNONCE
HP Spectre X360 [Test]
Specifikationer, pris og tilgængelighed

HP Spectre X360

OS: Windows 10 Home 64 with Windows Ink
Processor: Intel® Core™ i7-7500U (2.7 GHz, up to 3.5 GHz, 4 MB cache, 2 cores) + Intel Turbo Boost Technology
Grafik: Intel® HD Graphics 620 (up to 4.07 GB)
Display: 13.3" diagonal FHD UWVA BrightView WLED-backlit narrow bezel multitouch-enabled edge-to-edge glass (1920 x 1080) 
Hukommelse: 8 GB LPDDR3-1600 SDRAM (onboard)
HD: 512 GB PCIe® NVMe™ M.2 SSD 
Wireless: 802.11ac (2x2) and Bluetooth® 4.2 combo
Strømforsyning: 45 W AC power adapter
Batteri: 3-cell, 57.8 Wh Li-ion. Up to 16 hours and 15 minutes
Batteritid ved video playback: Up to 11 hours
Tislutning: 2 USB 3.1 Gen 2 (Type-C™, HP USB Boost, Thunderbolt); 1 USB 3.1 Gen 1 (HP Sleep and Charge); 1 headphone/microphone combo 
Webcam: HP TrueVision FHD IR Camera with dual array digital microphone 
Audio: Bang & Olufsen; Quad speakers
Keyboard: Full-size island-style backlit
Dimensioner (W X D X H): 12.07 x 8.58 x 0.55 in
Vægt: 2.89 lb

Priser: Vi har googlet det for dig. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce